دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نکاتی درباره روزه‌داری دوران بارداری

جراح و متخصص زنان با‌ اشاره به بایدها و نبایدهای روزه‌داری زنان باردار گفت: در سه ماهه آخر بارداری به دلیل اینکه جنین از جریان خون مادر بیشتر استفاده می‌کند، روزه گرفتن ضرر دارد.
کد خبر : 283781

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، الهام‌السادات هاشمیان در مورد بایدها و نبایدهای روزه‌داری در زنان باردار افزود: روزه‌داری زنان باردار در سه ماهه سوم توصیه نمی‌شود، ولی روزه‌داری در سه ماهه دوم تأثیرات سوء بر جنین ندارد؛ در سه ماهه سوم 5 تا 70 درصد انرژی جنین از گلوکز مادر تأمین می‌شود، بنابراین روزه‌داری سبب افزایش برداشت از ذخایر چربی و به دنبال آن افزایش ترکیبات کتونی در خون مادر می‌شود، این ترکیبات از طریق جفت وارد گردش خون جنین شده و به سیستم عصبی او آسیب می‌رساند.


وی اضافه کرد: زنان باردار که حدود 8 ساعت در حالت ناشتا بمانند، قند خون آنها نسبت به حد طبیعی کمتر شده و با افزایش مدت زمان گرسنگی، احتمال افزایش مواد کتون ناشی از سوخت و ساز چربی‌ها در خون مادر وجود دارد. ورود مواد کتونی از طریق جفت به جنین و از سوی دیگر کاهش قند خون مادر


موجب می‌‌شود سنتز بازهای آلی در سلول‌های مغز جنین دچار اختلال شده و می‌تواند در سه ماهه سوم خطراتی جدی‌ برای جنین داشته باشد.
جراح و متخصص زنان با بیان اینکه زنان باردار روزه‌دار باید از خانه بیرون نروند و فعالیت کمی داشته باشند، گفت: در سه ماهه اول بارداری مادرانی که ویار دارند، میل به غذا نداشته، دچار حالت تهوع شدید، افت فشار و کمبود قند هستند و نباید روزه بگیرند و در سه ماهه آخر بارداری نیز به دلیل اینکه جنین از جریان خون مادر بیشتر استفاده می‌کند، روزه گرفتن ضرر دارد.


وی افزود: زنان بارداری که در سه ماهه اول بارداری هستند و حالت تهوع ندارند، می‌‌توانند روزه بگیرند. کاهش قند خون در زنان بارداری که روزه‌ می‎گیرند ممکن است موجب بیهوشی مادران شده و خون‌رسانی به جنین را مختل کند، اما بروز این مشکلات برای تمامی زنان باردار و روزه‌دار قطعی نیست. همچنین زنان بارداری که دچارفشار خون مزمن یا حاملگی، دیابت یا بیماری‌های زمینه‌ای هستند، نباید روزه بگیرند.


هاشمیان به زنان باردار روزه‌دار توصیه کرد: به رعایت رژیم غذایی درست، در ایام ماه مبارک رمضان توجه داشته باشند. نکته اول اینکه باید مقدار کالری مورد نیاز آنها بر اساس وزن، قد و سن حاملگی‌شان توسط کارشناس تغذیه محاسبه شود. اگر مقدار این کالری با وعده‌های سحری، افطاری و شام و میان‌وعده‌های بین آن متناسب باشد، می‌توانند با مشورت پزشک خود و در صورتی که زمینه بیماری خاصی نداشتند، روزه بگیرند.


وی گفت: رژیم غذایی برای زنان باردار سالم روزه‌دار باید به‌ گونه‌ای باشد که پروتئین، سبزیجات، میوه‌ها و خوراکی‌های شیرین مفید و مغذی نظیر خرما به ویژه هنگام افطار و سحر به میزان بیشتری در آن وجود داشته باشد.


منبع: کیهان


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب