دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 خرداد 1399 - 17:31
صدرالحسینی در گفتگو با آنا:

مگر اینستکس اجرایی شده که ترامپ آن را تحریم می‌کند؟ / شکست آمریکا در برابر مقاومت منطقه

یک کارشناس امور بین‌الملل با انتقاد شدید از رویکرد تحریمی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، تحریم کانال مالی ایران و اروپا موسوم به اینستکس را زیر سؤال برد.
کد خبر : 495113
3be35d2b-b5b1-4d3b-9b74-071712e7e205.jpeg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، جمهوری‌خواهان کنگره آمریکا مدعی شدند بسته جامع تحریمی را برای اعمال بزرگ‌ترین اقدامات تحریمی علیه ایران در تاریخ رونمایی کردند که شامل اقداماتی علیه انصارالله یمن به‌عنوان «سازمان تروریستی» است.


بیشتر بخوانید:


مسیرهای ۳ گانه آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران


این بسته ۱۱۱ صفحه‌ای از سوی ۱۳ نماینده جمهوری‌خواه تهیه شده و هدفش افزایش تحریم‌ها علیه ایران، توقف کمک به لبنان و معرفی جبران باسیل، وزیر امور خارجه سابق لبنان در فهرست افراد تحت تحریم و پایان دادن به معافیت‌های تجاری عراق در خرید و مراودات تجاری با ایران است.


در بسته تحریمی نام ایران به‌عنوان چالش عمده در سیاست خارجی آمریکا توصیف و ۲۵ دستورالعمل با هدف مقابله با کشورمان طراحی و عنوان شده که ازجمله این دستورالعمل‌ها، تلاش برای عملی کردن سازوکار ماشه (بازگشت خودکار تحریم‌های قبل از برجام علیه ایران) در برجام، تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در سازمان ملل متحد، دستورالعمل به وزارت خزانه‌داری و وزارت امور خارجه آمریکا برای گنجاندن نام فرمانده هوافضای سپاه پاسداران، سردار علی حاجی‌زاده در فهرست تحریمی و اعمال مجموعه کاملی از تحریم‌ها علیه همه بخش‌های زیرساختی، مالی، پتروشیمی و صنایع خودروسازی ایران است.


در این بسته تحریمی، همچنین شبکه مبادلات مالی ایران و اروپا موسوم اینستکس، بخش حمل‌ونقل ایران و بنیادها و نهادهای مرتبط با مقام معظم رهبری هدف تحریم‌های پیشنهادی در نظر گرفته شده است.


با هدف بررسی تحریم‌های آمریکا که ادعا می‌شود بسته بزرگی از محدودیت‌های اعمال‌شده علیه ایران است، با سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس امور بین‌الملل گفتگو کرده‌ایم که در زیر مشاهده می‌کنید:


آنا: کنگره آمریکا شب گذشته از بسته جامع تحریمی رونمایی کرد که ادعا می‌شود بزرگترین اقدام تحریمی علیه جمهوری اسلامی ایران است و شامل تحریم‌هایی علیه ایران به‌عنوان پرچمدار محور مقاومت، یمن و گروه‌های لبنانی و عراقی می‌شود. شما این‌گونه اقدامات لجام‌گسیخته واشنگتن را چگونه تحلیل می‌کنید؟


صدرالحسینی: بسته ادعایی آمریکا که شدیدترین تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی نام گرفته ناشی از بن‌بست راهبردی است که آمریکا در منطقه و با توجه به‌ شیوع بیماری کووید-19 در داخل کشورش و سپس ایجاد جنبش تبعیض نژادی و فشارهای سنگین داخلی که از جانب قریب به 50 ایالت آمریکا به کاخ سفید آمده، مواجه شده است. بسته تحریمی نشان‌دهنده این است که آمریکایی‌ها می‌خواهند پیام برسانند علاوه بر اینکه دچار درگیری‌های داخلی و چالش‌های شدید اجتماعی در حد اغتشاشات سنگین و شورش‌های غیرقابل کنترل شده‌اند، تقابل با جبهه مقاومت و در رأس آن جمهوری اسلامی را فراموش نکرده‌اند. 


صدرالحسینی


سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس امور بین‌الملل 


طبعاً وقتی یک مقام ارشد آمریکا اعلام می‌کند کشور روسیه، چین و ایران در اغتشاشات و شورش‌های اخیر این کشور نقش اساسی داشته‌اند و نام ایران را سه مرتبه تکرار می‌کند، نشان‌دهنده این است که آمریکایی‌های مدعی مدیریت جهان امروز به اندازه‌ای ضعیف شده‌اند که به اقدامات انفعالی در مقابل جمهوری اسلامی روی آورده‌اند. کشوری که با رویکرد جهان تک‌قطبی مدعی بود می‌تواند جهان را به‌عنوان کدخدا اداره کند، امروز در مقابل جبهه مقاومت و جمهوری اسلامی ایران دست به اقداماتی می‌زند که راهبردنویسان آمریکا نیز در برابر آن دچار ابهام و چالش شده‌اند.



آیا چیزی دیگر برای تحریم باقی مانده است که بسته تحریمی را آمریکا روی میز می‌گذارد؟



سؤالی که باید از مستأجر کاخ سفید پرسید، این است که آیا امروز پاسخ کشته شدن هر 10 دقیقه یک کودک یمنی به‌دلیل سوءتغذیه و نبود امکانات بهداشتی را می‌توانید با این بسته تحریمی بدهید؟ آیا انتظار دارید مردم جهان در برابر اقدامات علیه کشورهای عضو مقاومت، به‌ویژه مردم محروم و مظلوم یمن ساکت بمانند، یا اینکه نسبت به اقدامات بخش گسترده‌ای از مردم آمریکا علیه مستأجران کاخ سفید دل بسوزانند؟


خود مردم آمریکا، چه رنگین‌پوست و چه سفیدپوست که شامل ارتش و پلیس آمریکا نیز می‌شوند، اقدامات کاخ سفید را علیه مظلومان، فقرا و کسانی که بیش از پنج سال است در تحریم همه‌جانبه ائتلاف سعودی-آمریکایی علیه یمن انجام شده است، مشاهده می‌کنند. بنابراین متوجه این موضوع می‌شوند اتفاقاتی که در داخل کشورشان به‌عنوان تبعیض نژادی یا بی‌عدالتی رخ می‌دهد فقط متعلق به آن‌ها نیست، بلکه ساختار سیاسی آمریکاست که جنایت‌های بزرگی را در ورای مرزها انجام می‌دهد که شاید مردم آمریکا به‌دلیل سرگرمی‌های متعددی که برای آن‌ها به وجود آمده بود، تا امروز از آن‌ها بی‌اطلاع بودند.


سردمداران کاخ سفید متوجه این موضوع باشند؛ ظلم علیه مردم مظلوم یمن قطعاً و یقیناً پاسخ آن در داخل کشور آمریکاست همچنان که این روزها شعله‌ور شده است و استمرار خواهد یافت. به نظر می‌آید آمریکایی‌ها با این اقدام انفعالی در مقابل جبهه مقاومت که فروپاشی آمریکا را تسریع کرده است، نمی‌توانند به نتایج مطلوب خود دست یابند، بلکه نفرت مردم جهان، بالاخص مردم منطقه برای اخراج نیروهای آمریکایی افزایش خواهد یافت.


صدرالحسینی


اقدام تحریمی آمریکا هیچ تأثیر بسزایی بر زندگی روزمره مردم مظلوم منطقه، بالاخص مردم یمن و جمهوری اسلامی ایران که هیچ نقطه‌ای برای تحریم آن‌ها باقی نمانده است، نخواهد گذاشت و جز افزایش نفرت در وضعیتی که مردم جهان باید با همبستگی خود کرونا را شکست دهند، به‌دنبال نخواهد داشت. با توجه به این موضوع می‌توان دریافت که آمریکا در وضعیت کنونی نیز به صورت دوگانه و ظالمانه با مردم بخشی از جهان برخورد می‌کند.


آنا: یکی از مواردی که در بسته تحریمی مطرح شده، فشار بر کانال مالی اینستکس میان ایران و اروپاست. واکنش اروپایی‌ها به نظر شما چگونه خواهد بود؟ آیا این قضیه را تحمل می‌کنند یا علیه آمریکا موضع‌گیری خواهند کرد؟


صدرالحسینی: باید پاسخ این سؤال را به صورت سؤالی بگویم؛ مگر اینستکس اجرایی شده بود و مگر اروپایی‌ها از ترس آمریکا موضوع بازگشایی اینستکس را به جز در وعده‌هایشان و روی کاعذ، عملیاتی کرده بودند؟ آیا جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گونه بهره‌ای از موضوع اینستکس برده بود که امروز آمریکایی‌ها می‌خواهند کانال مالی برای جمهوری اسلامی را تحریم کنند؟


به نظر می‌آید همان‌گونه که تاکنون اروپایی‌ها هیچ‌گونه اقدامی در مقابل اراده آمریکا حتی برای منافع ملی خودشان انجام ندادند، در این موضوع نیز هیچ تحرکی از سوی اروپایی‌ها انجام نخواهد شد، زیرا اروپایی‌ها اجازه نفس کشیدن و آب خوردن خود را نیز از آمریکایی‌ها می‌گیرند. علاوه بر این، بسته تحریمی جدید برای جمهوری اسلامی در حوزه اینستکس هیچ تأثیری ندارد، زیرا تا به حال کشورمان در ارتباط با اینستکس هیچ‌گونه بهره تجاری، مالی و اقتصادی نبرده و برای ما چیزی به جز جوهر بر روی کاغذ نبوده است.


آنا: در پایان شما راه برون‌رفت از وضع موجود را که به بی‌تأثیر شدن بیشتر تحریم‌های گذشته و کنونی بینجامد چه می‌دانید ؟


صدرالحسینی: تنها راه برون‌رفت از خط‌مشی تحریم‌های ظالمانه آمریکا در داخل کشور، اتکا به اقتصاد درون‌زا و اقتصاد مقاومتی به مفهوم استفاده کامل از همه ظرفیت‌های اقتصادی است. در این زمینه باید تأکید کنم ما با توانمندی‌های موجود و استفاده از حقوق تجارت آزاد، همان‌گونه که توانستیم بخشی از نیاز بنزین و مواد پتروشیمی کشور ونزوئلا را در مقابل دریافت وجه برطرف کنیم، باید تمام تلاش خود را برای افزایش استفاده از توانمندی‌های داخلی کشور و درواقع زایش بیشتر اقتصاد در داخل و نگاه به بیرون برای صادرات داشته باشیم.


بر این مبنا، موضوع اقتصاد مقاومتی باید در دستور کار آحاد ملت و دولتمردان قرار بگیرد، زیرا بارها ثابت شده است نظام سلطه با جمهوری اسلامی و با ملت ایران دشمنی ذاتی دارد و به‌هیچ‌عنوان قالب‌های مختلف گفتگو، برجام، اینستکس یا راه‌های دیگری که ممکن است اروپایی‌ها برای وقت تلف کردن و سرگرم کردن ملت ایران به کار ببرند، سودمند نخواهد بود.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب