تمرکز جریان 14 مارس بر فروپاشی دولت است/همراهی حزبالله، مردم و ارتش برای عبور از مشکلات اقتصادی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، در میان فشار اقتصادی در لبنان و تلاش برای بهرهبرداری از خشم مردم و میان تظاهرکنندگانی که جز لقمهای نان برای گذران زندگی چیزی نمیخواهند، چراغ سبزی برای مقابله با حزبالله داده شده است.
شاید بدبینی باشد که گفته شود بازگشت هفته گذشته سعد حریری، نخستوزیر پیشین لبنان از سفر به پاریس اعلام این بود که مقدمات امری برای مقابله با دولت فعلی آماده شده است؛ اما حریری در اوج بحران کرونا و اوج بحران اقتصادی شدید لبنان به کشورش بازگشت که بر مبنای رفتارهای معمول وی رفتاری غافلگیرکننده است.
بیشتر بخوانید:
آلمان حزبالله را در فهرست گروههای تروریستی قرار داد
اگر مخالفت سیاسی با دولت حقی مشروع باشد، بازگشت تنش به اوضاع داخلی لبنان پس از وقفه سه ماهه به دلیل شیوع کرونا همراه با پوشش رسانهای گسترده عربی که شبیه به زمان بحران شدید در لبنان است، دلالت بر آن دارد که اتفاقات جاری، نبردی میان مخالفان و موافقان دولت است تا عنوان اصلی، مقابله صرف با حزبالله باشد.
این در حالی است که علاوه بر سیگنال پاریس به حریری، دولت آلمان نیز بهطور مستقیم حزبالله لبنان را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داده است تا فشارهایک غربی و داخل علیه این گروه مردمی افزایش یابد.
با بازگشت حریری به بیروت تحولات منفی متصور بود
سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس امور غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بینالملل خبرگزاری آنا گفت: با بازگشت سعد حریری به بیروت پیشبینی تغییر و تحولات منفی برای ملت لبنان متصور بود. تحولات لبنان بدون توجه به تحولاتی که در یک سال اخیر در سرزمینهای اشغالی رخ داده است، جامع و کامل نخواهد بود؛ بنابراین باید توجه کرد ناآرامیهای اواخر سال گذشته در لبنان، اوضاع فراروی مردم این کشور، نابسامانیها، اغتشاشات، مشکلات سیاسی و اجتماعی و نیز وجود نداشتن کابینه مستقر در رژیم صهیونیستی کاملاً ارتباط مستقیم دارد.
سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس امور غرب آسیا
وی افزود: نظام سلطه بهدنبال این است که برای ارتقای امنیت رژیم صهیونیستی کشورهای پیرامونی بهویژه کشورهای مقاومت و در رأس آنها لبنان را دچار اغتشاش کند، بنابراین با وجود مشکلات اقتصادی که مردم در بستر خواستههای خود مطرح کردند، نقش خیانتهای فیمابین از سوی مسئولان داخلی کشورهای منطقه و مدیریت کلان آمریکا را نباید از نظر دور داشت.
این کارشناس امور غرب آسیا تأکید کرد: مثلث مردم، مقاومت و ارتش سه رکن اصلی امنیت لبنان محسوب میشوند و در مقابل امارات و عربستان، آمریکا و عوامل داخلی آنها در لبنان موجب ناامنی در این کشور هستند. با خارج کردن پولهای عربستان و امارات بهعنوان پشتوانه لیر لبنان، سقوط قیمت لیر و افزایش قیمت دلار در حد 4 هزار لیر در مقابل یک دلار باعث شد خسارت جبرانناپذیری به اقتصاد این کشور وارد شود.
ملت لبنان ملت عبور از چالشها هستند و در سالهای گذشته با وجود شداید فراوان ثابت کردند در خط مقدم مقاومت قرار دارند.
صدرالحسینی تأکید کرد: خیانتهای ریاض سلامة، مدیرکل بانک مرکزی لبنان به همراه سمیر جعجع و برخی جریانهای وابسته داخلی علیه امنیت لبنان فراموشنشدنی است. بنابراین احتمال درگیریها، اغتشاشات و ناامنی در لبنان متصور است؛ قطعاً مانند اوایل سال جاری میلادی چشمانداز روشنی در زمینه همراهی مقاومت با رئیسجمهور، مردم و ارتش برای عبور از مشکلات وجود دارد، زیرا ملت لبنان ملت عبور از چالشها هستند و در ۴۰ سال گذشته با وجود شداید فراوان ثابت کردند در خط مقدم مقاومت قرار دارند و میتوانند با اصلاح اوضاع اجتماعی از چالشهای متعدد اقتصادی و اجتماعی عبور کنند.
سعد حریری، نخستوزیر سابق لبنان
وی عنوان کرد: بازگشت حریری به لبنان به مفهوم تمرکز جریان ۱۴ مارس بر روی استعفای حسن دیاب، نخستوزیر این کشور است که قطعاً حمایتهای رئیسجمهور، مقاومت و مردم میتواند از فروپاشی دولت جلوگیری کند. یکی از موضوعات مهم درباره مقاومت لبنان این است که آنها با توجه به شرایط موجود میتوانند از امکانات خود استفاده کنند. حزبالله لبنان در شرایط کنونی با همکاری میشل عون، ارتش و با حمایت عمومی مردم میتواند اقداماتی در زمینه فرار از مشکلاتی که به وجود آمده است، انجام دهد.
انتهای پیام/4106/4033/
انتهای پیام/