دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دژپسند:

دولت در بورس به دنبال تأمین مالی خود نیست

وزیر اقتصاد گفت: یکی از اتفاقات خوب عرضه‌های اولیه بود. بعضی‌ها به غلط می‌گویند دولت می‌خواهد از این طریق برای خود تأمین مالی انجام دهد در حالی که به این گونه نیست، اگر قرار بود این اتفاق رخ دهد دولت به سمت صندوق‌های ETF نمی‌رفت.
کد خبر : 513824
1.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، tvهاد دژپسند وزیر اقتصاد در نشستی با مدیران بازار سرمایه گفت: اگر به اقتصاد عمیق، بلندمدت و فراتر از ابزار سیاسی نگاه کنیم متوجه می‌شویم که در اقتصاد ما یک سری مشکلاتی وجود دارد. قبل‌ها گفته بودم که تأمین مالی باید یا از طریق بودجه که متکی به نفت یا از طریق منابع مالی مردم است صورت پذیرد و از بانک محور بودن جدا شود.


وزیر اقتصاد تصریح کرد: ما باید پایه‌های بازار سرمایه را به نحوی مستحکم کنیم که با هر شایعه‌ای از هم نپاشد. بازار سرمایه قوت و قوام پیدا کند به نفع همه‌ی افراد جامعه است.


جوسازی برخی‌ها برای افزایش نرخ سود بانکی ادامه دارد


دژپسند افزود: بازار سرمایه یک محیطی است که با آغوش باز پذیرای همه است اما اشکال کار این است که خیلی‌ها خودسانسور هستند؛ نکته حائز اهمیت این است که نرخ سود همه بانک‌ها ۱۵ درصد است اما متأسفانه یک سری فضاسازی‌ها صورت گرفت که مبنی بر افزایش سودهای بانکی بود.
وزیر اقتصادی تصریح کرد: اگر دقت کنید بانک ملی با کارکرد کاملاً خصوصی شکل گرفت اما نتوانست خصوصی بماند و دولتی شد. قانون اساسی ما یک سری قوانینی را برای دولت تصویب کرده که مطابق آن باید تأمین مالی شود. وقتی ما می‌گوییم نفت نه فقط مالیات به معنای یک اقتصاد قوی است.
او تصریح کرد: هم اکنون نفت و بانک‌ها کم‌کم باید به مسئولیت اصلی خود مشغول شوند. اینجا ناچار هستیم که به بازار سرمایه باز گردیم. اگر ما بتوانیم فرهنگ نفتی و چشم به دست دولت بودن شرکت‌ها را کنار بگذاریم جلو خواهیم رفت، در ادامه باید به این نکته اشاره کرد که بازار سرمایه سبب تقویت فرهنگ ریسک‌پذیری و بلندنظری نیز می‌شود.


بین ۵ تا ۸ میلیون فعال بازار بورسی داریم


دژپسند گفت: هم اکنون بین ۵ تا ۸ میلیون فعال بورسی داریم که این رقم نه کم و نه زیاد است، اما چرا مسئولان با این تعداد از فعال احساس خطر می‌کنند؟ به علت آنکه فعلاً زیرساخت‌های بازار سرمایه تا حدودی با مشکل مواجه است.
او بیان کرد: در حال حاضر باید راهکار‌های بالنده و پویا را به وجود آوریم تا بازار ارتقاء یابد، به‌زودی ۱۵ پروژه وزارت راه و شهرسازی قرار است از طریق سهامی عام یعنی بازار سرمایه یا اوراق تأمین شود.


 


وی بیان کرد: ما باید سعی کنیم فرهنگ‌سازی برای حضور در بورس را علاوه بر سرمایه‌داران خرد برای سرمایه‌داران کلان هم نهادینه کنیم.


ورود ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس در ۵ ماه گذشته


دژپسند تصریح کرد: این مایه افتخار ماست که در عرض ۵ ماه ۵ هزار میلیارد تومان توانستیم سرمایه در بازار جذب کنیم در حالی که پارسال مجموع آن ۲۶۴ میلیارد تومان بود.


وزیر اقتصاد افزود: بعضی‌ها می‌گفتند اگر بازار سرمایه بالا رود بر حسب آن بازارهای موازی آن هم صعودی خواهند بود اما این یک ماه که بازار اُفت داشت کاملاً این مسئله را روشن کرد.


دولت در بورس به دنبال تأمین مالی خود نیست


او بیان کرد: یکی از اتفاقات خوب همین عرضه‌های اولیه بود. بعضی‌ها به غلط می‌گویند دولت می‌خواهد از این طریق برای خود تأمین مالی انجام دهد در حالی که به این گونه نیست، اگر قرار بود این اتفاق رخ دهد دولت به سمت صندوق‌های ETF نمی‌رفت. نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد این است که دولت توانست با همین عرضه‌ها اقتصاد را تا حدودی مردمی کند‌.


او گفت: افزایش سطح رفاه عمومی در صورتی ممکن می‌شود که رقابت را در بازار سرمایه ارتقاء دهیم که بورس کالا وظیفه اصلی آن را بر عهده دارد به‌گونه‌ای که این نهاد باید سعی کند تا رانت‌ها در سطح بازار کم شود به‌خصوص این‌که امسال با نام "جهش تولید " نام‌گذاری شده است


دژپسند بیان کرد: ما اگر نتوانیم بازار اولیه را قوت ببخشیم صد در صد به پوچی خواهیم رسید؛ بازار اولیه باید خیلی وسیع‌تر باشد اگر این اتفاق رخ دهد ما می‌توانیم امیدمان را در این بخش ارتقاء دهیم و علاوه بر آن باید سعی بر آن داشته باشیم که مسئله دین را با بازار تا حدودی یکسان کنیم.


دژپسند بیان کرد: یکی از راه‌های دوام جامعه ما بازار سرمایه است به علت آنکه اگر بخواهیم اقتصادمان بروزتر باشد باید بازار را تقویت کنیم ‌که این کار علاوه بر منابع مالی نیاز به دانش است.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب