نگاهداری: نوسازی حکمرانی برای تحقق تصویر «ایران آینده» ضروری است
به گزارش خبرگزاری آنا، بابک نگاهداری در نخستین گردهمایی همآفرینی ایران آینده که امروز (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) در سالن شیخ صدوق مرکز پژوهشهای مجلس برگزار شد اظهارکرد: جامعهای که تصویر مثبتی نسبت به آینده نداشته باشد نمیتواند جامعه شکوفا و پیشرفته باشد.
وی افزود: دشمن هم تلاش میکند که غرور ملی ما را از بین ببرد و ما را یک جامعه بی آینده معرفی کند تا ما انگیزهای برای بازسازی خود و حرکت در مسیر پیشنیان خود نداشته باشیم و آرمانهای خود را پیگیری نکنیم.
نگاهداری با توصیف این وضعیت به فلج شدگی راهبردی، گفت: تصویرسازی از ایران آینده یک الزام است. هر تصویری برای ایران در نظر بگیریم باید متناسب با ژنتیک سرزمین پارس باشد چراکه نخسههای وارداتی به درد ما نمیخورد.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در توضیح نکته سوم خود با جمع بندی مجموعه سخنان مطرح شده در گردهمایی گفت: هر تصویری برای ایران در نظر بیگریم باید بدانیم که نوسازی در حکمرانی و رفع ایردات فعلی در نظام حکمرانی کشور ضروری است چراکه با اشکالات فعلی نمیتوانیم تصاویر مدنظر را محقق کنیم.
وی در پایان تاکید کرد: برای محقق کردن تصویرهای ایران آینده نیازمند مشارکت مردم هستیم و باید این را بدانیم که مسیر مهم از مقصد است و در این مسیر باید مردم را با خود همراه کنیم.
مرکز پژوهشهای مجلس برای مشکلات کشور راهکار ارائه دهد
به گزارش آنا، در ادامه این نشست، حمیدرضاحاجی بابایی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تمام اقداماتی که در مرکز پژوهشهای انجام شده، باید به این سوال پاسخ دهدکه چگونه به این مسیر رسیدیم و چه مشکلاتی در کشور وجود دارد یا اینکه به راه حلهایی رسیدیم ولی امکان بیان آنها وجود نداشت.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، گره کور امروز را ناترازی دانست و گفت: ناترازی در برق، سوخت، انرژی، ناترازی در مدیریت از جمله مشکلات کشور است. اما واقعاً با کدام پژوهش این مرکز یک وزیر میتواند چهار سال وزارتخانه را مدیریت کند.
وی با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت حدود ۲۰۰ کارمند دارد که از تخم مرغ تا مسائل درباره هواپیما را باید بحث و بررسی کنند، گفت: سوال این است که باید مرکز پژوهشها بیان کند مشکلات کشور در بودجه و تورم و گرانی چیست و برای این مسائل چه راهکارهایی دارد.
نماینده مردم همدان در مجلس اضافه کرد: همه میدانیم که شرایط دانشجو، استاد، کارمند و کارگر خوب نیست و باید برای راهکاری این مشکلات را مرکز پژوهشهای مجلس ارائه دهد. البته برای موضوع برق پژوهشهای مناسبی انجام شده ولی سایر مسائل نیز نیاز به بررسی دارد.
حاجی بابایی با اشاره به موضوع هدفمندی یارانهها عنوان کرد: حاملهای انرژی فروخته میشود و مبالغ آن برای دارو و یارانه نان پرداخت میشود و برای این موضوع همچنان ۴۰۰ هزار میلیارد تومان کسری وجود دارد. از طرفی ماهی ۱۲۰ هزار میلیارد تومان یارانه مستقیم پرداخت میشود.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در کشور ما به همه مردم مرفه و غیر مرفه یارانه پرداخت میشود و همین عدد ۳۰۰ هزار تومان هم به روستاییان میدهیم که عادلانه نیست.
وی با بیان اینکه مرکز پژوهشهای مجلس باید درباره مسائل مختلف راهکار ارائه دهد، خاطرنشان کرد: هر پژوهشی که گیج کننده باشد و مشکلی ایجاد کند، مردم آن را نمیبخشند. به عبارتی رفع اقدامات کوتاه مدت مسکنی امکان پذیر نیست و باید برای همه ناترازیها باید نسخه شفا بخش یا جراحی دقیق و اصولی ارائه دهیم.
کسب تجربه و شایسته سالاری بر جوانگرایی اولویت دارد
بنابراین گزارش، علاءالدین رفیعیزاده، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری استخدامی سپس در جایگاه سخنران حاضر شد و اظهارداشت: ما باید یا توان اداری را در حوزه توسعه ببینیم یا بسترهای پیشرفت و توسعه را ارتقا بدهیم تا زمینه تسریع در پیشرفت کشور سوال این است کدام ارجحیت دارد.
وی ادامه داد: ما تا زمانی که بستر شنزار را تبدیل به خاک مرغوب نکنیم، پیشرفت و توسعه رخ نخواهد داد. اگر هم اتفاقی هم انجام شود، سرعت لازم را نخواهد داشت و هزینه بر نیز خواهد بود و هزینه پیشرفت نیز بالا خواهد رفت.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری استخدامی گفت: امروز ما مدیریت را یک تخصص تلقی نمیکنیم و به راحتی گزارههای مختلف را میپذیریم و اساس تصمیم بر آن گزارههای نادر استوار میشود، در نهایت تا ثریا کج میرود و بعداً برای چاره جویی آن بودجه تزریق میکنیم و در نتیجه کاری از پیش نمیبریم.
رفیعیزاده با تاکید بر اهمیت جوانگرایی در کشور گفت: اما در کنار آن کسب تجربه، شایسته سالاری و انتخاب افراد با نگاه شایسته سالاری بسیار با اهمیتتر از انتخاب صرفاً بر اساس جوانی است.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری استخدامی درباره راهکارهای موجود گفت: در وضعیت موجود باید بدانیم که چه کار کنیم تا این وضعیت جامعه را متشنج نکند و جلوی اجرای برنامههای اصلی را نگیرد.
وی افزود: باید در افق بلند مدتتر، تخصصیتر و با برنامهریزی پویا مسیر آینده را طی کنیم. به عنوان مثال در ناترازیها اگر چاره اندیشی را شروع کنیم، ۵ تا ۱۰ سال دیگر میتوانیم به یک زیرساخت فنی برسیم.
رفیعیزاده گفت: امروز ما برای استقرار دولت پلتفرمی جدید به سامانه یا ساختار جدید نیاز نداریم چرا که همه ظرفیتها در کشور وجود دارد. اگر همه این مسائل به یکدیگر متصل شود، دولت پلتفرمی قابلیت اجرا پیدا خواهد کرد.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری استخدامی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: وقتی که نگاه متخصصی و کارشناسی باشد از منابع موجود برای حل مسئله و مشکلات موجود استفاده میکنیم.
به گزارش آنا، نوبت صبح رویداد ملی هم آفرینی ایران آینده، امروز (دوشنبه ۴ اسفند ماه ۱۴۰۳) با حضور بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس و با سخنرانی مهدی عبدالحمید، معاون پژوهشهای حکمرانی و مدیریت مرکز پژوهشهای مجلس، علیرضا نصر اصفهانی، مدیر گروه آینده پژوهشی مرکز پژوهشهای مجلس، محسن طاهری دمنه، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان و مجتبی لشگربلوکی، مدرس دانشگاه و مشاور عالی راهبردی، در مرکز پژوهشهای مجلس برگزار شد.
انتهای پیام/