هرم راهنمای غذایی مخصوص روزهای کرونایی به چه شکل است؟
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، هرم مواد غذایی یک راهنما است که تعادل تنوع و میزان سهم موردنیاز روزانه افراد را از گروه های غذایی نشان میدهد.
هرم راهنمایی از 5 گروه مواد غذایی تشکیل شده است و شکل هرم به نحوی ترسیمشده که قاعده پایین آن را گروه نان و غلات تشکیل میدهد که بزرگترین قسمت از هرم را تشکیل داده و نشانگر این است که یک فرد باید بیش از هر غذای دیگر، غذاهای غلهای مصرف کند.
گروه های بعدی، گروه های سبزی و سپس گروه میوهها هستند، گروه سبزی قسمت بزرگتری نسبت به گروه میوهها را تشکیل میدهد و نشانگراین است که میزان سهم موردنیاز روزانه از گروه سبزی ها بیشتر از گروه میوهها است.
گروه شیر و لبنیات و گروه گوشت و حبوبات در طبقه بالایی قرار دارند و میزان سهم آنها در برنامه غذایی روزانه کمتر ازگروه های پایینتر است. هرچند که این دو گروه از اهمیت زیادی در برنامه غذایی روزانه برخوردار هستند، در رأس هرم که بخش کوچکی را تشکیل میدهد چربیها، روغنها و شیرینی قرار دارند که این بدان معنی است که میزان مصرف این مواد غذایی بایستی به کمترین حد رسانده شود.
برای تنظیم رژیم غذایی روزانه و میزان مصرف غذا از هر گروه غذایی از اصطلاحی به نام (واحد یا سهم) استفاده میشود.
منظور از یک واحد یا سهم در هر گروه، مقدار غذایی است که دارای ارزش غذایی متشابه با سایر مواد غذایی در همان گروه است، به طور مثال یک لیوان شیر به عنوان یک سهم از گروه شیر و لبنیات از نظر ارزش غذایی معادل سهچهارم لیوان ماست از همان گروه است.
هرم راهنمایی غذایی نشان میدهد که یک برنامه غذایی مناسب روزانه باید شامل تمام گروه های غذایی (5گروه) باشد و میزان سهم موردنیاز از هر کدام از گروه های غذایی را مشخص میکند. همچنین هرم راهنمایی غذایی بر مصرف بیشتر غلات، میوهها و سبزیها که بخش وسیعتری را اشغال میکنند در برنامه غذایی روزانه تاکید دارد و افراد را تشویق میکند که مواد غذایی گیاهی را حتما در برنامه غذایی روزانه بگنجانند.
غذاهای یک گروه از هرم نمیتوانند بهجای غذاهای گروه دیگر مصرف شوند و هیچکدام از گروه های غذایی هرم از گروه دیگر مهمتر نیستند.
انتهای پیام/4145
انتهای پیام/