دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

تخریب آب‌خوری‌های مزین به نام شهدا/ سازمان زیباسازی: ما متولی نیستیم

اکنون در برخی از محلات شهر تهران با پدیده جمع‌آوری و یا تخریب آب‌خور‌ی‌های مزین به تصویر شهدا روبه‌رو هستیم که نهادهای متولی مسئولیت آن را برعهده نمی‌گیرند.
کد خبر : ۳۳۱۶۷۵
image036.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، چندی است که برخی آب‌خوری‌های مزین به تصویر شهدا که به شکل سقاخانه در سطح شهر تهران احداث شده و مزین به نام و تصویر برخی شهدای سرافراز دوران دفاع مقدس و مدافعان حرم بود مورد تخریب قرار گرفته و یا بعضاً از محل احداث خود حذف شده است.



البته در اوایل شروع به کار احداث این آب‌خوری‌‌ها که چندسال قبل آغاز شده بود، شهرداری تهران با اجرای آن به‌دنبال طراحی و اجرای پروژه‌ای بود تا علاوه بر احترام به ساحت مقدس شهدا در جهت زیباسازی شهر تهران هم گامی ارزشمند بردارد ولی پس از چندی این پروژه با مدیریت ضعیف شهری بعضاً کارایی خود را از دست داده است.


اکنون در برخی از محلات و معابر دیده می‌شود که این آب‌خور‌ی‌ها یا جمع‌آوری شده و یا آسیب‌ جدی دیده و نسبت به تعمیر آن اقدامی صورت نگرفته است.


در همین خصوص برزین ضرغامی، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران گفت: گرامی‌داشت یاد شهدا جزو وظایف اعتقادی و سازمانی ماست ولی شهرداری‌های مناطق متولی حفظ و راه‌اندازی این آبخوری‌ها هستند و در صورت آسیب‌دیدگی و یا جمع‌آوری آنان شهرداری مناطق مسئول‌اند.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

این در حالی‌است که بنابر پیگیری‌های انجام‌شده از برخی روابط عمومی‌های مناطق شهر تهران، آنان متولی این طرح را سازمان زیبا‌سازی شهر تهران دانسته و اظهار داشتند اجرای این طرح و سامان‌دهی این پروژه برعهده سازمان زیباسازی است ولی ممکن است مسئولیت آن به برخی از مناطق واگذار شده باشد.


زمانی‌که بحث مدیریت قوی در خصوص این پروژه بر سر زبان‌ها بود و مردم از این اقدام شهرداری رضایت داشتند، مدیران شهری برای مصادره به مطلوب خود و به‌نام خود زدن سند این پروژه، گوی سبقت را از یکدیگر می‌ربودند و خود را متولی چنین اقدام مناسبی می‌دانستند ولی اکنون که بحث بر سر تخریب، حذف و یا تعمیر این مبلمان شهری است هرکدام از مدیران نسبت به مسئولیت این پروژه شانه خالی می‌کنند.


با وجودی‌که مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران معتقد است نباید این دست از اقدامات را به بحث کمرنگ کردن ارزش‌ها پیوند داد، ولی شاید نظارت بیشتر بر پروژه‌های شهری و مشخص کردن متولی آن بتواند راه را بر روی هرگونه بهانه‌جویی ببندد.



لازم به ذکر است سازمان زیباسازی شهر تهران در یکی از صفحات زیر‌مجموعه خود از این آبخور‌ی‌ها به‌عنوان یک نمونه از تلاش‌های معاصر نام می‌برد که به‌دنبال شبیه‌سازی صرفاً فرمی از سقاخانه است و عدم برقراری ارتباط آن با شهروندان به متروک شدن آنها انجامیده است. 


انتهای پیام/۴۱۰۵/پ
 


ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
مرتضی
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۴
۰
بد نیست تولیت این آبخوری ها به بخش مردمی واگذاری شود خیرین بسیاری از چنین کارهایی استقبال می کنند