حاشیهنگاری آنا از جلسه استیضاح وزیر راه؛ از اعلام برائت نماینده اصولگرا از پایداری تا دو-دوی نمایندهها به اظهارات کوچکزاده علیه دولت
گروه سیاسی ـ پروین طالبیان: مهمترین حاشیههای جلسه علنی امروز را موافقان استیضاح به وجود آورند. موسیالرضا ثروتی، مجتبی رحماندوست، حجتالاسلام سیدناصر موسویلارگانی، حمید رسایی، مهدی کوچک زاده، سید مهدی هاشمی موافقان استیضاح وزیر بودند که در جلسه علنی مجلس، دلایل استیضاح خود را بیان کردند.
اولین سوژه حاشیهای را سید ناصر موسویلارگانی، نماینده فلاورجان در مجلس به دست خبرنگاران داد. او در ابتدای سخنانش با فریاد و عصبانیت در اعتراض به شلوغی و بینظمی جلسه، خطاب به علی لاریجانی، گفت: «بر اساس آییننامه داخلی مجلس شما وظیفه دارید که نظم مجلس را حفظ کنید اگر نمیخواهید این استیضاح صورت گیرد، بگویید که ما اصلاً سخن نگوییم.»
رئیس مجلس در پاسخ به این اظهارات موسویلارگانی، تصریح کرد: «من چندین بار تذکر دادهام و کسانی را مانند آقای سید شریف حسینی (عضو هیئت رئیسه) مأمور کردهام که نمایندگان را به نظم وادار کنند، این دیگر عصبانیت ندارد.»
موسویلارگانی همچنین در پایان سخنانش همچنین خطاب به نمایندگان گفت: «من عضو فراکسیون رهروان هستم و کاری به پایداری ندارم؛ لطفا این استیضاح را سیاسی نکنید.»
بعد از موسویلارگانی، حمید رسایی، نماینده مردم تهران در مجلس، به عنوان موافق دیگر استیضاح وزیر راه در جایگاه ناطقان قرار گرفت و پیش از اینکه سخنانش را شروع کند، گفت: «اعضای هیئت رئیسه خودشان بیشتر از همه شلوغ میکنند». در این میان رسایی منتظر بود که نمایندگان در سر جایشان قرار گیرند تا بتواند سخنانش را بگوید که لاریجانی خطاب به وی گفت: «شما بحثتان را آغاز کنید.»
جدال رسایی و لاریجانی
رسایی در یک جدل اولیه با لاریجانی گفت: «لطفا بینظمی مجلس را جزء وقت من حساب نکنید»، که لاریجانی پاسخ داد «شما بفرمایید اینها جزء وقتتان حساب میشود.»
رسایی ادامه داد: «متأسفانه وقتی استیضاحی در حال برگزاری است، مخالفان استیضاح جو مجلس را شلوغ میکنند تا صدای ما به سایرین نرسد.»
رسایی هنوز چند پاراگرافی از مطالبش را نگفته بود که به اتاق فرمان مجلس دستور داد فیلمی را که به آنها تحویل داده به نمایش بگذارد. در این فیلم که بهعنوان پروژههای رهاشده مسکن مهر بود، پروژههای مسکن مهر در شهرستانهای بیجار، دلفان، فسا، گتوند، مهریز، پرند، پاوه، قزوین، قشم، قم، شوشتر، گلبهار مشهد و بیرجند به نشان گذاشته شد. همچنین در این فیلم تصاویری از خبرگزاریهای فارس، تسنیم و مهر و همچنین روزنامه وطنامروز با عنوان اینکه وزیر گفته است مسکن مهر مزخرف است به نمایش گذاشته شد.
در میان سخنان رسایی، لاریجانی باز هم به نمایندگان تذکر داد که سرجایشان بنشینند و رسایی در ادامه این سخنان لاریجانی تأکید کرد: «متأسفانه این شیوهای است که مخالفان استیضاح در پیش گرفتهاند.» لاریجانی در پاسخ به این سخنان رسایی تأکید کرد: «شرایطی را فراهم نکنید که بیخود بحث شود.»
در این میان، رسایی از اتاق فرمان مجلس خواست که فیلم دومش را به نمایش بگذارند. ابتدا فیلم صدا نداشت و گفت: «انگار صدای مجلس هم امروز با ما همراه نیست»، سپس مشکل صدای فیلم حل شد. در این فیلم تجمع متقاضیان مسکن مهر مقابل مجلس و همچنین مصاحبه با آنها به تصویر کشیده شده بود.
رسایی در میان سخنانش گفت که «من سیاسی حضور پیدا نکردهام»، در همین جا برخی از نمایندگان با فریاد دو ـ دو مخالفت خود را با این اظهارات رسایی نشان دادند.
رسایی برای بار سوم در جریان سخنانش، فیلم دیگری را از طریق اتاق فرمان مجلس به نمایش گذاشت که در آن، عباس آخوندی تأکید داشت «من با مسکن مهر مخالف نیستم.» پس از این اظهارات آخوندی در این فیلم، رسایی در تریبون مجلس گفت: «این همان چیزی است که بعداً مزخرف نامیده شد.» در این فیلم، تکههایی از برنامه ماه رمضان با عنوان جشن رمضان نیز دیده میشد. این برنامه مختص افراد نیازمندی بود که مشکلاتی نظیر تأمین مسکن و تأمین مخارج زندگی خود داشتهاند.
برخی از نمایندگان، وقتی رسایی این فیلمها را به نمایش میگذاشت فریاد میزدند. رسایی در میان این فریادها در پشت تریبون مجلس خطاب به مردم گفت: «مردم بدانید که برخی از نمایندگان شما مطالبات شما را مسخره میکنند و تعدادشان 3، 4 نفر است.»
رسایی همچنین در میان سخنانش درباره طرح سؤال خود درباره پروژه مسکن مهر از عباس آخوندی گفت: «این طرح سؤال با وجود یک اختلاف رأی که هیئت رئیسه در آن اخلال ایجاد کرده بود، رأی نیاورد.»
حمید رسایی کلیپی از سخنان رئیسجمهوری و وزیر و همچنین اجرایی نشدن پروژههای مسکن مهر در جلسه علنی پخش کرد و در این میان با کنایه خطاب به آخوندی، گفت: «با این وعدهها رأی آوردید. آقای آخوندی به این مردم میخندند!»
رسایی از محل سکونت خود پرده برداشت!
رسایی همچنین در میان سخنان پایانیاش از وزیر راه خواست که بگوید غیر از مالکیت ویلای لواسان، در کجا و در چه متراژی زندگی میکند. رسایی همچنین در ادامه گفت: «من که در خیابان مجاهدین در یک واحد 140 متری سکونت دارم.»
لاریجانی پاسخ رسایی را داد
پس از اتمام سخنان رسایی، از آنجایی که او نسبتی به هیئت رئیسه داده بود، لاریجانی وارد عمل شد. رئیس مجلس در پاسخ به ابهامی که رسایی در خصوص سؤال از وزیر که چند ماه پیش در جلسه علنی مجلس مطرح شده بود، گفت: «اظهارات آقای رسایی اشتباه است و اینکه میگوید هیئت رئیسه باعث شد که آقای آخوندی از کارت زرد خلاص شود، ناصحیح است و از آنجایی که این سخن مربوط به هیئت رئیسه است باید درباره آن صحبت میکردم.» در همین جا رسایی بار دیگر در پشت تریبون قرار گرفت و خواست پاسخ لاریجانی را بدهد که لاریجانی خطاب به وی گفت: «لطفاً تخلف نکنید آقای رسایی!»
هجمههای کوچکزاده به دولت
در ادامه مهدی کوچک زاده، نماینده تهران در مجلس دیگر موافق استیضاح وزیر راه در جایگاه حاضر شد و در همان ابتدای سخنانش گفت: «درباره اعضای کابینهای که رئیسش، مجلس را قبول ندارد چه میتوان گفت؟»
کوچکزاده ادامه داد: «مدتها پیش من به دفاع از دولت برای کمبود بودجه در مسکن مهر میپرداختم ولی بعدا فهمیدم که تا دم ویلای آقای جهانگیری که در یک روستا واقع شده است از سوی وزارت راه آسفالت شده است از این رو میگویم چطور بودجه برای آسفالت آن روستا وجود دارد ولی برای مسکن مهر وجود ندارد.»
این نماینده اصولگرای مجلس در ادامه خطاب به وزیر راه تأکید کرد: «شما از 20 سالگی معاون وزیر یا خود وزیر بودهاید، ما نمیگوییم که بهخاطر آشنایی شما با فلان آیتالله و مسئول به این جایگاه رسیدهاید؛ ولی وقتی در سال 88 وقتی میخواستید زحمات نظام را جبران کنید، چطور ریاست ستاد فتنه را برعهده گرفتید.»
همچنین کوچکزاده افزود: «این آقا جلوی خالی شدن بار کامیونداران را میگیرد البته تقصیر اصلی متوجه وزارت اقتصاد و گمرک است ولی آقای آخوندی هم چیزی نمیگوید. در همین جا همهمهای در مجلس ایجاد شد و حتی علی طیبنیا وزیر اقتصاد که در مجلس حضور داشت به این سخنان اعتراض کرد.»
پس از اعتراض طیبنیا، احمد امیرآبادی نماینده مردم قم در اعتراض به طیب نیا با او دیالوگی داشت و پس از اینکه سخنانش را به او گفت، سرش را به نشانه اعتراض تکان داد و رفت. همچنین کوچکزاده در اعتراضی دیگر به دولت و وزرا گفت: «این وزیر و رئیسش در زمانی که دولت را تحویل گرفتند هزار وعده وعید بیجا دادند و قرار بود 100 روزه مشکلات کشور را حل کنند ولی نتوانستند. قرار بود به درد مردم برسند نه اینکه رئیسجمهور، وزیرش را مأمور دست دادن با شیطان بکند. آقای رئیسجمهور چطور از خزانه خالی، ساختمان ریاستجمهوری را بازسازی میکنند یا هواپیمای تازه میخرد و با آن نیویورک سفر میکند؟»
پس از این اظهارات کوچکزاده بسیاری از نمایندگان در مخالفت با وی فریاد دو ـ دو سردادند.
در ادامه جلسه علنی مجلس، لاریجانی که انگار میخواست با سند جواب رسایی را بار دیگر بدهد، گفت: «برای اینکه بتوانم مستند صحبت کنم خواستم که برایم آراء جلسه سؤال از وزیر را که امروز مورد بحث آقای رسایی بود، بیاورند که این آرا بدین شرح است: نمایندگان با 107 رأی موافق 84 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 212 نماینده حاضر، سوال وزیر را وارد ندانستند.»
در همین لحظه، رسایی به هیئت رئیسه رفت و با لاریجانی سخن گفت. پس از آن سراغ مهرداد بذرپاش که از متحدان سیاسی و جناحی است رفت و بعد از جایگاه هیئت رئیسه خارج شد.
پس از کوچکزاده، سید مهدی هاشمی رئیس کمیسیون عمران در جایگاه ناطقان حاضر شد و در موافقت با استیضاح وزیر راه دلایلش را بیان کرد.
او در میان سخنانش خطاب به وزیر و اینکه آخوندی اجازه نداده است عدهای در انتخابات نظام مهندسی شرکت کنند، گفت: «درست است که شما آخوندی هستید ولی آخوند که نیستید که بگویید جایز نیست.»
هاشمی همچنین در تأیید پشت پرده استیضاح وزیر راه که پیش از این ابوذر ندیمی در گفتوگو با آنا آنها را مطرح کرده بود، موضوع نصب مدیران از سوی آخوندی را مطرح کرد و گفت: «شما رئیس سازمان هواپیمایی را منصوب کردید حتی نگفتید جهت اطلاع نمایندگان این فرد را می خواهم انتخاب کنم و یا کسی را ما می گوییم که صلاحیت مدیریت ندارد شما 10 ماه او را سرپرست قرار دادید.»
دفاع تمامقد باهنر از آخوندی
در این میان پس از دفاعیات وزیر، محمدرضا باهنر، نائب رئیس دوم مجلس که کمتر در جایگاه حمایت از وزرای دولتها حاضر شده است، در حمایت از آخوندی و در مخالفت با استیضاح تصریح کرد: «آقای آخوندی در وزارت راه زحمات زیادی را متحمل شده است، من از مجلس اول نماینده بودهام و همه دولتها از دولت اول مقام معظم رهبری تا این دولت یازدهم را دیدهام، با صدها نماینده مجلس همکار بوده ام از این رو با این تجربه میگویم که بعد از مرحوم کازرونی، آقای آخوندی بهترین وزیر راه در میان همه دولتها بوده است.»
باهنر در پاسخ به کوچکزاده که گفته بود «رئیسجمهوری پول دارد به نیویورک سفر کند ولی دولت پول ندارد که مسکن مهر را تکمیل کند،» تاکید کرد: «رئیس جمهور قبلی هم به نیویورک و ونزوئلا سفر میکرد.»
دفاع زارعی از رسایی و پاسخ لاریجانی
پس از سخنان باهنر، علیاصغر زارعی، نماینده دیگر مخالف وزیر راه به پشت تریبون رفت و دلایلش را در مخالفت با عملکرد آخوندی با نمایندگان درمیان گذاشت.
او در پایان سخنانش، خطاب به لاریجانی و در دفاع از رسایی که از متحدان سیاسیاش است، گفت: «منظور آقای رسایی هیئت رئیسه نبوده است. او میگوید یکی از نمایندگان که میخواست رأی منفی بدهد به اشتباه رأی مثبت داده است.»
رئیس مجلس در پاسخ به این اظهارات تصریح کرد: «فرض کنیم یک نفر این کار را کرده باشد و به جای مثبت، منفی رأی داده باشد باز هم رأی موافق با وزیر 106 رأی می شود.»
در این جلسه مجلس که مربوط به استیضاح وزیر بود اعضای کابینه دولت نیز افرادی حضور داشتند که از آن جمله می توان به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری، سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، علی طیب نیا وزیر اقتصاد، علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش، محمود حجتی وزیر کشاورزی، حجت الاسلام سید محمود علوی وزیر اطلاعات، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهوری، حسین علی امیری سخنگوی وزارت کشور، محمدرضا صادق مشاور رسانه ای رئیس جمهور محمد هاشمی استاندار تهران حضور داشتند.
از دیگر حاشیه های جلسه امروز مجلس عکس یادگاری نمایندگان با برخی از اعضای هیئت دولت بود؛ از جمله عکس یادگاری با علی اکبر صالحی و سید محمود علوی بیشتر به چشم میخورد.
نمایندگان امروز از حضور وزرا در جلسه علنی مجلس نهایت استفاده را کردند و مدام نامه های خود را به وزرا نشان می دادند و از آنها امضا می گرفتند. در این میان قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت بیشترین مراجعه کننده را داشت.
یکی دیگر از حاشیه های جلسه علنی امروز مجلس، مشاورههای مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهور با عباس آخوندی بود. وقتی که عباس آخوندی حدود 50 دقیقه صحبت کرد، او با اشاره از وی خواست که به سخنانش خاتمه دهد؛ چراکه نمایندگان دیگر خسته شده بودند.
در پایان جلسه علنی امروز، رئیس مجلس چند بار برای نمایندگان توضیح داد که چگونه آرای خود را ثبت کنند و حتی در پایان به آنها گفت که اگر نظری دارید میتوانید در کارتهای رأیگیری بنویسید.
انتهای پیام/