تصمیمات جدید سازمان بورس؛ دو راهی تورم و رونق بازار سرمایه/ انتقاد نمایندگان مجلس و اتاق بازرگانی به ورود منابع بانکها و صندوق توسعه
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، روز گذشته شورای عالی بورس در جلسهای فوق العاده، تصمیمات مهمی را برای بهبود شرایط فعلی بازار بورس اتخاذ کرد. در این جلسه که با حضور اعضای آن برگزار شد تحولات دو ماه اخیر بررسی و پیشنهادات اصلاحی برای بازگشت اعتماد و تداوم رشد بازار سرمایه در هفتههای آینده بررسی شد.
توضیحات رئیس سازمان بورس درباره مصوبات شورای عالی
طبق گفته قالیباف اصل رئیس بورس اوراق و بهادار، در جلسه پنجشنبه شورای عالی بورس آییننامه حفظ ثبات بازار سرمایه و صیانت از حقوق سهامداران و سرمایهگذاران بحث و بررسی شد. وی یکی از ویژگیهای این آییننامه را ضرورت مشارکت سهامداران عمده در معاملات سهام میداند.
یکی دیگر از بخشهای مهم آییننامه، دادن ضمانت اجرایی و اختیارات لازم به سازمانن بورس برای الزام سهامداران عمده به انجام عملیات بازارسازی و بازارگردانی بود علاوهبر این در آییننامه بانکها مجاز به سرمایهگذاری در بازار سرمایه شدند که این موضوع میتواند در تاسیس نهادهای مالی بورس اثر گذار باشد.
قالیباف اصل درباره تکلیف وظیفه پیگیری وصول منابع حاصل از یک درصد صندوق توسعه ملی به سازمان بورس ارائه کرد در این صورت صندوق توسعه ملی مکلف شده یک درصد از منابع سالانه از سال 1394 نزد بانک عامل در صندوق تثبیت بازار سرمایه به صورت بلندمدت سپردهگذاری کند.
ارزیابی رئیس سازمان بورس از این مصوبات افزایش تعمیق و توسعه بازار سرمایه، کاهش ریسک، افزایش نقدشوندگی، اطمینان بخشی و تکمیل بازار سرمایه است.
سلاحورزی تشکیل کانون سهامداران خرد حقیقی ضروری است
حسین سلاحورزی نائب رئیس اتاق بازرگانی و عضو شورای عالی بورس نیز درباره بخشی دیگر از آییننامه تدوین شده توسط ای شورا بیان کرد: اثر سازوکار تعیین شده برای بازارگردانی در آییننامه، تنظیمگری و رگولاتوری بازار است همچنین باعث میشود که ارزش سهام از ارزش واقعی آنها فاصله نگیرد که در دنیا این روش مرسوم است. قرار است هر کدام از سهامداران عمده در قراردادی که با بازارگردانها و بازار سازها دارن در مواقع مختلف بازار را متعادل کنند.
وی ادامه داد: تشکیل کانون سهامداران حقیقی یکی از راهکارهایی است که با توجه به شرایط فعلی بازار سرمایه باید انجام شود زیرا میتوان از این طریق خواستههای سهامداران حقیقی را در تصمیمات سازمان بورس اثرگذار کرد.
محسن علیزاده نماینده ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی بورس درباره نقش انتشار سهام خزانه گفت: این قانون از گذشته در بازار بورس وجود داشته در واقع این موضوع از جیب به جیب دیگر کردن است. الان همین اقدام توسط سهامداران عمده با بازارگردانان انجام میشود و با توجه به اینکه مجوز ورود بانکها داده شده میتوان از منابع آنها نیز استفاده کرد.
واکنش جالب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین به تصمیمات سازمان بورس
اما مجوز شورای عالی سازمان بورس به بانکها برای استفاده از منابع خود در بازار سرمایه با مخالفتهایی روبرو شد. محمدرضا حریری رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در توئیتی نسبت به این تصمیم واکنش نشان داد. وی در این باره بیان کرد:
با این حال تصمیم شورای عالی بورس مبنیبر استفاده از یک درصد منابع صندوق توسعه در جهت تثبیت بازار سرمایه میتواند به بازارگردانی در این بازار کمک کند اما برخی از کارشناسان و مسئولان درباره عواقب این تصمیم نیز هشدار دادهاند.
سیداحسان خاندوزی نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در توئیتی نسبت به این تصمیم سازمان بورس واکنش نشان داد و بیان کرد:
عدهای از کارشناسان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی استفاده از یک درصد صندوق توسعه در بورس را عاملی برای تشدید تورم میدانند زیرا در حال حاضر به دلیل نیاز به تبدیل دلار به ریال و همچنین فرآیند خلق نقدینگی رخ داده در بورس، این اقدام میتواند به افزایش نقدینگی و پایه پولی بیانجامد که سرانجام آن تشدید تورم خواهد بود. در همین رابطه مالک شریعتی نماینده مردم تهران در مجلس در توئیتی نوشت:
انتهای پیام/4141
انتهای پیام/