تعمیر و نگهداری فرآیندهای آب و فاضلاب با سامانهای هوشمند
به گزارش خبرگزاری آنا، مجید محبی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت: با توجه به کاربرد وسیع سیستمهای مدیریت اطلاعات جغرافیایی GIS در سازمانهای عملیات عمرانی خرد و کلان کشور و همچنین اهمیت و محرمانه بودن اطلاعات زیرساختی عناصر عمرانی کشور، نرم افزارهای مدیریت GIS غیربومی به دلیل بالا بودن احتمال خطر شنود این اطلاعات و نقشههای وکتور عملیات عمرانی و زیرساختی شهرها توسط شرکتهای سازنده این نرم افزارها و غیرقابل پیگیری بودن این موضوع مورد استفاده قرار نمیگیرد.
وی در توضیح مسیر فعالیت شرکت اظهار کرد: فعالیت ما در سال ۹۵ و با کسب دانش طراحی و پیادهسازی سیستمهای نرم افزاری بومی ساخت داخل نوین GIS و جذب متخصصین مجرب و متعهد، آغاز و با طراحی و پیادهسازی سامانه جامع GIS مدیریت ویدئومتری پاد مختص شرکت فاضلاب تهران و کسب رضایت شرکت فاضلاب تهران، آبفا و کاربران سامان، توانستیم اولین قدم را در راستای تحقق بخشیدن طراحی سیستمهای GIS بومی ساخت داخل با موفقیت برداریم.
وی افزود: در سال ۹۸ با طراحی و پیادهسازی سامانه هوشمند اطلاعات مکانی عناصر بهرهبرداری (سها) با هدف مدیریت و کنترل صفر تا صد بهرهبرداری، تعمیر و نگهداری فرآیندهای آب و فاضلاب، به هدف اصلی و رسالت شرکت در راستای طراحی سامانههای جامع متن باز مبتنی بر GIS سازمانی دست یافتیم.
نرمافزاری ویژه جمع آوری هوشمند داده در مناطق مختلف جغرافیایی
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان در خصوص کاربردها و قابلیتهای سامانه سها توضیح داد: این سامانه، یک نرمافزار جامع مکان محور بهرهبرداری به منظور جمع آوری هوشمند دادههای سازمانها و شرکتهایی است که با چالش تعدد کاربران و عوامل برونسپاریشده در مناطق مختلف جغرافیایی مواجه هستند.
وی افزود: تمامی مباحث تعمیر و نگهداری، کنترل حضور عوامل بر اساس فنس کشی هوشمند، ثبت مستندات و صورتمجالس در محل، رسیدگی صورتمجالس و صدور صورت وضعیتهای مالی پیمانکاران، مدیریت و کنترل دادههای مکانی و گزارشهای کلان مدیریتی و… از قابلیتهای این سامانه است.
محبی با اشاره به اهمیت بررسی رقبای داخلی و خارجی گفت: به دلیل اینکه این سامانه با هدف تجمیع تمامی نیازهای بهرهبرداری در یک سکو طراحی شده؛ ممکن است یافتن سامانههای مشابه داخلی کمی چالشبرانگیز باشد، اما میتوان با تفکیک سرویسهای این سامانه در بخش تعمیر و نگهداری، اتوماسیونی، GIS و فرآیندهای مالی با سامانههای مرتبط داخلی و خارجی، هم رده یا قابل رقابت باشد.
این فناور به توضیح مزایای رقابتی سامانه سها پرداخت و افزود: با توجه به حساسیت دادههای اطلاعات مکانی سازمانهای عملیاتی و عمرانی کشور و همچنین الزام سازمان فناوری اطلاعات بر لزوم استفاده از پلتفرمهای متن باز و پرهیز از نرم افزارهای GIS غیر بومی آمریکایی از جمله Esri و گوگل تمامی بسترهای به کار رفته این سامانه متن باز و غیر وابسته میباشد و به همین دلیل سازمانهایی مثل آب و فاضلاب از مشتریان اصلی و کلان این سامانه میباشند.
محبی در ادامه مواردی از جمله جامعیت سامانه سها با قابلیت انجام تمامی فرآیندهای بهرهبرداری سازمان به صورت یکجا و بدون نیاز به سایر سامانههای متفرقه، سرعت قابل قبول سامانه در انجام فرآیندهای مرتبط و راحتی کاربری سامانه را از دیگر مزایای رقابتی این دستاورد عنوان کرد.
وی افزود: مباحث ساخت سامانههای تعمیر و نگهداری درون سازمانی بومی و همچنین نظاممند کردن داراییهای فیزیکی مبتنی بر GIS از مباحث و چالش روز سازمانهای عملیاتی عمرانی کشور میباشد و سامانه سها جزء اولین سامانههایی است که تا حد قابل توجهی پاسخگوی این نیازها بوده است.
وی در خصوص سهم بازار داخلی سامانه سها صحبت کرد و اظهار داشت: با توجه به تحقیقات، وسعت شبکه فاضلاب استان تهران در حدود ۳۰ درصد مجموع شبکه فاضلاب کل کشور میباشد و این سامانه با مدیریت بهرهبرداری از این شبکه و همچنین اجرای رسمی در شرکتهای آب و فاضلاب استانهای مرکزی و قم توانسته بخش قابل توجهی از فرآیندهای بهرهبرداری شبکه فاضلاب کشور را در اختیار داشته باشد.
وی با تاکید بر بازار موجود در کشور و حجم کار فعلی شرکت خاطر نشان کرد که تاکنون فعالیتهای سامانه در سطح بینالمللی گسترش پیدا نکرده است.
محبی با تاکید بر اهمیت موضوع اشتغالزایی گفت: در حال حاضر فرآیند توسعه و پشتیبانی سامانه، چهار نفر را به صورت مستقیم و برای بیش از ۱۱ نفر (با توجه به تعدد مشتریان) به منظور پشتیبانی سامانه به صورت غیر مستقیم ایجاد اشتغال کردهایم.
وی با اشاره به چالشها و محدودیتهای استارتاپها و دانش بنیانها، تصریح کرد: استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان نوپا بدون سرمایه یا با حداقل سرمایه و پشتوانه مالی ایجاد میشوند و همین موضوع سبب بروز مشکلات مالی متعددی چه از جهت توسعه محصول و چه از جهت رقابت با سایر تولیدکنندگان خواهد شد که در نهایت به کاهش رشد و شکوفایی و از دست رفتن انگیزه شرکتها میانجامد و حمایت مالی، اطلاع رسانی، آموزش و مشاورههای بلاعوض در رفع این چالشها موثر خواهد بود.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت اجرای برنامههای حمایتی از استارتاپها، خاطر نشان کرد: عمده نیازهای محسوس استارتاپها حمایتهای مالی، معرفی خدمات شرکتهای استارتاپ به مشتریان، ارائه مشاورههای فنی و حقوقی موثر و در عین حال پیوسته میباشد که صندوقهای توسعه، نوآوری و شکوفایی در این زمینه میتوانند نقش کلیدی داشته باشند.
محبی برنامهها و خدمات حمایتی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران را در خصوص حمایت از استارتاپها مفید دانست و توضیح داد: تلاش پارک در جهت معرفی نیازهای بازار به شرکتهای عضو، برگزاری جلسات آموزشی و مشاوره، ارائه معافیتهای مالیاتی و… از جمله اقداماتی است که به توسعه و اعتلای استارتاپها و شرکتها کمک میکند.
وی در پایان تسهیل روند اعطای حمایتهای مالی و معنوی را موضوع مهمی برای استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان معرفی کرد.
انتهای پیام/