چهاردهمین دوره نمایشگاه اینوتکس برگزار میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، مجتبی جباریپور، معاون توسعه نوآوری پارک فناوری پردیس و رئیس نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵ امروز در نشست خبری چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی نوآوری و فناوری اینوتکس که در محل کارخانه نوآوری هایوی برگزارشد، گفت: در عصر اقتصاد دانشبنیان، کشورها برای رقابت اقتصادی به دنبال توسعه زیستبومهای نوآوری و فناوری هستند.
وی با بیان اینکه این زیستبوم زیرساختهای اساسی برای پیشرفت در حوزه اقتصاد دانشبنیان محسوب میشوند، گفت: کشور ما طی دو دهه اخیر، در اسناد بالادستی خود بر توسعه اقتصاد دانشبنیان تاکید دارد که در این راستا، زیرساختهایی برای تعامل بازیگران زیستبوم فناوری در داخل کشور فراهم شده و برنامههایی برای نمایش ظرفیتها و توانمندیهای فناورانه ایران در سطح جهانی طراحی شده است.
رئیس نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵ درباره اهداف این رویداد گفت: این نمایشگاه طی ۱۳ دوره گذشته تلاش کرده است تا با استانداردهای جهانی، توانمندیهای فناورانه و نوآورانه کشور را به نمایش بگذارد و چهاردهمین دوره اینوتکس را در اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار کند.
به گفته وی، این رویداد اکنون به عنوان بزرگترین گردهمایی فناوری و نوآوری کشور شناخته میشود که با محوریت پارک فناوری پردیس و حمایت رئیسجمهور برگزار میشود.
وی با بیان اینکه هدف اصلی این رویداد، جمعآوری تمامی بازیگران زیستبوم فناوری و نوآوری زیر یک سقف است، عنوان کرد: مهمترین هدف ما ایجاد پلتفرمی برای همکاری و مشارکت بین بازیگران این اکوسیستم است، زیرا در یک زیستبوم، تعاملات و ارتباطات میان اجزا برای توسعه آن ضروری است.
جباریپور با اشاره به دومین هدف نمایشگاه اینوتکس گفت: جذب سرمایههای مالی و انسانی و حفظ نخبگان برای توسعه زیستبوم فناوری کشور از دیگر اهداف اینوتکس به شمار میرود.
سجاد عباسی فشمی مدیر خوشههای ترویج نوآوری یپارک فناوری پردیس نیزدر ادامه گفت: چهاردهمیندوره اینوتکس از ۹ تا ۱۲ اردیبهشت ماه سال آینده برگزار میشود.
وی تاکید کرد: بر اساس مصوبه اخیر هیئت وزیران مبنی بر هم افزایی در برگزاری این رویداد در بالاترین تراز در تلاش هستیم تا چهاردهمین دوره بیش از قبل توسعه کمی بپردازد.
وی افزود: امیدواریم ۴۵۰ مشارکت کننده استارتآپی نقشی در اکوسیستم راه اندازی کنند و اینبار همبه خوبی فعالیت کنند.
وی گفت: نمایشگاه اینوتکس امسال همزمان با ایران اکسپو برگزار میشود و بر این اساس با تعاملی که با سازمان توسعه تجارت خواهیم داشت قرار است ۲هزار تجار فناوری و بین المللی
نمایشگاه تمرکز روی تقتصاد نوآوری ارزش افزوده برای اکوسیستم داشته باشد.
وی گفت: ما ۲۵ رویداد متنوع را برای این دوره پیشبینی کردهایم که توسط بخش خصوصی و اجزای زیستبوم فناوری برگزار خواهند شد. یکی از تفاوتهای امسال، برگزاری رویدادی ویژه برای جذب سرمایه برای استارتآپهای بزرگ است که نیازمند سرمایهگذاری مشترک توسط صندوقهای خطرپذیر هستند. علاوه بر این، امسال همکاری نزدیکتری با نمایشگاه ایراناکسپو داریم که همزمان با اینوتکس برگزار میشود. برنامههایی مشترک برای این دو نمایشگاه طراحی شده است تا بازدیدکنندگان خارجی بتوانند از هر دو رویداد بهرهمند شوند.
وی گفت: قرار است رویدادهای متنوع تجاری و ترویجی، رویداد ارائه نیازهای فناورانه، استیجهای مختلف، کافه سرمایه و ... در اینوتکس چهاردهم برگزار شود. بر اساس برنامه ریزیها ۲۵ رویداد مختلف میزبان مخاطبان خودش است.
فشمی با اشاره به حضور ۱۵ هیات خارجی در اینوتکس سال قبل، گفت: در سال گذشته هیئتی از آفریقای جنوبی قرارداد ۱۰ میلیون یورویی با یکی از شرکتها منعقد کرد.
عباسی فشمی اضافه کرد: در بخش ریورس پیچ قراردادهایی با حجم ۲ همت در راستای رفع نیازها و انتقال فناوری میان شرکتها و صنایع منعقد شده است. همچنین در بخش کافه سرمایه، به میزان ۲۵ میلیارد تومان قراردادهایی به امضا رسید.
تخفیف برای حضور در اینوتکس با ثبت نام زودهنگام
در ادامه سجاد رجبی با بیان اینکه پیشبینی میشود در بخش نمایشگاهی امسال ۴۵۰ غرفهدار حضور داشته باشند، گفت: از امروز ثبت نام تیم های استارت آپی آغاز شده و تا ۳۰ اسفندماه ادامه خواهد داشت.
رجبی ادامه داد: سه استیج اصلی در نمایشگاه امسال پیشبینی شده است. نشستهای تخصصی با حضور ۳۰۰ سخنران و کارشناس در حوزههای مرتبط برگزار خواهد شد.
به گفته وی، یکی از این نشستها با نام «ایستگاه آینده» به بررسی آینده کسبوکارها و اکوسیستم فناوری میپردازد. نشست دیگر با عنوان «فرمول حکمرانی» به مسائل سیاستگذاری و حکمرانی فناوری اختصاص دارد.
دبیر نمایشگاه اینوتکس در خصوص رویدادهای منطقهای نیز توضیح داد: رویدادهای پیچ منطقهای در هفت استان در حال برگزاری هستند. این برنامهها تلاش دارند استعدادهای استارتآپی را در سراسر کشور شناسایی کرده و به تجاریسازی پژوهشهای دانشگاهی نزدیکتر کنند. علاوه بر این، رویدادهای ریورس پیچ نیز مشابه سالهای گذشته برگزار خواهد شد تا صنایع بتوانند نیازها و مشکلات خود را به جامعه فناوران ارائه دهند.
به گفته وی، ثبتنام زودهنگام تا ۳۰ بهمن است که با ۲۰ درصد تخفیف انجام میشود و پس از آن، تا ۳۰ اسفندماه با افزایش ۳۰ درصدی تعرفهها ثبتنام دیرهنگام ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/