۲۳/ فروردين /۱۴۰۴

تجربه گرانی در اسفند ۱۴۰۳؛ از کنترل مناسب قیمت گوشت تا فرار برنج از سفره‌ها

تجربه گرانی در اسفند ۱۴۰۳؛ از کنترل مناسب قیمت گوشت تا فرار برنج از سفره‌ها
بر اساس گزارش مرکز آمار از تغییرات قیمت کالاهای خوراکی در مناطق شهری در اسفند ماه ۱۴۰۳ ، بنظر می رسد که بازار گوشت کنترل شده است اما رشد قیمت‌ها در گروه حبوبات و برنج همچنان بالا و مردم در انتهای سال، گرانی شدید انواع خوراکی ها را تجربه کردند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا؛ یکی از آماری که کمک شایانی به درک بهتر شرایط سبد تغذیه‌ای و معیشت مردم در مناطق شهری می‌کند نظارت بر متوسط قیمت کالا‌های خوراکی منتخب است. این کالا که به صورت سبدی از عمده‌ترین و اساسی‌ترین خوراکی‌ها برای تغذیه خانوار‌ها تعیین شده‌اند می‌توانند نماینده‌ای از کل هزینه‌های لازم برای تامین خوراک هر خانوار شهر نشین محسوب شود که هم پوشانی و شمولیت کافی در سبد تغذیه خانوار دارند.

در همین راستا مرکز آمار در گزارشی اعلام کردکه در اسفند ماه ۱۴۰۳ تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروه‌های مختلف کالا‌های خوراکی در مناطق شهری کشور به تفکیک بشرح زیر است:

وضعیت قیمت نان و غلات 

در این گروه، اقلام "برنج ایرانی" با ۱۴.۳ درصد، "برنج خارجی" با ۶.۳ درصد و "شیرینی خشک" با ۵.۶ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

گرانی گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آنها 

در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به "گوشت گوسفندی" با ۳.۵ درصد و "ماهی قزل آلا" با ۲.۷ درصد می­‌باشد.

لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن هم افزایش قیمت داشتند

در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به "شیرخشک" با ۵.۸ درصد، " دوغ پاستوریزه" با ۴.۴ درصد و "روغن نباتی جامد" با ۳.۸ درصد می‌­باشد.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

میوه و خشکبار بیشترین افزایش قیمت  

در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به "موز" با ۲۹.۲ درصد،  "پرتقال" با ۱۹.۸ درصد و "لیمو ترش" با ۱۹.۷ درصد می­‌باشد.

سبزیجات و حبوبات گران شدند

در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به"لوبیا چیتی" با ۲۷.۷ درصد، "لوبیا قرمز" با ۱۷.۶ درصد، "لپه" با ۱۴.۰ درصد، "نخود" با ۱۳.۴ درصد و "فلفل دلمه­ای" با ۱۱.۳ درصد می­باشد. هم­چنین بیشترین کاهش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به"گوجه فرنگی" با ۱۵.۹- درصد و "پیاز" با ۶.۷- درصد می‌­باشد.

قیمت قند و شکر، آشامیدنی‌ها و سایر خوراکی‌ها افزایش داشت

در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به "چای خارجی بسته­ای" با ۸.۷ درصد، "نوشابه گازدار" با ۶.۹ درصد و "رب گوجه فرنگی" با ۳.۱ درصد می­‌باشد.

نتیجه گیری

به گزارش آنا، آمار تغییرات قیمتی کالا‌های خوراکی در اسفند ماه نشان گر این مورد که است که پرچم داران افزایش قیمت در گروه میوه و خشکبار به طور متوسط ۲۰ الی ۳۰ درصد طی یک ماه افزایش قیمت داشته‌اند در حالی که در گروه نان و غلات نیز با افزایش حدود ۱۵ درصدی، برنج ایرانی نیز در حال پا پس کشیدن از سفره دهک‌های پایین درآمدی است.

تغییرات اندک قیمتی در بازار گوشت و همچنین کاهش قیمت پیاز و گوجه فرنگی هر چند که می‌تواند ناشی از تغییرات فصلی و افزایش عرضه این محصولات به بازار باشد، اما به هر جهت نمادی از کنترل صحیح بازار این محصولات در جهت حفظ توان خرید عمومی در شرایط تورمی است. همچنین افزایش قیمت ۱۳ تا ۲۷ درصدی قیمت حبوبات که به نوعی محل تامین پروتئین برای اقشار فقیر می‌باشند نیز به عنوان آماری هشدار دهنده برای نظارت دقیق‌تر بر این بخش حساب می‌آید.

انتهای پیام/

ارسال نظر