دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
میوه‌های خشک، گریزی به تغذیه سالم؛

مروری بر خواص بهترین مغزها و دانه‌های خوراکی

مصرف کردن میوه‌های خشک به عنوان میان وعده جایگزین فوق‌العاده‌ای برای تنقلات مضر بوده و سلامتی را ارتقا می‌دهد.
کد خبر : 312872

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، میوه‌های خشک جایگاه ویژه‌ای در تغذیه دارند. خوشبختانه امروزه افرادی که نگران سلامتی خود هستند هر چه بیشتر این مواد غذایی سالم و مفید را وارد برنامه غذایی خود می‌کنند. می‌توانید این مواد غذایی را به صورت جداگانه و یا در سالادها و غیره استفاده نمایید.


در این مطلب گلچینی از بهترین میوه‌های خشک و خواص آن‌ها را آورده‌ایم؛ با ما همراه باشید.


ویژگی‌های میوه‌های خشک


میوه‌های خشک عبارتند از مغزها و دانه‌ها. ویژگی آن‌ها این است که داخل یک پوسته سفت و محکم محصور شده‌اند. در ترکیب طبیعی این میوه‌ها بدون دخالت انسان حداقل 50 درصد آب وجود دارد. میوه‌های خشک جزو مواد غذایی انرژی‌زا هستند و مواد مغذی مورد نیاز بدن را تأمین می‌کنند. در بین این عناصر مغذی می‌توان به ویتامین‌های A، E و B، اسیدهای چرب امگا 3، زینک، فسفر، منیزیم، مس، آهن و پروتئین‌ها اشاره کرد. از طرف دیگر، میوه‌های خشک حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها هستند. بنابراین جزو بهترین‌ها برای داشتن رژیم غذایی سالم محسوب شده و از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و دیگر بیماری‌های مربوط به کهولت سن جلوگیری می‌کنند.


متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که این مواد غذایی به صورت طبیعی و خام مصرف شود. بو دادن و سرخ یا گریل کردن میوه‌های خشک که در کارخانجات تولیدکننده انجام می‌شود باعث کاهش مواد مغذی آن‌ها شده و حتی ممکن است به دلیل وجود کلسترول در آن‌ها مضر نیز باشد. علاوه بر این افزودن نمک به این مواد غذایی باعث افزایش سدیم بدن شده و مشکلاتی برای سلامتی ایجاد کند. بنابراین بهترین کار این است که میوه‌های خشک به صورت خام و بدون افزودن ماده خاصی مصرف شود.


پرمصرف‌ترین میوه‌های خشک


میوه‌های خشک بسیار متنوع و پرتعداد هستند و نام و شکل و طعم مختلفی دارند. با این حال برخی از این میوه‌ها شهرت جهانی داشته و پرمصرف‌تر هستند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود.


بادام


بادام برای تقویت سیستم استخوانی بدن ایده آل است. میزان بالای کلسیم موجود در این مواد غذایی برای افرادی که نیازمند مصرف مکمل کلسیم هستند مفید است. علاوه بر این بادام مانع از بروز مشکلاتی مانند یبوست و دیورتیکول می‌شود. این ماده غذایی همچنین منبع پروتئین و اسیدهای چرب است که ترکیبات مؤثر برای حفاظت از دستگاه قلبی عروقی هستند. بادام به دلیل دارا بودن اثرات آنتی اکسیدانی از بروز بیماری‌های دژنراتیو پیشگیری به عمل می‌آورد. بادام با وجود دارا بودن چربی و کالری زیاد در صورت مصرف متعادل باعث چاقی نمی‌شود.


گردو


گردو بیش از گوشت، پروتئین به بدن می‌رساند با این تفاوت که چربی مضر ندارد. میزان بالای اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 موجود در گردو برای افرادی که از آرتریت و مشکلات پوستی رنج می‌برند مفید است. این ماده غذایی همچنین در پیشگیری از بروز سرطان نقش مهمی دارد. علاوه بر این برای مغز، دستگاه عصبی و قلب مفید است. اگر استرس دارید به گردو اعتماد کنید چون به احساس آرامش و خواب خوب و احیاکننده کمک می‌کند. گردو نیز همانند بادام باعث چاقی نمی‌شود.


پسته


پسته حاوی میزان زیادی ویتامین است که در این زمینه یک سر و گردن از دیگر میوه‌های خشک بالاتر قرار دارد. پسته انرژی، پروتئین و روغن‌های گیاهی باکیفیتی تولید می‌کند. این ماده غذایی سرشار از مواد معدنی مفیدی همانند مس، منگنز، پتاسیم، فیبر، فسفر و منیزیم است. پسته همچنین از ابتلا به سرطان و دیابت پیشگیری کرده و در کاهش وزن، کاهش کلسترول و بهبود سلامت دستگاه قلب و عروق نقش دارد؛ البته به شرطی که مثل هر ماده غذایی دیگر در مصرف آن زیاده‌روی نکنید.


میوه بلوط


میوه بلوط حاوی فیبر، پروتئین و کربوهیدرات‌هاست. این میوه در انواع رژیم‌ها استفاده می‌شود و نه تنها خواص و ارزش غذایی خوبی دارد بلکه سیرکننده است. میوه بلوط نیز همانند پسته منبع خوب مواد معدنی است که خواص احیاکنندگی و ضدالتهابی قوی دارد. این میوه برای بهبود مشکلات معدی و روده‌ای مانند ورم معده، زخم معده و اسهال مؤثر عمل می‌کند. میوه بلوط عملکرد مغزی و جسمی را نیز بهبود می‌بخشد.


فندق


فندق منبع ویتامین‌های A ،B، C، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر، منگنز و فلاوونوئیدها است. این میوه خشک خوشمزه به گردش خون و بهبود سلامت مغز کمک می‌کند. فندق حاوی چربی‌های سالم است که به کنترل چربی بد و افزایش چربی خوب کمک می‌کنند. این ماده غذایی همچنین دارای پروتئین‌های گیاهی است که به نوبه خود انرژی بدن را تأمین کرده و برای سلامت مغز مفید هستند. فندق همچنین برای احیای وضعیت استخوان‌ها، سلول‌های عضلانی و دیگر ارگان‌های آسیب دیده مؤثر است. توصیه می‌کنیم در مصرف فندق زیاده‌روی نکنید چون باعث چاقی می‌شود.


دانه کاج


دانه‌های کاج حاوی ویتامین E و زینک (روی) هستند که برای مراقبت از سلامت دستگاه قلب و عروق لازمند. این دانه‌های خوشمزه تأمین کننده میزان چشمگیری فیبر هستند که عملکرد روده‌ها را بهبود می‌دهند. اگر می‌خواهید بچه‌دار شوید بدانید که دانه کاج بخصوص در آقایان باعث بهبود قدرت باروری می‌شود چون سرشار از زینک (روی) است. این دانه‌های ریز تقویت کننده طبیعی دستگاه ایمنی بدن محسوب می‌شوند.


منبع: تبیان


انتهای پیام/4028


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب