دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ارائه سامانه مدیریت هوشمندانه آبیاری تحولی در حوزه کشاورزی و مصرف آب

ارائه سامانه مدیریت هوشمندانه آبیاری تحولی در حوزه کشاورزی و مصرف آب
محققان یک شرکت دانش بنیان در شرایط کنونی که کشور با بحران کمبود آب مواجه است، به ارائه راهکار‌های مؤثر در این زمینه پرداختند. از جمله این راهکار‌ها سامانه مدیریت هوشمندانه آبیاری است که به کاهش هدررفت آب و بهبود کیفیت تولیدات کشاورزی کمک می‌کند.
کد خبر : 951133

پروانه عسگری نیا، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان درباره مشخصات سامانه مدیریت هوشمندانه آبیاری به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: این سامانه یک برنامه آنلاین تخصصی در حوزه کشاورزی است که با جمع‌آوری اطلاعات لازم و تجزیه و تحلیل آنها، برنامه‌ای بهینه و هوشمند برای آبیاری مزارع فراهم و مراحل اجرای آن را پایش و ارزیابی می‌کند.

وی افزود: این شرکت با هدف استفاده از فناوری‌های پیشرفته، تحولی در حوزه‌های کشاورزی و آبیاری ایجاد کرده است. سامانه مدیریت هوشمندانه آبیاری مبتنی بر پردازش یکپارچه اطلاعات در خصوص اعلام وضعیت آب، خاک، گیاه، آب و هوا و سیستم آبیاری طراحی شده است. 

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان خاطرنشان کرد: این فناوری با حداقل داده ورودی به کشاورز دقیق‌ترین برنامه آبیاری مانند چه زمانی، چه مقدار و چه مدت آبیاری باید صورت بگیرد را مبتنی بر پردازش یکپارچه داده‌های مورد نظر و با درنظر گرفتن اطلاعات سیستم آبیاری در طی دوره رشد گیاه ارایه می‌دهد. 

وی عنوان کرد: در سامانه مدیریت هوشمندانه آبیاری به پیش بینی احتمال بارندگی و سرعت باد ساعتی، پیش‌بینی میانگین تغییرات دما و سرعت باد روزانه، پیش‌بینی تبخیر تعرق و نمودار رطوبت خاک و دور و ساعت آبیاری هوشمند پرداخته شده و در زمان‌های مشخص شده پیام مرتبط با شرایط مزرعه کشاورز به وی اعلام می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان افزود: به عنوان مثال پیش‌بینی‌های دقیقی از سرعت باد برای هشت روز و ۴۸ ساعت آتی انجام می‌شود که به کشاورزان کمک می‌کند تا در مدیریت کودپاشی و سم پاشی تصمیمات بهینه با کارایی بالا اتخاذ کنند و به افزایش سودمندی آنها منجر شود همچنین این داده‌ها به کاربران اجازه می‌دهد برای کشاورزی دقیق‌تر و مؤثرتر برنامه‌ریزی کنند.

عسگری نیا درباره پیش‌بینی میانگین تغییرات دما و سرعت باد روزانه در سامانه نیز خاطرنشان کرد: سرعت باد بر تبخیر تعرق گیاه و زمانبندی عملیات کشاورزی تأثیرگذار است. همچنین اطلاع از شرایط جوی دما و رطوبت خاک برای اثربخشی علف کش‌ها و سموم نقشی کلیدی دارد. آگاهی از سرعت باد به مدیریت بهینه فعالیت‌های زراعی کمک می‌کند و منجر به کاهش هزینه‌ها و افزایش کیفیت و بهره‌وری در کشاورزی می‌شود. 

وی در پاسخ به اینکه این سامانه با استفاده از چه داده‌ها و اطلاعاتی مدیریت بهینه آبیاری مزرعه را ارایه، پایش و ارزیابی می‌کند، گفت: مبنای فعالیت این سامانه بر اساس داده‌های آنلاین هواشناسی، داده‌های ماهواره‌ای، اطلاعات فیزیکی و شیمیایی خاک و آب، مشخصات هیدرولیکی سیستم آبیاری، داده‌های گیاه، واریته گیاه، نوع کشت، تاریخ کشت و مرحله رشد گیاه، مدل‌های گیاهی توسعه یافته، موقعیت جغرافیایی مزرعه، دانش و تجربه متخصصان و کارشناسان و تعامل با کشاورز و استفاده از تجارب کشاورز طراحی شده است.

عسگری نیا بیان کرد: سامانه مدیریت هوشمندانه آبیاری با استفاده از فناوری‌هایی همچون اینترنت اشیاء، پلتفرم‌های نرم‌افزاری، داده‌کاوی و هوش مصنوعی به دنبال دستیابی به اهداف خود در زمینه توسعه پایدار و بهبود امنیت آب، غذا و حفظ محیط زیست است.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان خاطرنشان کرد: این سامانه نمونه خارجی هم دارد، اما هزینه‌های محصول خارجی بسیار بالاتر است و همینطور بومی هم نیست و ما براساس شرایط مزارع و زمین‌های کشاورزی داخل کشور این سامانه را بومی و پایش کرده‌ایم و نمایندگانی نیز به مزارع فرستاده می‌شوند تا وضعیت فعالیت سامانه را بررسی و اگر کشاورز با مسئله‌ای مواجه بود آن را برطرف کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب