دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 شهريور 1399 - 15:23

خواص و مضرات کلم بروکسل در ویکی آنا

کلم بروکسل که به خانواده کلم ها تعلق دارد مانند بروکلی و دیگر اعضای خانواده حاوی ترکیباتی است که از ابتلا به سرطان پیشگیری می کند.
کد خبر : 514209
Brussels-sprouts-Health-Benefits-1.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، کلم بروکسل درواقع یک سبزى اروپایى است. بیش از ششصد و پنجاه سال از قدمت این سبزى در اروپا مى گذرد. همان‌طور که از نام کلم بروکسل پیداست، برای قرن‌ها در نزدیکی شهر بروکسل بلژیک کشت می‌شد. کلم بروکسل بومی نواحی مدیترانه و اروپا بوده، ولی امروزه به‌طور گسترده در آلمان و هلند کشت می‌شود.


نام‌های دیگر آن کلم فندقی، کلم دکمه‌ای و کلم غنچه‌ای است. تیپ ظاهرى آن درست مانند کلم پیچ اما خیلى کوچکتر از آن و به اندازه یک گردو است. روى یک ساقه کلم بروکسل دهها کلم کوچک ظاهر مى شوند. این کلمها هرقدر کوچکتر باشند خوش خوراکتر خواهند بود. کلم بروکسلهاى درشت تلخ و بى مزه هستند.کلم بروکسل ظاهرى فانتزى دارد و امروزه مصرف آن در تهیه ى انواع سالاد، ترشى و غذا در ایران رواج یافته است.



خواص و مضرات کلم بروکسل



  • کلم دکمه اى از نظر خاصیت بسیار به کلم معمولى شبیه است؛ با این تفاوت که اسانس سولفوره که باعث تندى کلم مى شود و درمان بیمارى هاى روده، از جمله از بین بردن کرم، به کار مى رود، در آن کم تر یافت مى شود.

  • براساس مطالعات آزمایشگاهی کمپفرول، این ماده غذایی می‌تواند از رشد سلول‌های سرطانی کاسته، موجب کاهش التهابات شده و به سلامت قلب کمک کند.

  • برای تقویت و رفع کم‌خونی سودمند است.

  • کلم دکمه اى حاوى مقدار زیادى کلسیم، گوگرد، ارسنیک و ید است و براى تقویت خون و رفع کم خونى نیز بسیار مفید است.




  • کلم بروکسل منبع خوبی از ویتامین K است. ویتامین K برای لخته‌کردن خون و توقف خونریزی ضروری است. همچنین ویتامین K می‌تواند از بروز پوکی استخوان جلوگیری کند. پوکی استخوان در اثر کاهش توده و استحکام استخوان بروز می‌کند

  • پخت زیاد این سبزی باعث از بین رفتن ویتامین C آن می شود و طعم کلم ها را تلخ می کند. برای بخارپز کردن کافی است که آن‌ها را به مدت 2 تا 3 دقیقه بخارپز کنید.

  • هم چنین با طعم ملایم، غشاهاى مخاطى معده و روده ها را پاکیزه مى کند.

  • برگ های سبز تیره بیرونی آنها از نظر میزان ویتامین C و بتاکاروتن غنی تر از برگ های کمرنگ تر داخلی است. بنابراین کندن و دور ریختن آنها (که در مورد کاهو همیشه اتفاق می افتد) به معنای از دست دادن این مواد مغذی مهم است.

  • گفتنى است در انواع کلم املاح معدنى از جمله سولفات، نیترات دوپتاس، اکسیدهاى آهن و گوگرد وجود دارد.

  • کلم بروکسل منبع سرشاری از اسید فولیک.

  • مقوى قلب بوده براى مواردى چون رماتیسم و نقرس مفید است.

  • مزاج را لینت مى بخشد و زمانى که در آب پخته شود تاثیر آن در لینت بخش مزاج بیشتر مى شود.

  •  قوه بینایى را افزایش داده، سردرد را تسکین مى دهد.

  • اين گياه چون داراى ارسنيك است، اشتها را زياد مى كند، نيرو و جوانى مى بخشد و زيبايى و طراوت چهره را باعث مى شود.

  • تا حدودى خواب‌آور است.

  • اگر به صورت تازه مصرف گردد مخصوصا زمانى که با سرکه به شکل سالاد درآید موجب رفع ورم طحال مى گردد.




  • ترکیبات فعال و فرار موجود در کلم بروکسل می‌توانند بر غدهٔ تیروئید و عملکرد آن در بدن تأثیر بگذارند.

  • کلم بروکسل یکی از بهترین منابع گیاهی برای تأمین اسیدهای چرب امگا ۳ است. نصف فنجان کلم بروکسل پخته‌شده محتوی ۱۳۵ میلی‌گرم آلفالینولنیک‌اسید است.

  • در صورتى که با آن سوپ یا آش درست کنید سینه را نرم نموده سرفه را برطرف مى سازد.

  • در کلم بروکسل مقدار زیادى ویتامین C وجود دارد به همین دلیل بدن را در مقابل ویتامینها مقاوم مى نماید.

  • کلم بروکسل به علت داشتن مواد گوگردى براى رفع خارش و شوره ى سر داروى بسیار خوبى است.

  • بهتر است افرادی که از داروهای لخته‌کنندهٔ خون مانند وارفارین استفاده می‌کنند، همزمان از کلم بروکسل استفاده نکنند. زیرا ممکن است با افزایش ویتامین K در بدن، خون بیش‌ازحد لخته بشود.

  • یکی از نکاتی که نباید بیش از حد به آن حساسیت نشان داد، گواترزا بودن اعضای خانواده کلم است. کلم می‌تواند در مرحله‌ای از جذب و متابولیسم ید تداخل ایجاد ‌کند، اما نمی‌توان گفت هر فردی که کلم می‌خورد دچار گواتر می‌‌شود.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب