دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کاهش هزینه و افزایش سرعت هوش‌مصنوعی در اینترنت اشیا

کاهش هزینه و افزایش سرعت هوش‌مصنوعی در اینترنت اشیا
محققان دانشگاه تهران با توسعه نرم‌افزاری نوین، امکان طراحی سریع و کم‌هزینه تراشه‌های سفارشی برای دستگاه‌های اینترنت اشیا را فراهم کرده‌اند. این فناوری، علاوه بر کاهش مصرف انرژی، سرعت پردازش مدل‌های هوش مصنوعی را نیز افزایش می‌دهد.
کد خبر : 952187

به گزارش خبرگزاری آنا، محققان دانشگاه تهران، نرم‌افزاری نوآورانه ارائه داده‌اند که قادر است پردازنده‌هایی سفارشی‌سازی‌شده برای اجرای سریع و کم‌مصرف مدل‌های هوش‌مصنوعی، به ویژه یادگیری عمیق، در دستگاه‌های اینترنت اشیا طراحی کند.

این دستاورد که در دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران به سرپرستی مصطفی ارسالی صالحی نسب و مهدی مدرسی، طراحی شده که امکان طراحی خودکار پردازنده‌های اختصاصی را فراهم می‌کند تا مدل‌های هوش‌مصنوعی به ویژه یادگیری عمیق، با سرعت و مصرف انرژی بسیار پایین در دستگاه‌های اینترنت اشیاء اجرا شوند.

مصطفی ارسالی صالحی نسب، سرپرست این پروژه، شتاب‌دهی به پردازش داده‌ها، امکان پیش‌بینی دقیق رفتار سیستم‌ها، ارتقای امنیت اطلاعات و افزایش استقلال دستگاه‌های هوشمند را از ویژگی‌های کلیدی این محصول خواند و اظهار کرد: این فناوری که اکنون در سطح TRL۴ قرار دارد و آزمایش‌های اولیه آن با موفقیت به پایان رسیده است، در شاخص‌هایی نظیر دقت، سرعت و مصرف انرژی، پیشرفت‌های قابل توجهی را نشان داده است.

وی افزود: پلتفرم نرم‌افزاری ما، راهکاری نوین برای ساخت تراشه‌های سفارشی است که امکان اجرای سریع و کم‌مصرف مدل‌های یادگیری عمیق را در دستگاه‌های هوشمند فراهم می‌کند.

صالحی نسب با اشاره به امکان مقیاس‌پذیری بالا و رقابت با پردازنده‌های گرافیکی این ابزار، بیان کرد: این دستاورد با توجه به در دسترس بودن FPGA در داخل کشور، می‌تواند به توسعه سریع و مستقل صنایع هوش مصنوعی کمک شایانی کند.

مهدی مدرسی، دیگر پژوهشگر این طرح، ادامه داد: کاربرد‌های این فناوری بسیار گسترده است و حوزه‌هایی مانند هوشمندسازی لبه‌های اینترنت اشیا، کاهش مصرف انرژی، اینترنت اشیای پزشکی، سامانه‌های پردازش برخط تصویر و صوت در خودرو‌های هوشمند و همچنین هوشمندسازی سیستم‌های پایش صنعتی را در برمی‌گیرد.

وی افزود: با استفاده از این ابزار، می‌توانیم پردازنده‌های هوش مصنوعی اختصاصی خود را با سرعت و هزینه بسیار کمتر نسبت به روش‌های سنتی طراحی کنیم. این امر به ما امکان می‌دهد تا محصولات را هوشمندتر با عملکرد بهتر و هزینه کمتر به بازار عرضه کنیم.

مدرسی، در پایان خاطر نشان کرد: این ابزار با سفارشی‌سازی اندازه مدل و بهینه‌سازی هوشمندانه، امکان اجرای مدل‌های هوش مصنوعی را با سرعت و دقت بالاتر و مصرف انرژی کمتر بر روی دستگاه‌های با منابع محدود فراهم می‌آورد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب