دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

امکان تسویه بدهی دولت به پیمانکاران از مسیر بورس انرژی وجود دارد

مدیرعامل بورس انرژی ایران در واکنش به مصوبه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۹۸، گفت: بورس انرژی سازوکار لازم برای معاملات نفتی را دارد.
کد خبر : 353207

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، کاظم زاده، عضو کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۳۹۸ گفته است: بر اساس مصوبه این کمیسیون، طلبکاران دولت در سال ۹۸ به جای طلب خود می‌توانند نفت دریافت کنند و دولت مجاز است تا سقف 20 میلیارد تومان از خالص بدهی‌های قطعی خود به اشخاص حقیقی، حقوقی و خصوصی تا پایان سال 97 را از محل تحویل نفت‌خام بر اساس قیمت بورس انرژی تسویه کند.


در این باره، حسینی مدیرعامل بورس انرژی در مصاحبه با خبرنگار حوزه بورس، بیمه و بانک گروه اقتصادی خبرگزاری آنا گفت: بورس انرژی سازوکار لازم برای معاملات نفتی را دارد و طلب خریداران از دولت فی‌النفسه در انجام معاملات تاثیری ندارد و امکان اجرای مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه 98 در تهاتر بدهی دولت، در بازار بورس انرژی فراهم است.
وی با ابراز امیدواری در عرضه پایدار نفت‌خام توسط شرکت ملی نفت افزود: با توجه به این مصوبه می‌توان  پیش‌بینی کرد شرکت ملی نفت در تعاملی حداکثری با بورس انرژی روند روبه‌رشدی را در عرضه نفت در بازار داشته باشد.
وی با تاکید بر همکاری مؤثر بین وزارت نفت و بورس انرژی خاطرنشان کرد: برگزاری جلسات منظم و ادواری با وزارتخانه‌های نفت، برای تبادلنظر و تسهیل مشکلات موجود در مسیر ورود و معامله سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی از جمله اقداماتی است که به‌طور مداوم و منظم صورت پذیرفته است تا بتوان مسائل و مشکلات موجود را رفع و زمینه ورود سرمایه‌گذاران را تسهیل کرد.
وی با قبول تفاوت دیدگاه تخصصی وزارت نفت و بورس انرژی افزود: اینکه وزارت نفت و بورس هریک نقطه نظرات تخصصی خودشان را داشته باشند طبیعی است ولی با این حال پروتکلی که تمام جوانب را برای هم‌افزایی لازم در عرضه نفت خام  در بورس  فراهم کند بوجود آمده است و موجب شده فرصت ارزشمندی برای رونق اقتصاد کشور فراهم شود. 
حسینی با اشاره به وظیفه ذاتی وزارت نفت در صادرات نفت اظهار کرد: موضوع تخصصی بودن  عرضه و تقاضا برای همه کالاهایی که در بازار بورس دادوستد می‌شوند صدق می‌کند و بورس نفت هم از این قاعده مستثنی نیست، همه می‌دانیم صادرات نفت خام فی‌النفسه جزء وظایف وزارت نفت است اما بورس نفت می‌تواند موجب تنوع در روش فروش نفت شود و پای مشتریان جدیدی را به این بازار باز کند و تنوع و سهولت در فروش نفت را به‌دنبال داشته باشد و در این صورت بورس انرژی نیز می‌تواند مانند سایر بخش اقتصادی درگذر از شرایط تحریم  نقش‌آفرین باشد.
به گزارش آنا، بورس انرژی ایران و سایر نهادهای مالی داخلی یکی از مهمترین ابزارهای پیاده‌سازی اقتصاد مقاومتی هستند و در دنیای امروز که اقتصاد از فرآیندهای ساده گذر کرده و وارد فرآیندهای پیچیده و تخصصی مالی‌ شده است اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی را در کشور داشته باشیم باید به توسعه نهادهایی بپردازیم که آنها توانایی بیشتری در ارائه خدمات به بازیگران اقتصادی داشته باشند.
انتهای پیام/۴۰۸۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب