دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

برون سپاری امور ایستگاه فضایی به دستیار رباتیک هوشمند

برون سپاری امور ایستگاه فضایی به دستیار رباتیک هوشمند
فضانوردان چینی در حال ازمایش ربات‌های دستیاری هستند که به اعتقاد آنها نقش مهمی در ماموریت‌های فضایی آینده ایفا خواهند کرد.
کد خبر : 952371

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از IE، فضانوردان ایستگاه فضایی تیانگونگ چین در حال انجام آزمایش‌هایی برای ارزیابی تعاملات انسان و ربات در محیط ریز گرانش هستند. این ربات هوشمند برای حرکت در محیط ریزگرانش و گرفتن تصاویر طراحی شده است.

در ماموریت شنژو ۱۹، علاوه بر سه خدمه انسانی، یک ربات هوشمند به نام «ژائو هانگ» «Xiao Hang» نیز حضور دارد.

«وانگ هائوزه» «Wang Haoze» نخستین مهندس پرواز فضایی زن چین در این باره گفت: «پس از بهبود و ارتقا، این ربات در آینده می‌تواند عملکرد‌های مختلفی مانند بازرسی داخل کابین و مدیریت منابع را نیز انجام دهد.»

ربات‌های پیشرفته‌ای برای ایستگاه‌های فضایی در حال توسعه هستند تا بازرسی‌های دقیقی از تجهیزات انجام دهند و سوابق دقیقی را از موجودی‌ها (مواد و تجهیزات) نگهداری کنند. این کار، وقت باارزش فضانوردان را برای انجام کار‌های پیچیده‌تر و سخت‌تر در ماموریت‌های فضایی آزاد می‌کند.

فضانوردان چینی نرم افزار پیشرفته‌ای را برای آزمایش تعامل انسان و ربات با هدف بهبود کار گروهی در فضا به کار گرفته‌اند. این نرم افزار به فضانوردان کمک می‌کند علاوه بر انجام آزمایش‌های مختلف در مورد نحوه تعامل انسان و ربات در فضا، چگونگی تعامل آنها را از نظر موقعیت‌های فیزیکی و حرکات در ایستگاه فضایی نیز امکان پذیر می‌کند.

همچنین آنها در حال انجام آزمایش‌هایی برای ارزیابی عملکرد ربات در شرایط مختلف هستند. این نرم افزار نقش مهمی در انجام آزمایش‌هایی دارد که هدف آن بهبود نحوه کار فضانوردان و ربات‌ها با یکدیگر در فضا است.

محققان امیدوارند با مطالعه روابط فضایی انسان و ربات، رفتار ربات و روش‌های ارتباطی مختلف، کارایی و ایمنی ماموریت‌های فضایی آینده را افزایش دهند.

خدمه شنژو ۱۹ به طور فعال درگیر آزمایش‌های علمی مختلف در ایستگاه فضایی تیانگونگ هستند. پژوهش جدید آنها شامل جمع آوری و مشاهده مگس‌های میوه بود. هدف از این تحقیق بررسی چگونگی تأثیر میدان‌های زیر مغناطیسی و محیط ریزگرانشی فضا بر رشد و رفتار این حشرات است.

همچنین این خدمه مجموعه‌ای از آزمایش‌ها را برای بررسی اثرات پرواز‌های فضایی طولانی مدت بر حرکت انسان انجام دادند. آنها با استفاده از دستگاه‌ها و نرم افزار‌های تخصصی، مهارت‌های حرکتی ظریف خود را اندازه گیری کردند. هدف این تحقیق درک بهتر چگونگی سازگاری فضانوردان با محیط ریزگرانشی و چگونگی تغییر کنترل حرکتی شان در طول دوره‌های طولانی در فضا است.

خدمه شنژو ۱۹ در ۲۹ اکتبر ۲۰۲۴ یک ماموریت شش ماهه را به ایستگاه مداری آغاز کرده است. در ۱۸ دسامبر، فضانوردان فعلی این ماموریت «ژوزه» «Xuzhe» و «لینگ دونگ» «Lingdong» رکورد جهانی جدیدی برای انجام طولانی‌ترین راهپیمایی فضایی ثبت کردند و یک فعالیت ۹ ساعته خارج از سفینه را بیرون از تیانگونگ به پایان رساندند.

رکورد قبلی در اختیار «جیمز ووس» «James Voss» و «سوزان هلمز» «Susan Helms» فضانوردان ناسا بود که در سال ۲۰۰۱ یک راهپیمایی فضایی ۸ ساعت و ۵۶ دقیقه‌ای را خارج از شاتل فضایی دیسکاوری انجام دادند.

چین در سال ۲۰۲۲، ایستگاه فضایی تیانگونگ به معنای «کاخ آسمانی» را تکمیل کرد که در حال حاضر از سه ماژول تشکیل شده است. این کشور قصد دارد با افزودن ماژول‌های دیگر، ایستگاه را گسترش دهد. این ایستگاه فضایی در مدار پایین زمین (LEO) بین ۳۴۰ تا ۴۵۰ کیلومتر بالاتر از سطح به دور زمین می‌چرخد.

چین قصد دارد با استفاده از ایستگاه تیانگونگ به عنوان یک مرکز تحقیقاتی انجام اکتشافات علمی، انسان را مدت طولانی تری در فضا نگه دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب