دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 خرداد 1398 - 16:38
صدرالحسینی در گفتگو با آنا:

هزینه سازش در سیاست خارجی از مقاومت بیشتر است

کارشناس مسائل منطقه با اعلام اینکه هزینه سازش بیشتر از مقاومت است، گفت: رهبر انقلاب دیپلماسی فعال مقاومت را زیربنای سیاست‌ امور خارجه کشور می‌دانند.
کد خبر : 398442
1398032211365297817634204.jpg

سید‌رضا صدر‌الحسینی در گفتگو با خبرنگار حوزه سیاست‌خارجی گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، در تشریح دوگانه «مقاومت - تسلیم» در عرصه سیاست‌خارجی کشور، اظهار کرد: «با نگاهی به روند دیپلماسی جمهوری اسلامی در 40 سال گذشته، موضوع گسترش روابط و افزایش ارتباطات سیاسی به‌عنوان نخستین مؤلفه سیاست خارجی جمهوری اسلامی دیده می‌شود».


وی افزود: «آمریکایی‌ها تلاش داشتند موضوعی را به سیاست خارجی جمهوری اسلامی به نام انزوا تحمیل و ایران را در نظام بین‌المللی محدود کنند؛ اما بخش قابل توجهی از تحرکات دیپلماسی جمهوری اسلامی بعد از دفاع مقدس معطوف به گسترش روابط با همسایگان و کشورهای مختلف مستقل در پنج قاره جهان شد».


کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل با تشریح اینکه خطوط قرمزی در سیاست‌خارجی جمهوری اسلامی وجود دارد که عبارت است از عدم ارتباط با آمریکا و رژیم صهیونیستی، تصریح کرد: «بر همین اساس، بخش قابل توجهی از روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران با استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی، تاریخی، تمدنی، دینی و مذهبی در منطقه و جهان شکل گرفته است».


صدرالحسینی توضیح داد: «امروز جمهوری اسلامی به‌عنوان یک کشور پیشرو در گسترش روابط سیاسی در منطقه و جهان نقش ایفا می‌کند، ولی در سال‌های اخیر، آمریکایی‌ها تلاش کردند با گسترش و افزایش تحریم‌های ظالمانه علیه ایران، مجدداً موضوع انزوای سیاست خارجی کشورمان را عملیاتی کنند؛ اما در مقابل هم‌زمان با این اقدامات، آمریکایی‌ها به‌دنبال مذاکره با ایران هستند؛ ولو اینکه کوتاه باشد».


وی با اشاره به اینکه در ماه‌های اخیر میانجی‌های زیادی از سوی دولت آمریکا به ایران پیام فرستاده‌اند و می‌خواهند مذاکره را به شکلی به ایران تحمیل کنند و آخرین مورد آن حضور نخست‌وزیر ژاپن در تهران بود، عنوان کرد: «بعد از گذشت 41 سال یکی از نخست‌وزیران ژاپن به ایران سفر کرد و مأموریت اصلی شینزو آبه میانجی‌گری میان ایران و آمریکا بود».


کارشناس مسائل منطقه ادامه داد: «علی‌رغم ارتباطات مناسبی که بین دو کشور ایران و ژاپن وجود دارد، ولی پیروی ژاپن از سیاست‌های آمریکا یکی از گله‌های اساسی ایران از این کشور است».


صدرالحسینی با توضیح اینکه رهبر معظم انقلاب با صلابت و اقتدار همراه با عزت از منافع جمهوری اسلامی در دیدار نخست‌وزیر ژاپن دفاع کردند، افزود: «رهبر معظم انقلاب مقاومت فعال را که یکی از مؤلفه‌های مهم جمهوری اسلامی در سیاست خارجی است را برای نخست‌وزیر ژاپن تشریح کردند و همچنین علاقه‌مندی ایران را برای گسترش روابط با ژاپن تصریح فرمودند».


وی به دوگانه مقاومت-سازش در سیاست‌ خارجی اشاره کرد و گفت: «در مقابل دیپلماسی مقاومت ایران، برخی از کشورهای خلیج فارس سلطه‌پذیری آمریکا را قبول کرده‌اند و باید این سؤال را پرسید که آیا این مقاومت فعال هزینه بیشتری داشته است یا پذیرش تسلط بیگانگان بر کشور؟»


این کارشناس عرصه دیپلماسی در پایان افزود: «با نگاهی به سیاست‌ خارجی کشورهایی مانند کره جنوبی و عربستان، مشخص می‌شود که هزینه سازش در مقایسه با مقاومت در سیاست خارجی بسیار بیشتر است؛ چرا که جمهوری اسلامی این موضوع را در 40 سال گذشته نشان داده و ثابت کرده است که دکترین موفق مقاومت فعالانه است».


انتهای پیام/4106/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب