دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

برق دلار در جیب ویلموتس؛ فسخ یک‌طرفه و وصول غرامت/ چه کسی پاسخگوی بزرگترین خسارت تاریخ فوتبال ایران است؟

فدراسیون فوتبال با مارک ویلموتس بلژیکی در شرایطی به بن‌بست رسیده است که مسئولان فدراسیون معتقدند او شرایط جدید کارفرما را نپذیرفته و البته که سرمربی بلژیکی هم قرارداد خود را فسخ کرده و حالا به دنبال غرامت است.
کد خبر : 448559
17582_525.jpeg

به گزارش خبرنگار حوزه فوتبال گروه ورزشی خبرگزاری آنا، هدایت تیم ملی فوتبال کشورمان خردادماه سال جاری به مارک ویلموتس بلژیکی رسید. ویلموتس در شرایطی هدایت تیم ملی کشورمان را بر عهده گرفت که پیش از این نیمکت تیم ملی به مدت هشت سال در اختیار کارلوس کی‌روش بود و تیم ملی فوتبال کشورمان با حضور این سرمربی دو دوره متوالی به جام جهانی صعود کرد. 


پس از جدایی کی‌روش، گزینه‌های زیادی برای هدایت تیم ملی مطرح شد، مسئولان فدراسیون تأکید ویژه‌ای بر حضور ویلموتس در تیم ملی داشتند اما وقتی انتقادهای اهالی فوتبال را در رسانه‌ها دیدند، تصمیم گرفتند از واژه‌ای استفاده کنند که مدت‌هاست چشم‌انتظار آن هستند! «فوتبال هجومی» کلیدواژه جذابی بود که پس از انتخاب ویلموتس از سوی فدراسیون فوتبال مطرح شد. یکی از نقدهای جدی اهالی فوتبال در زمان مربیگری کی‌روش، نبود بازی هجومی بود و به همین خاطر فدراسیون هم در اولین گام صحبت از فوتبال هجومی به میان آورد تا افرادی که مخالف حضور ویلموتس در نیمکت تیم ملی هستند را متقاعد کند.


 البته که زرق‌وبرق فدراسیون فوتبال برای انتخاب گزینه بلژیکی‌اش خیلی زود از رونق افتاد. ویلموتس در 6 بازی هدایت تیم ملی فوتبال را برعهده داشت اما نتوانست کارنامه درخشانی کسب کند. او در مرحله مقدماتی جام جهانی با دو شکست مقابل بحرین و عراق ضعیف‌ترین نتیجه را برای تیم ملی کشورمان به بار آورد. در حال حاضر حتی کار برای صعود به مرحله بعد جام جهانی به اماواگر کشیده شده است. 


ویلموتس شب گذشته در صفحه شخصی‌اش نوشته است: «بر خلاف نوشته رسانه‌های ایرانی با فدراسیون فوتبال ایران به توافق نرسیده‌ام. برای رسیدن به راه‌حل در حال مذاکره هستیم. پرونده در اختیار وکلای من است و بیشتر از این نمی‌خواهم اظهارنظر کنم. به دنبال عدم رعایت تعهدات قراردادی توسط فدراسیون فوتبال ایران و به دنبال فسخ قرارداد از جانب من که کاملاً  توجیه‌پذیر و قانونی است، پرونده موجود در اختیار وکلای من است. من بشخصه هیچ توضیح بیشتری در این مورد نخواهم داشت».


از صحبت‌های ویلموتس چنین استنباط می‌شود که سرمربی بلژیکی تیم ملی فوتبال کشورمان نه‌تنها یک‌طرفه قراردادش را با فدراسیون فوتبال فسخ کرده بلکه به دنبال حق‌وحقوق و غرامت نیز هست؛ چراکه معتقد است مسئولان فدراسیون فوتبال به تعهدات قرارداد او عمل نکردند و فسخ قرارداد یک‌طرفه از سوی این مربی کاملاً قانونی است. 


خبر فسخ قرارداد ویلموتس با فوتبال ایران مدت‌هاست نقل محافل خبری است؛ از طرفی برانکو سرمربی سابق پرسپولیس و تیم ملی فوتبال جدی‌ترین گزینه فدراسیون فوتبال بعد از ویلموتس محسوب می‌شود؛ اما نکته قابل‌توجه در شرایط فعلی، عملکرد مسئولان فدراسیون فوتبال است. شب گذشته ویلموتس در توئیتر خود به‌صورت رسمی خبر از فسخ قراردادش با فدراسیون فوتبال ایران داد؛ اما هنوز هیچ‌کدام از مسئولان فدراسیون این موضوع را تأیید نکردند و حتی سایت رسمی فدراسیون فوتبال هم این خبر را مخابره نکرده و روز گذشته یکی از رسانه‌ها به‌صورت رسمی خبر فسخ قرارداد ویلموتس را اعلام کرده است. 


مارک ویلموتس مهدی تاج


جالب‌تر اینکه حتی هنوز هیچ خبری منتشر نشده که مهدی تاج در کدام کشور با ویلموتس پای میز مذاکره نشسته است و مشخص نیست چرا فدراسیون فوتبال به‌عنوان منبع معتبر و اصلی در مورد وضعیت ویلموتس شفاف‌سازی نمی‌کند. مگر نه اینکه فدراسیون فوتبال وقتی ویلموتس را به‌عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب کرد، سروصدای زیادی به پا کرد؛ اما چرا حالا موضع سکوت در پیش گرفته و شفاف‌سازی نمی‌کنند. مسئولان فدراسیون بر چه اساسی ویلموتس را انتخاب کردند؟ چرا میزان دستمزد او را اعلام نمی‌کنند؟ چرا در مورد جزئیات فسخ قرارداد این مربی صحبتی نمی‌شود؟ یا اصلاً چرا سایت رسمی فدراسیون فوتبال به‌صورت رسمی خبر فسخ قرارداد ویلموتس را مخابره نمی‌کند؟!


در مورد انتخاب ویلموتس به‌عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال، در شرایطی که بیشتر اهالی فوتبال مخالف حضور او بودند، ابهامات و علامت سؤال‌های زیادی به وجود آمده است. همچنین در مورد رقم دستمزد این مربی هم سؤال‌های زیادی مطرح شده است؛ رئیس فدراسیون فوتبال در همان ابتدای ورود ویلموتس به ایران اعلام کرد رقم قرارداد او از کی‌روش کمتر است اما پس از مدتی رقم‌های دستمزدی عجیب‌وغریبی عنوان شد و فدراسیون هم به هیچ‌کدام از آن‌ها واکنش نشان نمی‌داد.


پس از خبر فسخ قرارداد ویلموتس قاضی‌زاده هاشمی، عضو کمیسیون ورزش مجلس در یک برنامه تلویزیونی مدعی شده که رقم قرارداد او سه میلیون دلار در سال بوده است، البته بلافاصله فدراسیون فوتبال به این موضوع واکنش نشان داد و با اعلام بیانیه‌ای رقم سه میلیون دلاری به‌عنوان مبلغ قرارداد ویلموتس را به‌صورت کامل رد کرد. هر چند که پیش از این «آرمین» مدیر برنامه‌های ویلموتس به‌صورت ناخواسته این مبلغ رقم قرارداد را لو داده بود. به‌این‌ترتیب می‌توان گفت ویلموتس با قراردادی سه میلیون دلار در سال گران‌ترین مربی تاریخ فوتبال ایران محسوب می‌شود. مربی‌ای که اگرچه مبلغ قرارداد بالایی دارد؛ اما عملاً در هفت ماهی که هدایت تیم ملی فوتبال ایران را برعهده گرفته است، هیچ کارنامه درخشانی نداشته و می‌توان با یک تعبیر جالب او را مربی‌ای ضعیف اما گران خطاب کنیم.


رقم واقعی قرارداد ویلموتس از سوی مدیر برنامه او به‌صورت ناخواسته لو رفت و این در حالی است که پیش از این فدراسیون فوتبال اعلام کرده بود قرارداد مارک ویلموتس با ایران به ازای سه سال ۳/۶ میلیون دلار (یعنی سالی ۱/۲ میلیون دلار) است! البته افشای حقایق در مورد قرارداد عجیب‌وغریب ویلموتس با فدراسیون فوتبال به همین‌جا ختم نشد، درحالی‌که فدراسیون فوتبال بارها تأکید کرده بود که این مربی بلژیکی هیچ پولی دریافت نکرده است اما مدیر برنامه‌های او اعلام کرده بود فدراسیون فوتبال برای شروع کار پولی به ویلموتس و دستیارانش داده بود! درواقع قسطی که قبل از بازی ایران مقابل عراق به ویلموتس پرداخت کرده بودند و او به خاطر عدم پرداخت دستمزدش پنج روز مانده به بازی حساس ایران مقابل عراق به ایران آمد قسمت دوم پول او به اضافه قسمت سوم پول ویلموتس بوده است.


بدون شک مسئولان فدراسیون مقصر اصلی ناکامی اخیر تیم ملی فوتبال محسوب می‌شوند؛ فدراسیون پس از جدایی کی‌روش دست به انتخاب سرمربی زد که چندان موفق نبوده و اتفاقاً مورد پذیرش اهالی فوتبال هم نبود. بعد از آن جزئیات قرارداد این مربی که آیا پروازی است یا باید به‌صورت دائم در ایران حضور داشته باشد، یکی از مجهولات بی‌پاسخ بود. همچنین رقم دستمزد قرارداد این مربی هم مشخص نیست و البته که شرایط فسخ قرارداد او با فدراسیون فوتبال ایران هم نامشخص است و انتظار می‌رود فدراسیون فوتبال از این پنهان‌کاری دست بردارد و با هوادارانی که دلشان برای تیم ملی می‌تپد شفاف صحبت کند.


البته دود ناکارآمدی مدیران فوتبالی ایران به چشم ملی‌پوشان فوتبال ایران می‌رود و حالا سؤال اصلی این است چه کسی پاسخگوی بزرگ‌ترین خسارت تاریخ فوتبال ایران است؟! مربی با قرارداد سنگین به تیم ملی می‌آید و نتیجه ضعیفی هم کسب می‌کند و درنهایت پس از دریافت مطالبات خود به کشورش بازمی‌گردد اما در اینجا تیم ملی بدون مربی و با وضعیت نامعلوم باید برای مسابقات دور برگشت مقدماتی جام جهانی در شرایط که در خطر سقوط است، آماده شود.


انتهای پیام/4057/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب