لابی واردکنندگان؛ مانع رونق تولید و اشتغال در صنایع فولاد/ وزارت صمت مانع توسعه صنعت فولاد
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، طی چند سال اخیر و با توجه به افزایش نیاز بازار داخلی و خارجی به ورقهای فولادی، خطوط نورد گرم فعلی در کشور، پاسخگوی نیاز صنایع پاییندستی نیست. بهعبارتدیگر، با توجه به نیاز سالانه 7 میلیون تنی به نورد گرم و البته تولد 5 میلیون تنی آن در کشور، سالانه 2 میلیون تن کسری در تولید این محصول وجود دارد. ایجاد و توسعه خط جدید نورد گرم ۲ فولاد مبارکه اصفهان، علاوه بر افزایش تولید و جلوگیری از وابستگی به واردات این محصول، اشتغال قابلتوجهی را نیز ایجاد خواهد کرد. بهنحویکه احداث واحد نورد گرم 2، برای ۱۰۰۰ نفر بهصورت مستقیم و برای۷۰۰۰ نفر بهصورت غیرمستقیم اشتغالزایی در پی دارد.
تولید ورقهای فولادی عریض برای تولید لولههای انتقال آب، تولید ورقهای فولادی ویژه شاسی خودروها و ماشینهای سنگین، تولید ورقهای فولادی با ضخامت کمتر و استحکام بیشتر برای مصارف ساختمانی و صنایع لوله و پروفیل و ایجاد بازار بینالمللی و فرصت صادرات ورق گرم نوردشده از دیگر مزایای ایجاد این خط تولید به شمار میروند.
لابی وارد کنندگان؛ مانع رونق تولید در صنعت فولاد
با وجود تأثیر قابل توجه صنعت فولاد در اشتغالزایی و لزوم جلوگیری از واردات محصولات این صنعت از سایر کشورها، لابیهای پرنفوذ و پرقدرت واردات محصولات فولادی، مانع توسعه خطوط تولید در صنعت فولاد میشوند. در همین راستا سالک، نماینده مجلس ضمن تأیید تلاش دلالان برای عدم رونق و توسعه صنعت فولاد کشور گفت: « ما یکی از معضلاتی که در کشور داریم بحث دلالهاست که با لابیهای خود، سرعت رونق تولید را گرفتهاند. لازم است تا وزارتخانهها به شناسایی دستگاه خبیث و پشت پرده دلالان بپردازند. تحقق این موضوع کمک نیروهای امنیتی و اطلاعاتی را میطلبد. در این موضوع بیتردید کسانی که ارتباط خارجی دارند نمیگذارند که صنعت فولاد با ایجاد خطوط تولید نورد گرم، 8000 نیرو را به کار بگیرد و اشتغالزایی بکند و کشور را فدای منافع خودشان میکنند. این جریان خطرناکی است که دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی باید ورود کنند و مشکل رو حل کنند.»
سالک در ادامه افزود: « مجلس برای دولت قانون و ریلگذاری کرده و برای رفع موانع تولید و همچنین جلوگیری از بوروکراسی و کاغذبازی قوانینی را تصویب کرده و در اختیار استانداریها گذاشته است. در واقع مجلس کار خودش را کرده است ولی ما گرفتار مسئله قانونگریزی هستیم.»
لزوم تذکر مجلس به وزارت صمت به سبب عدم اعطای سریع مجوز به صنایع استراتژیک
به گفته کارشناسان، یکی از مهمترین موانع عدم پیشرفت و توسعه برخی واحدهای تولیدی، تعلل وزارت صمت در اعطای مجوزهای لازم برای ایجاد و توسعه خطوط تولید بخشهای مختلف صنعتی است. موضوعی که فرصتهای متعدد تولیدی و اشتغالزایی را از نیروی کار موجود در کشور سلب نموده است.
سالک، نماینده مجلس با تأکید بر لزوم تعجیل وزارت صمت در اعطای مجوزهای لازم برای احداث واحدهای تولیدی صنعت فولاد گفت: « بحثهای مجوز دهی و اداری مربوط به راهاندازی خطوط تولید در صنعت فولاد باید هرچه سریعتر حل شود. فرآیندهای اداری موجود بر سر راه اندازی تولید، نباید باعث معطل گذاشتن صنعت فولاد گردد. به گفته این نماینده مجلس، آقای رحمانی، وزیر صمت وقتی به اصفهان آمدند به سرکشی فولاد مبارکه رفتند و این به معنای این بود که به مجوز دهی احداث صنایع تولیدی فولاد کمک خواهند کرد و بنده امیدوارم که این مهم زودتر انجام شود.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/