دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 اسفند 1397 - 11:29

عدس بخورید تا به شب کوری مبتلا نشوید

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان اضافه کرد: عدس دارای مقدار زیادی آهن، روی و سلنیوم است که برای تغذیه انسان مهم هستند.
کد خبر : 367771

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، استادیار پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی لرستان عدس را عامل کاهنده انسداد شرائین عنوان کرد.


پیام پزشک‌پور اظهارکرد: مردم به مصرف عدس علاقه زیادی دارند به طوری که تولید آن از یک میلیون تن در سال 1960 به 4 میلیون رسیده است.


وی با اشاره به ارزش بالای این دانه گفت: عدس با برنج باعث ایجاد ترکیب غذایی مناسبی به لحاظ عناصر غذایی می‌شود.


پزشک‌پور بیان کرد: در میان حبوبات سرمادوست، عدس دارای رشدی سریع است و به عنوان یکی از محصولات اصلی حبوبات در نظر گرفته می‌شود.


عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان اضافه کرد: عدس دارای مقدار زیادی آهن، روی و سلنیوم است که برای تغذیه انسان مهم هستند.


وی تصریح کرد: مصرف عدس باعث کاهش انسداد شرائین شد و بتاکاروتن در آن به جلوگیری از شب‌کوری، مشکلات چشمی، محافظت از پوست، ریزش مو، سرماخوردگی، سرطان، آنفلوآنزا و عفونت‌ها کمک می‌کند.


پزشک‌پور عدس را منبع بسیار خوبی برای فیبر کاهنده کلسترول عنوان کرد و افزود: این حبوب می‌توان به پایین آوردن کلسترول کمک کند و در مدیریت اختلالات قند خون مفید باشد، چون مقادیر بالای قیبر محلول آن مانع افزایش سریع فشار خون بعد از وعده غذایی می‌شود.


این محقق خاطرنشان کرد: عدس می‌تواند در مدیریت دیابت‌های نوع 2 مفید باشد، زیرا شاخص گلیسمیک پایینی دارد که تاثیر آن روی مقادیر گلوکز خون کمتر از سایر انواع غذا‌های دارای کربوهیدرات است.


وی گفت: آرد به دست آمده از عدس فاقد گلوتن بوده و یک جایگزین مغذی برای فرآورده‌های نان گندم برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک است.


منبع: ایسنا


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب