دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رصد زردی نوزادان تازه متولد شده با اپلیکیشنی خاص

رصد زردی نوزادان تازه متولد شده با اپلیکیشنی خاص
محققان سنگاپوری یک اپ مخصوص رصد زردی نوزدان متولد شده در آسیا ابداع کرده‌اند که قابل استفاده در خانه است.
کد خبر : 951813

به گزارش آنا به نقل از فیز، نوزادان در ۲ تا ۳ هفته نخست زندگی خود باید تحت «غربالگری زردی نوزادان» (NNJ) قرار بگیرند. این فرایند به طور معمول شامل مراجعه مکرر به بیمارستان است که نه تنها فرایند سختی است، بلکه نوزاد را معرض بیمار‌های هوابرد احتمالی قرار می‌دهد.

تیمی از محققان به رهبری بیمارستان جنرال سنگاپور با همکاری SHP و آژانس ملی فناوری سلامت (Synapxe) یک اپلیکیشن موبایل ابداع کرده‌اند که به والدین امکان می‌دهد نوزادانشان برای غربالگری زردی در راحتی و ایمنی خانه هایشان بررسی کنند.

در حال حاضر نوزادان تازه متولد با استفاده ازیک گجت دستی که نور منتشر می‌کند آزمایش می‌شوند تا میزان زردی پوست کودک مشخص شود یا از پاشنه پای آنان نمونه خون گرفته می‌شود.

اپ مذکور با توجه به بیلی روبین خون BiliSG نام گرفته است. بیلی روبین در حقیقت رنگدانه زردی است که از شکست طبیعی گلبول‌های قرمز خون به دست می‌آید که به هاله زرد رنگ مشاهده شده در بیماری زردی منجرمی شود. این ابزار از یک مدل یادگیری ماشینی برای پیش بینی سطح بیلی روبین در نوزادان چند قومیتی آسیایی از طریق تحلیل رنگ پوست استفاده می‌کند.

کاربرمی تواند با دوربین موبایل عکس‌هایی از پیشانی، سینه و شکم نوزاد را با یک برچسب خاص که برای کالیبربندی رنگ طراحی شده، ثبت کند. در مرحله بعد الگوریتم اپ میزان زردی پوست را برای پیش بینی دقیق سطح بیلی روبین تحلیل می‌کند.

«الوین نگو» محقق ارشد پژوهش در این باره می‌گوید: یک اپ برای بررسی زردی نوزادان پدیده تازه‌ای نیست. بیشتر این اپ‌ها یک نقطه مشخص مانند پیشانی را به عنوان مرجع برای تعیین زردی نوزاد در نظرمی گیرند. در واقع ممکن است درجات زردی در نقاط مختلف بدن نوزاد مبتلابه بیماری متفاوت باشد. علاوه بر آن اپلیکیشن‌های توسعه یافته در کشور‌های دیگر روی نوزادانی متمرکز هستند که رنگ پوست آنها با جمعیت محلی ما متمایز است. این یک عامل مهم در تعیین میزان زردی نوزاد است. به همین دلیل ما BiliSG را توسعه دادیم.

تحقیق در ۲ مرحله انجام شد. در فاز یک پژوهش از یک ژوئن ۲۰۲۲ تا اکتبر ۲۰۲۳ میلادی روی توسعه اپ و ابداع مدل ماشین یادگیری تمرکز شد. در فاز دوم که از نوامبر ۲۰۲۳ تا ژوئن ۲۰۲۴ میلادی برگزار شد، ۳۵۲ نوزاد که از لحاظ بالینی در وضعیت باثباتی بودند و پس از ۳۵ هفته بارداری یا بیشتر متولد شده و عمرشان ۲۱ روز بودند، شرکت کردند. نوزادان مذکور تحت ۳ تست مختلف زردی قرار گرفتند.

برای تست سوم عکس‌های پیشانی، سینه و شکم با اپ مورد نظر روی موبایل گرفته شد. هنگامیکه مدل یادگیری در آوریل ۲۰۲۴ میلادی نهایی شد، ۱۹۴ نوزاد دیگر برای آزمایش تایید اپ مورد بررسی قرار گرفتند. محققان متوجه شدند نتایج به دست آمده از آزمایش با این اپ مشابه روش‌های فعلی تست غربالگری زردی با حساسیت ۱۰۰ درصد است. 

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب