توانایی دولت در بهبود اوضاع اقتصادی/سهم سرمایه گذاری برای تولید در تحول بورس چقدر است؟

میرمعینی کارشناس بازار بورس درگفت و گو با خبرنگار اقتصاد خبرگزاری آنا در رابطه با مهمترین چالش بازار بورس در سال گذشته، گفت: علت اصلی نوسانات بازار بورس مسائل سیاسی است که در حوزه بین الملل، منطقه و سیاست داخلی اتفاق میافتد که تاثیری بر اقتصاد کشور میگذارد بنابراین در سال های اخیر بزرگترین عامل و اصلیترین محرک بورس اتفاقات سیاسی بوده است که بر بازار سرمایه ایران تاثیر گذاشته است اما بازار های جهانی نسبت به این مسائل واکنشات پر نوسانی نداشتهاند.
تغییرات بازار سرمایه
وی ادامه داد: ازعوامل کلانی که موجب تغییر شاخص بازار سرمایه شد، تغییر موجودیت سازمان بورس بوده که این تغییر عملکرد با توجه به مسائل و شرایط اقتصادی و سیاسی تاثیر مستقیمی بر روند بازار سرمایه نگذاشته و شاهد هیچگونه تغییری نبوده ایم.
میر معینی در پاسخ به این سوال که با توجه به نامگذاری سال جدید، بازار چقدر می تواند شرایط بهتری نسبت به گذشته تجربه کند، گفت: قطعا نگاه توسعه در بخش تولید همزمان با افزایش سرمایه می تواند وضعیت بورسی ها را تغییر دهد و این تحول در پی مدیریت درست تولید به سمت ارتقاست.
وی گفت: حرکت در مسیر تحقق سرمایه گذاری برای نولید، همگامی و همراهی هر سه قوا و مجلس را می طلبد. بحثی که شاید تا امروز انسجام کاملی نداشته است اما انتظار میرود که برای توسعه تولید از تمام مولفه ها به درستی استفاده شود.
تاثیر سیاست گذاری خارجی بر بازار سرمایه
کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: یکی دیگر از عوامل تغییر بازار سرمایه، بحث سیاستگذاریهای اقتصادی دولت بوده چرا که رویکرد آنها برای بهبود وضعیت اقتصادی در حوزه کسری بودجه، قیمت گذاری دستوری، مدیریت نرخ ارز، ناترازی بانکها و صندوقهای بازنشسنگی و انرژی تلاشها و عملکرد مناسبی را در پیش گرفتهاند ، اما باید تلاش بیشتری در این مسیر اتفاق بیافتد.
عوامل کلان در نوسانات بازار سرمایه
میرمعینی در رابطه با برنامههای بازار بورس گفت: اخیرا سیاستگذاری ها در برنامه های میان مدت دولت تاثیر گذاشته است و برای نتیجه گیری در موضوعات کلان باید در راستای تصمیمات سیاسی حرکت کرد و دید که دولت در سال ۱۴۰۴ به چه میزان توانایی بهبود اوضاع اقتصادی و سیاسی را در بخشهای مختلف از جمله کسری بودجه دارد.
پیشبینی سال اینده
وی تصریح کرد: تحریمهای چندساله شرایط را بیش از گذشته در هر حوزهای سختتر کرده است، در نتیجه میتوان مهمترین عامل نوسانات بازار سرمایه را تحریمهای تحمیل شده بر کشور دانست .در حال حاضر بر اساس چالشها و موضعگیریهای سیاسی، چشم انداز مثبت برای سال جاری نمیتوان پیش بینی کرد.
میرمعینی در رابطه با سیاست خارجی عنوان کرد: سیاست تصمیمات خارجی کشور میتواند آینده بازار سرمایه را متحول و دگرگون کند که در نتیجه می توان پیشبینی کرد تمام بازارهای سرمایه ای خصوصا بورس به جزء طلا و ارز در سال جاری روند مناسبی نخواهند داشت؛ چرا که نقش کارکردی که دارند در بخش اقتصاد قابل تحقق نیست و کمکی به وضعیت اقتصادی کشور نخواهند کرد.
کارشناس بازار بورس در پایان افزود : در ماههای اخیر نرخ سهام شرکتهای بورسی افزایش یافته بود که این افزایش نرخ با تزریق نقدینگی به مولدها صورت نگرفته است همچنین ظرفیتهای نقدینگی در سایه آرامش و ثبات سیاسی قرار دارد که پس از آن به سوی بازار هدایت میشود و بازار سرمایه اماده جذب نقدینگی میشود. باید گفت که بازار سرمایه نقش اساسی در تحرک و رشد اقتصادی دارد، بنابراین تمام موضوعات گفته شده در نتیجه تصمیمات سیاسی و اقتصادی دولت امکان پذیر میشود.
انتهای پیام/

رمز گشایی هوشمندانه از سرمایه گذاری برای تولید/۳

روشن شدن موتور اقتصاد مقاومتی با سرمایهگذاری هوشمندانه در تولید/ ۴
