دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

رؤسای چسبیده به صندلی ریاست چه کسانی هستند

در‌حالی‌که تنها چهار روز تا اجرای ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان زمان باقی‌مانده اما هنوز ضیایی و تاج از سمت خود استعفا نکردند.
کد خبر : 324420
120347995_156866943fbcfd.jpg

به گزارش‌ خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، تا اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان در فدراسیون‌های ورزشی چهار روز دیگر زمان باقی‌مانده و پس‌ از آن فرصت 60 روزه رؤسای بازنشسته تمام می‌شود و آنها باید صندلی ریاست خود را به فرد دیگری واگذار کنند. طبق گفته محمدرضا داور‌زنی معاون قهرمانی وزارت ورزش و جوانان ابقای رؤسای بازنشسته پس از 60 روز خلاف قانون است و اگر رئیسی همچنان روی کار باشد جرم محسوب می‌شود و نمی‌تواند پولی دریافت کند و همچنین حق امضا هم ندارد.


اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان از شهریور امسال کلید خورد و برکناری رؤسای بازنشسته هیاهوی زیادی در ورزش کشور به‌پا کرد. برخی رؤسای بازنشسته بدون سروصدا صندلی ریاست خود را به شخص دیگری واگذار کردند و از سمت خود کنار رفتند اما برخی رؤسا به راه‌های مختلف متوسل شدند تا بالاخره جزء استثناها قرار بگیرند و در سمت خود ابقا شوند البته که هیچ‌یک از آنها موفق نشده‌اند و نتوانستند راه‌ میانبری برای خود پیدا کنند.


طبق قانون، افرادی که جانبازی آنها بالای 50 درصد باشد، یا آزادگانی که بیشتر از سه سال در اسارت دشمن بعثی بوده باشند، یا فرزندان شهدا از اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان معاف می‌شوند و می‌توانند همچنان در سمت خود باقی بمانند.


در این مدتی که بحث قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان  در ورزش کشور مطرح‌شده بود هیچ زمانی وزارت ورزش و جوانان به‌صورت رسمی اسامی رؤسای بازنشسته را اعلام نکرد اما در این مدت گمانه‌زنی در مورد اسامی بازنشسته‌ها در فدراسیون‌های ورزشی شدت گرفت.


مرحوم بهرام شفیع، رئیس‌ فدراسیون‌هاکی، غلامرضا امینی، ‌رئیس فدراسیون قایقرانی، علیرضا رحیمی، رئیس‌ ‌فدراسیون هندبال، مصطفی کریمی، رئیس فدراسیون ناشنوایان، احمد ضیایی، رئیس فدراسیون والیبال، محمدعلی صبور، رئیس فدراسیون سه‌گانه، محمود رشیدی، رئیس فدراسیون ورزش‌های رزمی، محمدصادق فرجی، رئیس فدراسیون کاراته، مجید شایسته، رئیس فدراسیون تنیس، محمد درخشان، رئیس فدراسیون جودو، حجت‌اللّه دهخدایی، رئیس فدراسیون چوگان و مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ازجمله رؤسایی بودند که شامل قانون می‌شدند و باید استعفا می‌کردند.


چه کسانی استعفا کردند؟


همان‌طور که گفته شد برخی رؤسای بازنشسته بدون سروصدا از سمت خود کنار رفتند. مرحوم بهرام شفیع رئیس فدراسیون هاکی قبل از فوتش جزء لیست رؤسای بازنشسته بود و سرپرستی این فدراسیون به حسین اباذری رسید.


غلامرضا امینی از دیگر رؤسای بازنشسته بود که سرپرستی فدراسیون قایقرانی به احمد گواری سپرده شد. امینی مرداد امسال دوره چهارساله‌اش در فدراسیون تمام شد اما به دلیل اینکه بازی‌های آسیایی پیش‌رو بود او با تصمیم وزارت ورزش و جوانان در سمت خود ابقا شد تا بازی‌های آسیایی به پایان برسد. هرچند که بعد از بازی‌های آسیایی باوجود اتمام دوره چهارساله همچنان در فدراسیون مشغول بود تا اینکه بالاخره اواخر مهر وزارت ورزش و جوانان به دلیل بازنشستگی برای این فدراسیون، سرپرست تعیین شد. البته با انتخاب سرپرست، امینی همچنان در فدراسیون حضور دارد.


علیرضا رحیمی دیگر رئیس بازنشسته بود که چند روز پیش صندلی ریاست خود را به دولو سپرد. عمر ریاست رحیمی در هندبال نزدیک به دو سال بود که با توجه به قانون بازنشستگی از سمت خود کنار رفت. استعفای رحیمی زمانی رخ داد که او در خارج از کشور به سر می‌برد.


علاوه بر رحیمی و امینی، محمدعلی صبور، مصطفی کریمی، محمد درخشان و حجت‌اللّه دهخدایی به ترتیب از ریاست فدراسیون‌های سه‌گانه، ناشنوایان،‌ جودو و چوگان استعفا کردند و به‌جای آنها احمد نامنی در سه‌گانه، حسن سلگی در ناشنوایان، احمد عمادی در جودو و یاشار بی‌غم در چوگان به‌عنوان سرپرست انتخاب شدند.


اسطوره‌های چسبیده به صندلی ریاست چه کسانی هستند؟


در بین ر‌ؤسای بازنشسته، احمد ضیایی در فدراسیون والیبال و مهدی تاج در فدراسیون فوتبال ازجمله کسانی هستند که برای ابقای خود در صندلی ریاست تلاش‌های زیادی می‌کنند. ضیایی رئیس فدراسیون والیبال، اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان را قبول ندارد و به گفته خودش این قانون عطف به ماسبق نمی‌شود و باید در مورد آیندگان اجرا شود و شامل کسانی که با رأی مجمع به‌عنوان رئیس انتخاب شدند، نمی‌شود. ضیایی برای حفظ صندلی خود به فدراسیون جهانی والیبال متوسل شد و با این بهانه که اجازه نمی‌دهد والیبال به خاطر او تعلیق شود به‌نوعی مسئولان فدراسیون جهانی را در جریان این موضوع قرار داد تا به‌نوعی نشان بدهد دولت در امور فدراسیون‌ها دخالت می‌کند و قصد برکناری او را دارد. ضیایی، ریاست فدراسیون را حق خود می‌داند و خیال استعفا هم ندارد. او در چند روز باقی‌مانده به اجرای این قانون به گفته خودش بیشتر از گذشته کار می‌کند و به فکر کناره‌گیری هم نیست.


غیر از ضیایی، مهدی تاج هم از دیگر رؤسای بازنشسته است که به نظر می‌رسد به همین راحتی صندلی خود را ترک نکند. از زمان اجرای این قانون، تاج به راه‌های مختلفی متوسل شد تا را‌ه میانبری پیدا کند و در فدراسیون فوتبال ابقا شود. او در ابتدا به جانبازی بالای 50 درصد متوسل شد و به دنبال افزایش جانبازی خود بود که تا مدت‌ها سوژه‌ فضای مجازی شده بود اما نتوانست از این طریق راهی پیدا کند. بعدازاین موضوع تاج با رئیس فیفا جلسه‌ای برگزار کرد تا این موضوع را به گوش فدراسیون جهانی فوتبال برسد، هرچند که البته گفته شد جلسه تاج با اینفانتینو در خصوص پول‌های بلوکه‌شده ایران و پاداش جام جهانی بوده است اما بلافاصله پس‌ازاین جلسه نا‌مه‌ای به فدراسیون فوتبال ارسال شد تا در مورد وضعیت بازنشستگان توضیحاتی ارائه دهند. در فدراسیون فوتبال علاوه بر مهدی تاج، محمدعلی ساکت دبیر کل، علی کفاشیان و حیدر بهاروند و برخی اعضای هیأت رئیسه فدراسیون از بازنشستگان محسوب می‌شوند و باید هر چه سریع‌تر صندلی خود را خالی کنند هرچند که آنها با اعلام اینکه فدراسیون نهاد غیردولتی است به‌نوعی مخالف خود را با اجرای این قانون علنی کردند. به‌هرروی پس از نامه فدراسیون جهانی وزارت ورزش و جوانان هم در پاسخ نامه‌ای به آنها ارسال کرد مبنی بر اینکه این قانون در سراسر کشور ایران به اجرا درمی‌آید و از سوی مجلس به تصویب رسیده است نه دولت.


اما در فدراسیون فوتبال این پایان ماجرا نبود، فدراسیون‌نشینان که دلشان نمی‌آید صندلی خود را واگذار کنند هفته گذشته به دیدار علی لاریجانی رئیس مجلس رفتند تا از این طریق راه میانبری برای حضور خود پیدا کنند هرچند که لاریجانی هم آب پاکی را روی دستان آنها ریخت و اعلام کرد: «‌مدیران فدراسیون‌ فوتبال بدون دخالت دولت و براساس اساسنامه فدراسیون فوتبال برگزیده می‌شوند ولی شامل قانون بازنشستگی خواهند شد. اصولاً این مسئله یک نوع قانون‌گذاری داخلی بوده و ارتباطی به دخالت دولت در فدراسیون ندارد؛ مجلس دراین‌باره قانون‌گذاری می‌کند، همان‌طور که مجلس برای نظام‌مند کردن فعالیت بخش خصوصی قانون می‌گذارد.»


تا به امروز ضیایی و تاج همچنان به‌عنوان رؤسای بازنشسته در فدراسیون‌های مربوطه فعالیت‌ می‌کنند و از سمت خود کنار نرفته‌اند و باید دید در این چند روز باقی‌مانده چه سرنوشتی برای آنها رقم می‌خورد.


نفراتی همچون محمود رشیدی، رئیس فدراسیون ورزش‌های رزمی، محمدصادق فرجی، رئیس فدراسیون کاراته، مجید شایسته، رئیس فدراسیون تنیس هم طبق گمانه‌زنی‌ها از رؤسای بازنشسته محسوب می‌شود که البته خودشان این موضوع را رد کردند. فرجی بابیان اینکه بازنشستگی‌اش زودتر از موعد بوده و همچنین سابقه ایثارگری دارد به گفته خودش درخواست اعاده کرده و باید دید وزارت ورزش و جوانان در مورد درخواست او چه تصمیمی می‌گیرد، اما بااین‌حال عنوان کرده تابع قانون است.


محمود رشیدی و مجید شایسته به ترتیب رؤسای فدراسیون‌های رزمی و تنیس هم بازنشستگی خودشان را رد کردند. به‌هرروی باید دید اسامی بازنشستگان در این روزهای پایانی افزایش پیدا می‌کند یا به همین تعداد ختم می‌شود و ریاست فدراسیون‌های دیگر تغییری نمی‌کند.


البته غیر از رؤسای فدراسیون‌های ورزشی، در وزارتخانه هم با اعلام داورزنی دو بازنشسته وجود دارد که البته نام آنها رسانه‌ای نشد. البته که گمانه‌زنی‌ها به سمت فریبا محمدیان معاون بانوان وزارت ورزش و جوانان است. او در سال 88 بازنشستگی 20 ساله خود را از آموزش‌وپرورش دریافت کرد و در همان زمان در مورد پست او به‌عنوان معاونت بانوان در وزارت ورزش و جوانان حرف‌وحدیث زیادی مطرح بود اما محمدیان بابیان اینکه مراحل قانونی را طی کرده است مجدداً روی کار آمده است اما به نظر می‌‌رسد او برای ادامه همکاری با موانع زیادی روبه‌رو است و نمی‌تواند به این راحتی همچنان با بازنشستگی فعالیت خود را در وزارتخانه ادامه دهد.


انتهای پیام/4051/4057/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب