دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

آیا فعالیت دانشگاه‌ها در مناطق کم‌خطر کرونایی از سر گرفته می‌شود؟

آمار ابتلا به کرونا در شهرهای مختلف نشان می‌دهد که بسیاری از شهرها از وضعیت قرمز خارج شده‌اند و با کاهش آمار فوتی مواجه بوده‌اند، به همین دلیل عده‌ای زمزمه بازگشایی دانشگاه‌ها را مطرح می‌کنند.
کد خبر : 557075
AALI7185.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آمار فوتی‌های کرونا به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده به همین دلیل محدودیت‌ها روزبه‌روز کمتر می‌شود. با کاهش محدودیت‌ها گمانه‌زنی‌ها درباره بازگشایی دانشگاه‌ها نیز قوت گرفته است. دانشگاه‌ها و مؤسسات جزء مشاغل گروه 4 هستند و بر اساس اعلام قبلی ستاد مبارزه با کرونا مشاغل این گروه در شهرهای قرمز، نارنجی و زرد تعطیل بودند؛ اما اکنون با اضافه شدن دسته‌بندی شهرهای آبی به تقسیم‌بندی شهرها اعلام شده که مشاغل گروه 4 می‌توانند در شهرهای زرد و آبی بازگشایی شوند.


البته رعایت پروتکل‌های بهداشتی در این مشاغل بسیار مورد تأکید است؛ با این حال بسیاری از دانشجویان می‌پرسند که برگزاری امتحانات پایان ترم در شهرهای زرد و آبی چگونه است؟ پس از برگزاری امتحانات ترم آینده چگونه آغاز خواهد شد؟


منتظر تصمیم جدید ستاد کرونا هستیم


بر اساس اعلام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شیوه برگزاری آزمون‌های پایانی در همه دانشگاه‌های کشور اعم از قرمز، نارنجی، زرد و آبی به‌صورت مجازی خواهد بود. علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزیر علوم در این باره می‌گوید: ستاد کرونا در این باره تصمیم جدید اتخاذ نکرده به همین دلیل برنامه‌های قبلی دانشگاه‌ها به قوت خود باقی است و امتحانات به‌صورت مجازی برگزار می‌شود.


خاکی صدیق درباره نحوه فعالیت دانشگاه‌ها در ترم آینده می‌گوید: وزارت علوم در صورت بهبود وضعیت کشور از نظر بیماری کرونا و فراهم آمدن شرایط حضور دانشجویان در دانشگاه تمایل به برگزاری ترم آینده به شیوه ترکیبی (آموزش حضوری و مجازی) دارد. وی البته تصمیم ستاد کرونا را در این زمینه اثرگذار می‌داند.


عدم بازگشایی شتاب‌زده


حسین قنبری، مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت نیز در گفتگو با آنا نیز درباره بازگشایی دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌گوید: امتحانات نیمسال جاری به‌صورت مجازی برگزار می‌شود چراکه برنامه‌ریزی‌های لازم در این زمینه صورت گرفته است.


وی بازگشایی زودهنگام دانشگاه‌ها را خطرناک می‌داند و معتقد است که بازگشایی زودهنگام ممکن است باعث ایجاد موج جدیدی از بیماری شود بهتر است که بازگشایی‌ها با احتیاط صورت گیرد.


مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه می‌دهد: بازگشایی دانشگاه‌ها در شهرهای زرد و نارنجی کشور به مصوبه ستاد ملی کرونا نیاز دارد، اگر ستاد ملی مبارزه با کرونا در این باره تصمیم جدیدی اتخاذ کند، اطلاع‌رسانی لازم صورت می‌گیرد.


برگزاری امتحانات به‌صورت مجازی/ کلاس دروس عملی برگزار می‌شود


دانشگاه آزاد اسلامی نیز به‌عنوان تنها دانشگاه خصوصی کشور در این زمینه برنامه‌ریزی‌هایی را انجام داده است. بر اساس آخرین تصمیم‌های اتخاذشده در این دانشگاه، امتحانات پایانی دانشجویان به‌صورت مجازی برگزار می‌شود.


جواد علمایی، معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی نیز درباره برگزاری کلاس دروس عملی می‌گوید: کلاس دروس عملی در خیلی از واحدها برگزار می‌شود. واحدهایی که در شهرهای زرد مستقر هستند دانشجویان در گروه‌ها 5 تا 7 نفره در آزمایشگاه‌ها حاضر می‌شوند.


وی درباره کلاس دروس عملی دانشجویان مستقر در شهرهای قرمز اضافه می‌کند: واحدهایی که در شهرهای قرمز هستند می‌توانند در فاصله بین دو ترم کلاس‌های عملی را برگزار کنند و نمره آن را برای ترم جاری لحاظ کنند. این امکان تا پایان فروردین 1400 برای واحدهای دانشگاهی وجود دارد.


با این حال بر اساس اعلام دانشگاه‌ها امتحان دانشگاه‌های تهران، علم و صنعت، الزهرا، شهید بهشتی،‌ امیرکبیر، صنعتی شریف، خوارزمی، علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی ایران آغاز شده و امتحانات به‌صورت مجازی در حال برگزاری است.


امتحانات دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی نیز از 4 بهمن‌ماه آغاز می‌شود و تا 16 بهمن‌ماه ادامه دارد. البته دانشگاه آزاد اسلامی امتحان‌های دانشجویان جدید را با تأخیر دو هفته‌ای آغاز می‌شود چراکه این دانشجویان با تأخیر نیمسال تحصیلی را آغاز کرده‌اند.


انتهای پیام/4040/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب