طبع، خواص، مضرات و مُصلح بادمجان در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، بادمجان یک سبزی یکساله است، ولی ممکن است بیش از یک سال دوام بیاورد که البته این موضوع به چگونگی آب و هوای محل کشت آن بستگی دارد. بوته بادمجان قوی تر از گوجه فرنگی است. دارای ساقه قوی، خشن و چوبی می باشد.
بادمجان یک سبزی فصل گرم می باشد. از این رو در دمای نسبتا بالا رشد خوبی خواهد داشت.
امام رضا علیه السلام به یکی از پیشکاران خود می فرمایند: بادمجان زیاد تهیه کنید، چرا که در هنگام سرما، گرم و در هنگام گرما، سرد است، در همه اوقات، معتدل و در هر حال، خوب است.
امام صادق ”ع“ فرمود: بادمجان بخورید، زیرا این گیاه بدون اینکه به کیسه صفراء زیانی برساند زهره را مفید خواهد بود. و برای سایر درد ها درمان است بدون اینکه موجب دردی بشود.
پیامبر اکرم صل الله و علیه و آله می فرماید:
«بادمجان بخورید. این درختی است که من در بهشت دیده ام و برای وحدانیت خداوند و پیامبری من ولایت حضرت امیر شهادت داده است. کسی که بادمجان بخورد و فکر کند که برایش ضرر دارد، ضرر خواهد داشت و کسی که فکر کند که این درمان است، برایش درمان خواهد بود».
خواص و مضرات بادمجان
- تقویتکننده معده و مسکن درد مفاصل ناشی از گرمی است (معمولاً از لمس محل درد گرمی احساس میشود).
- بهخاطر وجود آهن در بادمجان برای كسانی كه كم خون هستند مفیداست.
- اگر بادمجان آبپز با بخار پخته شود هضم آن آسانتر است.
- بادمجان مقوی معده، بازکنندهی انسدادها و گرفتگیهای مجاری عروق بوده و مصرف آن با سرکه قابض شکم، مدر و با روغن ملین طبع است.
- بادمجان خوشبو کننده عرق و مدّر میباشد.
- سبب تسکین سردرد گرم میشود.
- مالیدن تخم ساییده بادنجان رسیده و کاملاً پخته شده، همراه با موم و روغن بر شقاق میان انگشتان پا و پاشنه پا بسیار موثر بوده و برطرفکننده فوری این عارضه است.
- بادمجان مسکن دردهای گرم، خوشبوکننده عرق و برطرفکننده بدبویی زیر بغل و کنج ران بوده، پاشیدن دنبالههای خشک بادنجان بر موضع بواسیر و سایر امراض مقعد که با روغن بادام تلخ یا روغن بنفشه و یا بابونه چرب شده باشد مفید است.
- شستشوی دست و پا با آب سیاه حاصل از خیساندن بادمجان برای رفع و خشک کردن عرق دست و پا مفید بوده و مصرف خاکستر بادمجان سوخته با سرکه به صورت خمیر، در زدودن زگیل موثر است.
- مصرف بادمجان به صورت خام برای بدن مضر است و باید پخته شده آن مصرف شود.
- بادمجان دارای حالت قلیایی میباشد بخاطر همین گوشت را همراه بادمجان بخورید تا در بدن تعادل برقرار سازد.
- سعی كنید هنگام طبخ بادمجان كمی سركه سیب در آن بریزید.
عوارض مصرف زیاد بادمجان
- تیرگی پوست
- درد چشم سوداوی
- بواسیر
- کولیت
- مصرف آن با روغن، نرمکننده شکم است.
- رنگ چهره را خراب میکند.
- مصرف آن با سرکه، سبب یبوست میشود.
- كسانی كه بیماریهای پوستی دارند كمتر بادمجان بخورند.
- كسانی كه سنگ كلیه یا صفرا دارند از خوردن بادمجان خودداری كنند.
- كسانی كه ناراحتیهای كبدی دارند و یا یرقان دارند از خوردن بادمجان خودداری كنند.
- كسانی كه سوداوی مزاج هستند بادمجان كمتر مصرف كنند.
- سوزش دهان و بروز آفت از عوارض شایع آن است.
طبع بادمجان چیست؟
مزاج بادمجان گرم و خشک است.
مصلح بادمجان چیست؟
زیره، گلپر و سرکه مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج بادمجان هستند.
به دلیل طبع بادمجان، مصرف زیاد این سبزی به تنهایی، امکان ایجاد درد پهلو، زهار، بواسیر و درد چشم سوداوی را در پی خواهد داشت. به همین علت پخت آن با مصلحهایی مانند گوشت بره، روغن گاوی تازه، سرکه، زیره، گلپر، دانه انار، کشک، آب انار ترش و شیرین و گاهی با سرکه توصیه میشود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/