جباری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس در گفتوگو با آنا
در مورد کلیت فضای جشنواره فرهیختگان توضیحاتی بفرمایید.
- در سه دهه گذشته در جشنوارههای پژوهش فناوری که در کل کشور برگزار میشد، ما پژوهشگران برتر را انتخاب میکردیم اما ابتکاری که مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی طی هشت دوره در هشت سال گذشته داشته، این بوده که با تعریف و راهاندازی جشنوارهای به نام جشنواره فرهیختگان، طیف بررسی فعالیتها و کارهای پژوهشی و فناوری را گستردهتر کرده و علاوه بر بررسی و انتخاب مدارک و مستندات مربوط به پژوهشگران برتر در هفت گروه آموزشی، فعالیتهای دیگر را هم از جمله بحث کتاب، بحث مقالات علمی، بحث فناوریها و موارد دیگر که در حوزه پژوهش و فناوری مورد اهمیت است را مورد ارزیابی و بررسی قرار میدهد که این موضوع باعث میشود اقداماتی که در این راستا انجام میشود بهصورت تکبُعدی نباشد و در همه زمینهها انگیزه و رقابت ایجاد شود تا اعضای هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی با این رقابتی که انجام میشود، بتوانند در همه عرصهها فعالیت داشته باشند. چه پژوهشگران برتری که به عنوان عضو هیئت علمی فعالیت میکنند، چه دانشجویان تحصیلات تکمیلی که در نگارش پایاننامههای با کیفیتشان اقدام میکنند، همه این فرصت را دارند که یک رقابتی را داشته باشند تا بتوانند با رقابتی که انجام میدهند، کیفیت را بالا ببرند. خوشبختانه این موضوع در گروههای مختلف به صورت جداگانه مورد بررسی قرار میگیرد و هر سال آیتمهایی که در جشنواره مد نظر قرار میگیرد، بهینهسازی شده و مورد ارزیابی مجدد قرار میگیرد تا نتیجه داوری که انجام میگیرد بتواند تأثیر مثبت و بیشتری را در فعالیتهای آتی داشته باشد.
در بحث پایاننامهها که تأکید جدی در دو سال اخیر در دانشگاه آزاد اسلامی است که به سمت کاربردی شدن و حل مسائل کشور رود، در بحثهای داوری شما و داوران دیگر چقدر به این موضوع اهمیت میدهید؟
- اولاً پایاننامهها در دو گروه کارشناسی ارشد و دکتری در گروههای ششگانه مورد بررسی قرار میگیرد. در طرح پایش که به پیشنهاد جناب آقای دکتر طهرانچی و همکارانشان انجام شد، پژوهش یکپارچه اثرگذار شبکه دانشگاه آزاد اسلامی مورد بررسی قرار گرفت و تلاش شده که در عناوین و رشتههای مختلف، موضوعات کاربردی را در سطح جامعه احصا کرده و در شبکه پایش قرار دهند و با امتیازات ویژهای که در نظر میگیرند، اعضای هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی را ترغیب کنند که با انتخاب موضوع از سامانه پایش، فعالیتی که انجام میدهند به نوعی مشکلی از صنعت و جامعه را برطرف کند. خوشبختانه این موضوع هر سال پیشرفت بیشتری کرده و کمکم دارد نمود خودش را در پایاننامهها نشان میدهد. در همین راستا، پایاننامههایی که مورد ارزیابی قرار میگیرد، با توجه به دستاوردهای پژوهشی که از پایاننامه منتج میشود، از جمله مقالات ملی و بینالمللی، کنفرانسها و مجلات معتبر، ثبت اختراعات، تولید دانش و همچنین فناوریهای نوین میتواند بسیار مفید واقع شود.
شما داور کدام قسمت هستید؟
- بحث داوری به صورت تقسیم شده در گروههای مختلف نیست بلکه برای هر گروه خاصی، تعدادی از اعضای هیئت علمی انتخاب شدهاند که در همه گزینهها، چه بحث پژوهشگر برتر، چه بحث پایاننامههای کارشناسی ارشد و دکتری، اختراع، ترجمه و تألیف کتاب...
در حوزه تخصصی هر استاد، یعنی شما که حوزه فنی و مهندسی هستید، در این حوزه هر آیتمی که باشد شامل میشود.
- بله، تمام آیتمهایی که در جشنواره هست.
علوم انسانی استاد جداگانه؟
- بله، آنها گروه مختلفی را دارند.
انتهای پیام/