رباتها گرده افشانی میکنند
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، محققان این رباتهای کوچک پرنده را طوری طراحی کردهاند تا چابکتر و قدرتمندتر از نسخههای پیشین باشند و در همین راستا از آناتومی حشرات گرده افشان واقعی مانند زنبورهای عسل بهره گرفتند.
رباتهای جدید میتوانند در هزار ثانیه ۱۰۰ بار طولانیتر از نمونههای پیشن بال بزنند. علاوه بر آن در طراحی جدید فضای کافی برای حمل کردن حسگرهای کوچک یا باتریها در نظر گرفته شده تا این ابزارها بتوانند در خارج از آزمایشگاه به طور مستقل پرواز کنند.
کوین چن یکی از مولفان ارشد تحقیق میگوید: با بهبود طول عمر و دقت این ربات، ما به برخی از برنامههای بسیار هیجان انگیز مانند گرده افشانی کمکی نزدیک میشویم.
یک روش گرده افشانی مصنوعی کارآمد به کشاورزان در آینده کمک میکند میوهها و سبزیجات بیشتری در انبارهای چند سطحی کشت کنند و محصول بیشتری به دست بیاورندو از سوی دیگر از میزان تاثیرات کشاورزی بر محیط زیست نیز کاسته میشود.
اما گرده افشانهای طبیعی مانند زنبورهای عسل در زمینه تحمل، سرعت و چابکی حتی از بهتری رباتهای کوچک در ابعاد حشره بهتر عمل میکنند.
محققان برای برطرف کردن چالشها مدلهای پیشین که از ۴ واحد یکسان با ۲ بال تشکیل شده بودند را ارتقا دادند. در طراحی جدید ربات به دو قسمت تقسیم میشودو هر واحد یک بال در سمت خارج دارند.
این تنظیمات ثبات بال را بیشتر میکند، نیروهای لیفت را ارتقا میدهد و از سوی دیگر تداخل بین بالها را میکاهد با نصف کردن تعداد بالها طراحی ربات بهتر شد و فضا برای قرار دادن قطعات الکترونیک باز شد. علاوه بر آن واحدهای انتقال نیرو پیچیده تری بالها را به محرکها متصل میکنند و به این ترتیب فشار مکانیکی کاهش مییابد.
به گفته محققان دستگاههای انتقال. نیرو لولاهای بال بلندتری دارند و ماندگاری را ارتقا میدهند. به این ترتیب محدودیتهای مشاهده شده در نسخههای قبلی نیز برطرف میشود. در. نتیجه رباتها کارآمدتر خواهند بود.
بالهای حشره رباتیک با ماهیچههای مصنوعی، محرکهای کوچک ساخته شده از لایههای الاستومر و الکترودهای نانوتوب کربن که در سیلندرهای نرم قرار گرفتهاند، ساخته شده است. این محرکها به سرعت فشرده و باز میشوند و نیروی مکانیکی مورد نیاز برای بال زدن را فراهم میکنند.
انتهای پیام/