باکتریها از چاقی جلوگیری میکنند
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از فیز، در این بازه زمانی از سال میلیونها نفر رژیم غذایی، ورزش و درمان را آغاز میکنند تا وزنشان را پس از تعطیلات سال نو مسیحی دوباره تحت کنترل بگیرند. اکنون تحقیق
جدید دانشگاه کلورادو بولدر نشان دهنده یک ابزار شگفت انگیز است که به آنها کمک میکند به نتیجه دلخواه خود دست یابند. این ابزار نیز قرار گرفتند در معرض باکتریهای مفید است.
این تحقیق نشان میدهد تزریق هفتگی یک میکروارگانیسم موجود در شیر گاو و خاک به حیوانات آنها را در مقابل افزایش وزن در نتیجه رژیم غذایی با چربی و شکر بالا ایمن میکند.
کریستور لوری پروفسور فیزیولوژی یکپارچه و مولف ارشد این پژوهش میگوید: نکته جالب توجه درباره این تحقیق آن است که ما شاهد پیشگیری کامل از افزایش وزن مرتبط با رژیم غذایی در این حیوانات بودیم. این امر نشان میدهد قرار گرفتن در معرض باکتریهای مفید میتواند در مقابل پیامدهای سلامتی منفی رژیم غذایی غربی از بدن انسان محافظت کند.
این تحقیق جدیدترین گزارش درباره مزایای اشکال سالم باکتریهای سالمی هستند که به عنوان دوستان قدیمی شناخته میشوند و همراه انسانها تکامل یافتهاند، اما به دلیل انتقال انسان از مزارع به محیطهای شهری ارتباط با آنها از بین رفته است.
لوری در این باره میگوید: ما ارتباط با این دوستان قدیمی که سیستم ایمنی بدن را تنظیم و التهابات نامناسب را سرکوب میکردند، از دست دادیم و همین امر انسان را در معرض ریسک بالاتر ابتلا به بیماریهای التهابی قرار میدهد.
لوری در تحقیق پیشین خود متوجه شده بود تلقیح با ارگانیسمی به نام Mycobacterium vaccae (M. vaccae)، موجود در شیر و خاک گاو، میتواند از التهاب ناشی از استرس و مشکلات مربوط به سلامتی در موش جلوگیری کند.
این یافته و اکتشافات دیگر سبب شدند لوری ایده توسعه یک واکسن استرس که از میکروبهای موجود در خاک ساخته شده را بررسی کند. او همراه لوک دزموند تصمیم گرفتند در این تحقیق مشخص کند آیا M. vaccae میتواند به مقابله با التهاب مغز و اضطراب ناشی از آن که میتواند با رژیم غذایی نامناسب به وجود بیاید، کمک کند یا خیر.
یک مجموعه از موشهای نوجوان به مدت ۱۰ هفته با غذای استاندارد و سالم تغذیه شدند. دسته دیگر از موشها معادل همبرگر بیگ مک و سیب زمینی سرخ کرده را با ۴۰ درصد چربی، ۴۰ درصد کربوهیدرات (نیمی از آنها از شکر) و ۲۰ درصد پروتئین مصرف کردند.
نیمی از هر گروه از موش ها، نیز تزریق هفتگی M. vaccae را دریافت کردند. همه گروهها تقریباً یک میزان کالری خوردند و وزن همه موشها در دوران بلوغ افزایش یافت.
همانطور که انتظار میرفت در حدود ۶ هفته بعد گروهی که غذای آماده خوردند و درمان دریافت نکردند نسبت به گروهی که غذای سالم خوردند، افزایش وزن داشتند. در پایان مطالعه، وزن آنها حدود ۱۶ درصد بیشتر از گروه موشها با تغذیه سالم بود و چربی احشایی آنها نیز به میزان قابل توجهی بیشتر بود.
اما لوری و دزموند متعجب شدند که هیچ تفاوتی میان اضافه وزن گروه موشهایی غذای آماده خوردند و تزریق باکتریهای خوب را دریافت کردند و موشهایی که غذای سالم خوردند، وجودنداشت.
انتهای پیام/