طبع، خواص، مضرات و مُصلح شلغم در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، نوعی سبزی ریشهای است به رنگ سبز و سفید یا بنفش و با برگهایی ناصاف و بریدگیهای زیاد، شلغم نه تنها از نظر ارزش غذایی و خواص معدنیاش ارزندهاست، بلکه از نظر سایر ویژگیهای غیر غذایی هم سرآمد بوده و در زمره سبزیهای مهم شمرده میشود.
شلغم در خانواده سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، کلم بروکسل، و ترب قرار میگیرد.
شلغم یکی از بهترین محصولات فصل سرماست، طبیعت شلغم از دیدگاه طب ایرانی، گرم و تر است و با توجه به طبیعت آن مصرفش برای مدت زمان طولانی در افراد سالم مشکلی ایجاد نمی کند.
شلغم را میتوان هم به صورت خام و هم پخته مصرف کرد که بسته به وضعیت دستگاه گوارش افراد، هر کدام مزایا و معایبی دارند.
خواص و مضرات شلغم
- موثر در تقویت بینایی
- تقویت استخوانها و پیشگیری از آسیب مفاصل و پوکی
- استخوان (حاوی مقدار زیادی کلسیم و پتاسیم است.)
- مقادیر فراوان فسفر موجود در شلغم به تقویت حافظه و سیستم عصبی کمک میکند.
- درمان یبوست (به علت دارا بودن فیبر بالا)
- تشکیل سلولهای ملانین موثر بر سلامت مو (به خاطر دارا بودن مس)
- شلغم با آنکه شیرین و حاوی مواد قندی است اما هرگز تحت فعالیت میکروارگانیزمهای موجود در هوا فاسد نمیشود حتی فسادپذیری در خوراکیهایی که با شلغم پخته میشوند، بسیار ضعیف است.
- شلغم به عنوان تقویت کننده قوای باروری نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
- شلغم با دارا بودن آنتی اکسیدان فراوان، در تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثر بوده و برای درمان آنفولانزا و مشکلات تنفسی بسیار مفید است.
- مقاوم کننده پوست در مقابل بیماریهای پوستی
- درمان چربی خون (هفتهای سه بار، شلغم به عنوان صبحانه خورده شده و تا ظهر چیزی مصرف نگردد.)
- آرامبخش و ترمیمکننده سریع زخمها بوده و برای تقویت کبد مفید است.
- کمک به افزایش وزن (برای کسانی که لاغری آنها در اثر خشکی زیاد مزاج است.)
- ضد عفونی کننده دستگاه هاضمه است.
- درمان برفك دهان اطفال (شلغم پخته شده را روی برفك بمالید.)
- علاوه بر آن یک داروی ادرار آور است که با افزایش میزان ادرار به دفع فضولات بدن کمک می کند.
- دفع سنگ کلیه و سنگ مثانه (همراه کمی فلفل سیاه)
- در تقویت تخمدانها نقش اساسی دارد و رحم را برای پرورش نوزادی سالم و قوی، تقویت میکند.
- درمان سرماخوردگی و دفع خلط سینه (شلغم کاملاً پخته شده به همراه شکر)
- نرم کننده سینه و گلو (شلغم پخته به همراه گوشت چرب)
- شلغم در بیماری های مفاصل و بخصوص نقرس هم کاربرد دارد، به این صورت که شلغم را کاملا پخته و به صورت خمیر روی موضع قرار داده شود.
- افراد با مشکلات تیروئیدی بهتر است از مصرف شلغم صرف نظر کنند.
- شلغم میتواند با داروهای حاوی نیتروگلیسیرین تداخل داشته باشد.
- تنها زیانی که برای شلغم ذکر شده است، یکی، نفّاخ بودن آن و دیگری، دیر هضم بودنش است.
طبع شلغم چیست؟
از دیدگاه طب سنتی طبع شلغم گرم و تر بوده که تری آن به گرمی غلبه دارد.
مصلح شلغم چیست؟
آویشن ،سکنجبین یا گلقند مصلح شلغم هستند.
از آنجایی که شلغم دارای تری زیادی است، مصلحات آن فلفل، زیره و خردل نیز صمعرفی شدهاند که خشکی غالبی داشته و طبع شلغم را به تعادل میرسانند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/