دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 شهريور 1399 - 11:49

طبع، خواص، مضرات و مُصلح نارگیل در ویکی آنا

نارگیل میوه ای با طبع گرم و خشک است که خواص بسیار مفیدی دارد. 
کد خبر : 512879
unnamed.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، واژه نارگیل به میوه نخل نارگیل اشاره دارد که از واژه «انارگیل» سانسکریت وارد پارسی شده و در زبان پارسی میانه به آن گوچ هندوک می‌گفتند که این واژه از زبان پارسی میانه وارد زبان عربی شده و به صورت جوز الهند معرب شده‌ است.


نارگیل با نام علمی Cocos nucifera از اعضاء خانواده نخلیان Arecaceae است و تنها گونه‌ای است که در سرده نارگیل Cocos طبقه‌بندی می‌گردد. نارگیل ابتدا در جنوب آسيا كشت می‌‌شد اما در حال حاضر به صورت درخت نارگيل در تمام مناطق استوايی وجود دارد.


هرچه نارگیل به درياى شور نزدیک‌تر باشد و آب شور به پاى آن برسد ثمر آن بهتر و لذيذتر و شيرين‌تر و چرب‌تر می‌شود. با احتساب اختلاف اراضی و مناطق از هفت، هشت سال بعد از کاشت تا قريب به صد سال ثمر مى‌دهد و ثمر آن مانند خرما در خوشه مى‌باشد با این تفاوت كه خوشۀ آن بزرگ و در هر خوشه هفت تا پانزده عدد نارگیل می‌روید.


خواص و مضرات نارگیل



  • نارگیل میوه ای سرشار از فیبر رژیمی است که حدود ۶۱ درصد فیبر را تامین می کند.

  • مصرف نارگیل ترشح انسولین و استفاده از قند خون را بهبود می بخشد و با تاثیر مثبت که روی هورمون های کنترل قند خون دارد، باعث کاهش ابتلا به دیابت می شود.

  • مصرف نارگیل در درمان تهوع و استفراغ نیز مفید است.

  • سیتوکینین، کینتین و ترانسیتین موجود در نارگیل دارای اثر ضد سرطانی و ضد پیری برای بدن هستند.

  • نارگیل به دلیل دارا بودن خواص ضدویروسی، ضدقارچی، ضدباکتریایی و ضدانگلی، از بدن در برابر انواع ویروس ها و باکتری های مضر محافظت کرده و مصرف آن در درمان شدیدترین بیماری های عفونی مانند عفونت گلو، عفونت ادراری و کرم های روده مفید است.

  • نارگیل با افزایش انرژی به چربی سوزی کمک میکند ؛ تری گلیسیرید موجود در روغن نارگیل انرژی را در طی ۲۴ ساعت به میزان ۵ درصد افزایش میدهد و در طولانی مدت باعث کاهش وزن میشود.

  • نارگیل حاوی اثرات ضدسرطانیاست و مخصوصا برای درمان سرطان کولون و سرطان سینه بسیار مفید است.

  • برای از بین بردن بوی بد دهان بسیار مفید است.




  •  کسانی که از رماتسیم رنج میبرند خوردن این میوه توصیه میشود.

  • خاكستر پوست نارگيل باعث سفيدي دندان مي‌شود به اين طريق كه مسواك را آغشته به پودر خاكستر نارگيل كرده و طبق روش مسواك زدن دندانها را مسواك بزنيد.

  • نارگيل براي تقويت حافظه مفيد است.

  •  گوشت نارگيل براي رفع درد مثانه استفاده مي‌شود.

  •  براي اخراج احشام كرم معده و روده و كرم كدو گوشت نارگيل را ميل كرده و كمي سركه همراه آب بالاي آن بخورند.

  •  به دلیل بالا بودن کالری این میوه ، مصرف آن چاق کننده است و در افزایش شهوت و همچنین افزایش اسپرم نقش موثری دارد.

  • دفع کننده مواد بلغمی و سوادوی است.

  • نارگیل ضعف کبد را درمان می‌کند.

  • خوردن نارگیل با شکر بسیار مقوی و همچنین افزایشی دهنده خون است.

  • میوه و آب نارگیل برای افزایش سیستم ایمنی بدن و سلامتی زنان باردار و نوزاد مفید است و از بروز انواع عفونت های خطرناک پیشگیری می کند.

  • استفاده از روغن نارگیل راهی عالی برای حفظ شادابی و جوانسازی پوست است. مواد آنتی اکسیدانی موجود در نارگیل، با مهار کردن رادیکال های آزاد، روند پیری را کاهش می دهند.

  • گوشت نارگيل درد كمر را كاهش مي دهد.

  • نارگيل محرك مراكز عصبي دستگاه تناسلي است.

  • در مناطق شرجي ماليدن روغن نارگيل به مو از ريزش آن جلوگيري مي‌كند.

  •  ماليدن خاكستر پوست نارگيل به صورت باعث باز شدن رنگ رخسار و از بين رفتن كك مك مي‌شود.

  • نارگیل دیر هضم است و در بدن خلط تولید می کند، بنابراین بهتر است با شکر خورده شود.

  • چون نارگیل گرم است ممکن است در گرم مزاجان اشکالاتی تولید کند، از این نظر اینگونه افراد باید آنرا با میوه های ترش، لیمو و یا هندوانه بخورند.




  •  كساني كه بي‌حسي اعضا، فلج، جنون و ماليخوليا دارند از گوشت نارگيل استفاده كنند.

  • گوشت نارگيل تقويت كنندة كبد است.

  • براي زخم معده مفيد است.

  • براي زود پخته شدن گوشت مقداري از نارگيل را در آن بيندازيد.

  • خوردن آن برای سردمزاجان و سالمندان بسیار مفید است و اشکالی تولید نمی کند.

  • از خواص شیر نارگیل میتوان به داشتن مقادیر زیادی الکترولیت و اسید چرب مفید برای بدن اشاره کرد.



طبع نارگیل چیست؟
طبع مغز نارگیل تازه نیز گرم و خشك است اما درجه گرمی و خشکی آن نسبت به نارگیل کهنه کمتر است. اما طبع آب نارگیل گرم و تر است.


 



مصلح نارگیل چیست؟
مصلح نارگیل شكر و نبات است. اما در سردمزاجان و سالمندان احتياج به اصلاح ندارد ولی مصلح نارگیل در گرم مزاجان ميوه‌هاى ترش و ليمو و هندوانه است. 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب