دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 فروردين 1399 - 13:39

شکست های سیاسی آمریکا در عراق پس از شهادت حاج قاسم

امریکایی‌ها در مراکز مختلف راهبردی و تصمیم‌گیری و یا قانونگذاری، این جمع‌بندی را تأکید کردندکه پس از شهادت سرداران مقاومت و فرماندهان مبارزه با داعش، اوضاع عراق و منطقه برای امریکا ناامن‌تر و خسارت‌بارتر شده است.
کد خبر : 482963
2567493.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، هادی محمدی طی یادداشتی در روزنامه جوان نوشت : مقامات امریکایی طی ماه‌های گذشته با وجودی‌که از سیاست تروریستی به شهادت رساندن سردار سلیمانی و ابومهدی مهندس به شدت خسارت دیدند و از آن پشیمان هستند و برای مسدود کردن راه‌های خسارت‌بار جدید، تلاش‌هایی برای اثرگذاری در انتخاب نخست‌وزیر عراق به عمل آوردند.


امریکایی‌ها در مراکز مختلف راهبردی و تصمیم‌گیری و یا قانونگذاری، این جمع‌بندی را تأکید کردندکه پس از شهادت سرداران مقاومت و فرماندهان مبارزه با داعش، اوضاع عراق و منطقه برای امریکا ناامن‌تر و خسارت‌بارتر شده است؛ لذا با کارشکنی و اثرگذاری‌های پنهان و با واسطه در مسیر اجماع گروه‌های شیعه برای انتخاب کاندیدای نخست‌وزیری، عدنان الزرفی را از طریق لابی‌های حاشیه‌ای کردی، سنی و یک جریان ضعیف شیعی، به میدان کاندیداتوری وارد کردند.


از قبل نیز گزارش‌هایی وجود داشت که فلتمن طی دیدار با برخی مقامات عراقی در نشست امنیتی- بین‌المللی در اروپا، تأکید کرده بود که پیشنهاد مصطفی کاظمی برای نخست‌وزیری در عراق را قبول ندارند و فرد دیگری را در نظر دارند. روابط عدنان الزرفی و تابعیت امریکایی و حمایت‌هایی که از سوی برهم صالح و برخی گروه‌ها به شکل پنهان از وی انجام گرفت و تلاش‌های غیرعادی وی در دیدار با سفرای کشور‌های عضو شورای امنیت سازمان ملل یا سفرای کشور‌های غربی و یا پول‌پراکنی در بین تعدادی از نمایندگان فراکسیون‌های پارلمان عراق برای کسب رأی اعتماد نخست‌وزیری، این باور را در جامعه عراقی و گروه‌های شیعه و مراجع شیعی قطعی کرد که امریکا از طریق گزینه خود قصد دارد ضمن خارج کردن سهم شیعه در ساختار قدرت و تحمیل گزینه امریکایی، روند‌ها و سیاست‌های کلان و اجرایی عراق را در دست گیرد؛ لذا واکنش اجماعی گروه‌های شیعه و حضور قاطع آن‌ها برای بازگرداندن حقوق قانونی شیعه برای انتخاب کاندیدای نخست‌وزیری و کنار زدن مداخلات برهم صالح در رفتار‌های فراقانونی و حذف گزینه امریکا برای تصدی نخست‌وزیری، مصطفی کاظمی را به جای وی جایگزین کردند برخی (حتی ناظران‌امریکا) معتقدند این اولین ضرب شست قاآنی از امریکا بود. با اینکه هنوز برخی سؤالات و نگرانی‌های ایران از کاندیداتوری مصطفی کاظمی پابرجاست، ولی اجماع قدرتمندانه گروه‌های شیعه برای ایران قابل احترام است، به ویژه اینکه این اجماع بیت شیعی که با هوشمندی ابعاد و زوایای شخصیت مصطفی کاظمی را بررسی و زیرنظر دارد، نسبت به استمرار تلاش برای شناسایی کسانی‌که نظامیان تروریست امریکایی را در اجرای جنایت به شهادت رساندن سردار شهید سلیمانی و ابومهدی مهندس یاری کرده‌اند، اطمینان کافی داده شده است.


خصوصاً اینکه این جنایت تروریستی نظامیان امریکا یکی از بهترین فرزندان مجاهد و فداکار در دهه‌های مبارزه با دیکتاتوری عراق (صدام) یا مبارزه با امریکا و داعش را نیز از ملت عراق گرفته است. به نظر می‌رسد آنچه در 10 روز گذشته در عراق شکل گرفته، یک برگه جدید شکست را به امریکا و برخی همکاران آن‌ها با تحمیل عدنان الزرفی ثبت و در کنار آن حقوق قانونی اجماع شیعه برای انتخاب مستقل را کسب کرده که بسیار با ارزش و در روند‌های پیش‌رو در عراق آثار و برکات دیگری خواهد داشت. بدیهی است که ایران در کنار احترام به اراده مردم و گروه‌های شیعی و ملی عراق و اراده مقاومت برای انتقام از تروریست‌های امریکایی، بر حقوق مستقل خود تأکید و اصرار دارد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب