دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 دی 1399 - 12:12
کارنامه ویلیام برنز؛

گزینه بایدن برای ریاست سازمان سیا به دنبال برجام موشکی است/ هر که با ما نیست، انسان نیست!

گزینه بایدن برای تصدی ریاست سازمان جاسوسی آمریکا خواستار گنجاندن برنامه دفاعی موشکی ایران در مذاکرات احتمالی آتی شده و صراحتاً بر استفاده از واژه جعلی «خلیج عربی» اصرار دارد.
کد خبر : 556190
7.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، ویلیام  برنز ۶۴ ساله که در روند دستیابی به توافق هسته‌ای سال 2015 بین ایران و پنج عضو دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، انگلیس و فرانسه) بعلاوه آلمان موسوم به 1+5 نقش فعالی ایفا کرد و از مذاکره‌کنندگان ارشد ایالات‌متحده بود به‌عنوان گزینه نهایی جو بایدن رئیس‌جمهور منتخب برای تصدی پست ریاست سازمان سی.آی.ای معرفی شده است.


برنز و راه‌های خصومت با ایران


برنز به مدت 33 سال در وزارت خارجه آمریکا هم در دولت‌های دموکرات و هم جمهوری‌خواه مشغول به کار بود. وی در سال 2014 بازنشسته شد و در حال حاضر ریاست مؤسسه غیرانتفاعی «کارنگی برای صلح بین‌المللی» را در واشنگتن بر عهده دارد. وی سابقاً به‌عنوان سفیر آمریکا در روسیه و اردن کار کرده است. برنز تحصیل‌کرده رشته روابط بین‌الملل است و مدرک دکترای این رشته را از دانشگاه آکسفورد کسب کرده است.



گفته می‌شود که به درخواست باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق بود که برنز پس از بازنشستگی به‌عنوان مشاور دولت آمریکا در امور ایران به همکاری خود با دولت ادامه داد. برنز که از دوره ریاست جمهوری رونالد ریگان وارد وزارت خارجه شده بود به زبان‌های روسی، فرانسوی و عربی تسلط دارد و به مسائل خاورمیانه کاملاً آشناست. تجربه سه سال سفیر بودن در روسیه و سپس اردن وی را با تحولات منطقه و تعامل دولت‌های غرب آسیا با ابرقدرت روسیه آشنا ساخته است.


این گزینه بایدن هم آشنایی کاملی با تحولات غرب آسیا به‌ویژه تنش بین ایران و آمریکا دارد و همین امر نشان می‌دهد که آینده سیاست خارجه بایدن تا حد زیادی متمرکز بر غرب آسیا و مخصوصاً ایران است که برنز کارکشته را به ریاست مهم‌ترین سازمان اطلاعاتی ایالات‌متحده گمارده است.




بیشتر بخوانید:


ویلیام برنز: توافق به مذاکره با ایران درباره موضوعات دیگر کمک می‌کند




به دلیل اینکه همیشه از برنز به‌عنوان مدیر مذاکرات پنهانی کاخ سفید یاد شده ادعا می‌شود که وی از سال 2008 به بعد هدایت تماس‌هایی با طیفی از مقامات ایرانی را در ارتباط با برنامه هسته‌ای تهران بر عهده داشته است. برنز خاطرات خدمتی خود را در قالب کتابی تحت عنوان «کانال پشت پرده» در سال 2019 منتشر کرد که فصل نهم آن به ادعای وی در خصوص مذاکرات پنهانی با ایران در دوره ریاست جمهوری اوباما درباره برنامه هسته‌ای تهران است.


برنز نیز مانند بسیاری از مقامات دموکرات، خروج دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور از توافق هسته‌ای با ایران موسوم به برجام را اشتباه می‌داند و اعتقاد دارد که آمریکا در قالب برجام می‌توانست راحت‌تر اقدام به اعمال دیگر محدودیت‌ها علیه ایران کند.


وی سال گذشته بدون اشاره به دلایلی که باعث شد ایران بعضی از تعهدات برجامی خود را انجام ندهد از ایران خواست واقع‌بینانه عمل کند و خواهان گنجاندن برنامه دفاعی موشکی ایران در مذاکرات احتمالی آتی شد.



برنز هم مانند اکثر سیاستمداران آمریکایی معتقد به اصل «هر که با ما نیست، انسان نیست» است و سیاست «برچسب بزن و نابود کن» را به‌خوبی بکار می‌گیرد



با بررسی فصل نهم (بمب و ایران: گفت‌وگوهای پنهانی) از کتاب «کانال پشت پرده» نوشته این دیپلمات نامرئی می‌توان به زوایای نگرش این دیپلمات در خصوص ماهیت جمهوری اسلامی ایران پی برد.


برنز هم مانند اکثر سیاستمداران آمریکایی معتقد به اصل «هر که با ما نیست، انسان نیست» است و سیاست «برچسب بزن و نابود کن» را به‌خوبی به کار می‌گیرد تا ثابت کند که هر که با آمریکا نیست پس انسان نیست و می‌توان به هر شکلی که شده الگوی‌های آمریکایی را بر آن نگرش ناهمسو تحمیل کرد.


رفیق گرمابه و گلستان صهیونیست‌ها


برنز در کتاب خاطرات خود، ایران را کشوری تهدیدآمیز و نفوذناپذیر معرفی می‌کند. البته جمهوری اسلامی ایران از آغاز تأسیس مخالفت خود را با سیاست‌های زورگویانِه آمریکا آشکارا فریاد زده است و مستقل و نفوذناپذیر هم هست. ایران برای اینکه از موجودیت خود دفاع کند باید به‌خوبی مسلح شود و همین روند است که امثال برنز را نگران ساخته تا ایران را که قصد دفاع از خود در مقابل هجمه‌های قدرت‌های جهانی و حامیان منطقه‌ای واشنگتن را دارد تهدید معرفی کنند.


وی در کتاب خود این‌گونه آورده است که کشورش اطلاعات مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای ایران در خصوص نطنز و اراک برای ساخت پلوتونیوم تسلیحاتی را از «جامعه اطلاعاتی ایالات‌متحده» به دست آورده است. سؤال اینجاست که چرا این جامعه اطلاعاتی حتی نیم‌نگاهی به زرادخانه هسته‌ای رژیم صهیونیستی نینداخته است و تنها بر ایران متمرکز است! همین بخش از کتاب برنز ثابت می‌کند که وی نیز مانند دیگر گزینه‌های بایدن از حس دوستی عمیق با رژیم اشغالگر اسرائیل برخوردار است. برنز نیز قائل به استاندارد دوگانه است و در یک موضوع خاص دو نوع برخورد را با همسو و ناهمسو پیشه خواهد کرد.


دیمونا


تأسیسات هسته‌ای دیمونا در سرزمین‌های اشغالی


افزون بر این، گزینه بایدن برای تصدی ریاست سازمان سیا در کتاب خود اصلاً به اطلاعات غلطی که همین جامعه اطلاعاتی ایالات‌متحده در خصوص تسلیحات کشتار جمعی عراق داد و به یک جنگ خون‌بار انجامید اشاره نمی‌کند.


وی در کتاب خود از «خلیج‌فارس» با عنوان جعلی "خلیج عربی" استفاده کرده است و برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را تهدیدی برای کشورهای حوزه خلیج‌فارس و رژیم اسرائیل دانسته بدون توجه به اینکه برنامه هسته‌ای ایران تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای قرار دارد. وی اصلاً این زحمت را به خود نداده است که نقشه‌های تاریخی را نگاه کند تا از نام جعلی "خلیج عربی" استفاده نکند.


برنز در جایی ایران را در حال دستیابی به دست بالاتر در دیپلماسی در منطقه و جهان علیرغم فشارهای آمریکا می‌داند که خود اعترافی است به شکست سیاست‌های واشنگتن در قبال ایران. برنز ایران را سرسخت‌ترین دشمن حال حاضر آمریکا می‌داند که نشان می‌دهد وقتی به ریاست سازمان سیا برسد چه نقشه‌هایی برای حذف این دشمن سرسخت در سر خواهد پروراند.


انتهای پیام/4155/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب