۰۵/ ارديبهشت /۱۴۰۴

چند گامی که قبل از شروع ماه رمضان عاقبت بخیرتان می‌کند

چند گامی که قبل از شروع ماه رمضان عاقبت بخیرتان می‌کند
اگر به عقربه‌های ساعت نگاه کنید، زمانی زیادی به آغاز بهترین ماه سال نمانده است، با این وجود آیا شما خودتان را برای این لحظات آماده کرده‌اید؟!

 خبرگزاری آنا - گروه فرهنگ و جامعه؛ وقتی قرار است ماه رمضان مهمان خانه‌مان شود، در ذهنمان حسابی به کار‌ها نظم و انضباط می‌دهیم که بله! قرار است یک ماه پا بر هوا و هوس خودمان بگذاریم و یک بنده خوب خدا شویم، البته شاید کدبانوی خانه در تدارک افطاری و سحر یک مقدار کارهایش بیش‌تر می‌شود، حال در شرایطی که چند ساعت به آغاز ماه رمضان باقی نمانده است، شما حس و حالتان را آماده ورود به این ماه کرده‌اید؟ ما برای اینکه مقداری کار برایتان راحت شود، چند راهکار و توصیه را فراروی شما قرار دادیم، به شرط اینکه ما را از دعای خیرتان محروم نکنید.

توسلی که اوج عاقبت‌بخیری است

در همین گام اول، توسلی به اهل بیت (ع) داشته باشیم، آنهایی که گنجینه الهی هستند و دعای آنها ما را تا عرش الهی نیز می‌برد و شاید به واسطه ائمه معصومین، خداوند متعال بهترین‌ها را برای ما در ماه مهمانی خودش برایمان رقم بزند.

در این ماه به مهمانی خدا دعوت شده‌اید

با این وجود امام علی (ع) برای محبان و دوستداران اهل بیت (ع) اینچنین بیان کردند که رسول خدا (ص) در نزدیکی‌های ماه مبارک رمضان فرمود: «ای مردم! به سوی شما ماهی که با برکت، رحمت و مغفرت است، روی می‌آورد. ماهی که در نزد خداوند بهترین ماه‌ها است، روزهایش بهترین روزها، شب‌هایش بهترین شب‌ها و ساعات او بهترین ساعات است. در این ماه به مهمانی خدا دعوت شده‌اید و خداوند شما را از اهل کرامت قرار داده است.»

گوشتیران
قالیشویی ادیب

تنها ماهی که در قرآن نامش آمده است

با این حال می‌دانید آنقدر «ماه رمضان» مهم است که خدای متعال تنها از این ماه در قرآن کریم یاد کرده است، چرا که این ماه راه برترین ماه و شب قدر در این ماه را نیز برترین شب سال می‌دانند. در آنجایی که می‌فرماید: «شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ...».

از نماز شکر غافل نشوید

پس بیاییم طبق روایتی که در کتاب «اقبال الاعمال» سید بن طاووس آمده است، در لحظات ابتدایی ورود به ماه مبارک رمضان، نماز شکری به جا آوریم که خداوند بار دیگر در زندگی به ما توفیق حضور و درک این ماه را عنایت کرده است.

آیا بهترین لباس‌هایتان را برای مهمانی خدا آماده کرده‌اید؟

در گام دوم، با توجه به اینکه برای شرکت در هر مهمانی سعی می‌کنید بهترین لباس‌هایتان را بپوشید و آداب مهمانی را تمام و کمال به جا بیاورید، برای این ماه هم با توبه و استغفار خودتان را به بهترین حالت‌ها مزین کنید.

یک نقشه خاص برای آخرین ساعات مانده به ماه رمضان

در روایتی از امام رضا (ع) نقشه راه ما در این ساعات باقی مانده به ماه رمضان است که اباصلت هروی می‌گوید: آخرین جمعه ماه شعبان، محضر مبارک حضرت علی بن موسی الرضا (ع) شرفیاب شدم، ایشان خطاب به من فرمود: «اباصلت! ماه شعبان بیشترش رفته و این آخرین جمعه آن است، در باقیمانده این ماه کوتاهی‌های گذشته‌ات را جبران کن، فراهم ساز آنچه تو را در بهره‌برداری بهتر از این ماه کمک می‌کند و ترک کن آنچه تو را یاری نمی‌دهد. زیاد دعا و استغفار کن و قرآن بخوان، از گناهانت توبه کن، تا در حالی ماه خدا به تو رو آورد که خود را خالص گردانیده‌ای، امانتی بر گردنت نباشد مگر آنکه ادا کرده باشی. در قلبت نسبت به هیچ مؤمنی کینه و عداوتی نباشد، و خود را از گناهی که مرتکب شده‌ای جدا ساز، تقوای الهی پیشه کن و بر خدا در پنهان و آشکار توکل کن که و من یتوکل علی الله فهو حسبه، زیاد در باقیمانده ماه شعبان بگو «اللّهم إن لم تکن قد غفرت لنا فی ما مضی من شعبان فاغفر لنا فیما بقی منه»، زیرا خداوند متعال به احترام این ماه (رمضان) گروه‌هایی را از آتش جهنم آزاد می‌سازد.‌

می‌خواهید خدا شما را ببخشد؟

طبق فرمایش ولی نعمتمان، امام رضا (ع) جدا از استغفار و توبه چند گام دیگر برای ورود به ماه رمضان لازم است، از جمله دلهایمان را از کینه و بغض خالی کنید، اگر از کسی دلخور هستید از ته دل او را ببخشید تا در روزی که همگان انتظار بخشش از خدای متعال را دارند، خدا نیز به راحتی از گناهان شما چشم‌پوشی کند.

حواستان به مال حلال هست؟

گام بعدی مربوط به قرض یا دینی است که بر دوش شما است، اگر در توانتان هست آن را ادا کنید، مالتان را حلال کنید و خمستان را بپردازید. زیرا پیامبر اکرم (ص) در روایتی اشاره به حلال کردن مال داشته و فرمود: روز قیامت، گروهی می‌آیند، در حالی که حسناتشان همچون کوه‌هاست، خداوند هیچ کدام را نمی‌پذیرد، سپس فرمان می‌رسد که آنان را به خاطر نداشتن حسنات به آتش بیفکنند. در این هنگام سلمان فارسی پرسید:‌ای پیامبر خدا، آنان چه افرادی هستند؟ حضرت (ص) فرمود: آنان، کسانی هستند که روزه گرفته، نماز خوانده و شب زنده‌داری کرده‌اند، ولی هرگاه حرامی بر آنان عرضه می‌شد، بر آن می‌شتافتند؛ یعنی در خوردن و آشامیدن، حلال و حرام را رعایت نمی‌کردند.

این دعای امام صادق (ع) را بخوانید

خواندن دعا‌های ورود به ماه رمضان، گامی دیگر برای درک بهتر این ماه است، دعا‌هایی که در کتب ادعیه و زمان رویت هلال ماه ذکر شده است، از جمله خواندن این دعاى مأثور از امام صادق (ع) در شب اول ماه مبارک رمضان «اَللَّهُمَّ رَبَّ شَهْرِ رَمَضَانَ مُنَزِّلَ الْقُرْآنِ‏ هَذَا شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِی أَنْزَلْتَ فِیهِ الْقُرْآنَ وَ أَنْزَلْتَ فِیهِ آیَاتٍ بَیِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَى وَ الْفُرْقَانِ‏، اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا صِیَامَهُ وَ أَعِنَّا عَلَى قِیَامِهِ اللَّهُمَّ سَلِّمْهُ لَنَا وَ سَلِّمْنَا فِیهِ وَ تَسَلَّمْهُ مِنَّا فِی یُسْرٍ مِنْکَ وَ مُعَافَاةٍ، وَ اجْعَلْ فِیمَا تَقْضِی وَ تُقَدِّرُ مِنَ الْأَمْرِ الْمَحْتُومِ‏ وَ فِیمَا تَفْرُقُ مِنَ الْأَمْرِ الْحَکِیمِ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ مِنَ الْقَضَاءِ الَّذِی لاَ یُرَدُّ وَ لاَ یُبَدَّلُ‏ أَنْ تَکْتُبَنِی مِنْ حُجَّاجِ بَیْتِکَ الْحَرَامِ الْمَبْرُورِ حَجُّهُمْ الْمَشْکُورِ سَعْیُهُمْ الْمَغْفُورِ ذُنُوبُهُمْ الْمُکَفَّرِ عَنْهُمْ سَیِّئَاتُهُمْ‏ وَ اجْعَلْ فِیمَا تَقْضِی وَ تُقَدِّرُ أَنْ تُطِیلَ لِی فِی عُمْرِی وَ تُوَسِّعَ عَلَیَّ مِنَ الرِّزْقِ الْحَلاَلِ‏».

در نهایت اینکه حقیقت ماه رمضان، آزادی از خود و رسیدن به قرب و نزدیکی خداست، رمضانی که ما را متخلق به اخلاق الهی می‌کند و چنان لذتی را به ما می‌چشاند که در ماه‌های دیگر سال حسرت ثانیه‌ها و دقیقه‌های آن را می‌خوریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر