۹ گام طلایی برای جلوگیری از آلزایمر
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، شما می توانید 9 گام موثر را برای حفظ امنیت غذایی و با هدف پیشگیری از آلزایمر و دیگر شرایط پزشکی مرتبط با آن بردارید:
نوشیدن چای، چند فنجان در روز: چای سیاه و سبز منابع سرشاز از آنتی اکسیدانی به نام کاتچین هستند که برای کاهش آسیبهای اکسیداتیو در مغز موثر واقع می شود. مصرف چای با کاهش فشار خون و کاهش سطح کلسترول نیز ارتباط دارد.
مصرف قهوه: کافئین اگرچه در شب مزاحم خواب محسوب می شود اما مصرف آن در صبح و اوایل بعد از ظهر در برابر بیماری آلزایمر محافظت ایجاد می کند. به گفته محققان مصرف 200میلی گرم کافئین در روز با بهبود حافظه و جلوگیری از زوال شناختی مرتبط است.
مصرف شکلات تیره: این نوع شکلات در برابر آسیبهای اکسیداتیو در بدن محافظت ایجاد می کند ضمن این که حاوی آنتی اکسیدانی به نام فلاونوئید است و با بهبود جریان خون به مناطق مختلف مغز ارتباط دارد.
مصرف کالری کمتر: شروع وعدههای غذایی با خوراکیهای سبک و مبتنی بر گیاهان و یا تمرکز بر بشقابهای کوچک تر، به شما در کاهش وزن کمک می کند. گفتنی است که افزایش وزن خود یکی از عوامل خطر ابتلا به آلزایمر محسوب می شود و آنهم از طریق بیماریهایی مانند آپنه خواب، فشار خون بالا و دیابت.
مصرف حداقل 5 وعده میوه و سبزیجات در طول روز: مصرف سبزیجات یک راه عالی برای کند کردن زوال شناختی در افراد 65سال و بالاتر است. مطالعات ثابت کرده اند کسانی که در روز 4وعده یا بیشتر میوه و سبزیجات تازه مصرف می کنند، 40درصد کمتر از سایرین در معرض خطر آسیبهای شناختی و بیماری آلزایمر قرار دارند.
استفاده از ادویه جات: گیاهان و ادویه جات و اضافه کردن آنها به مواد غذایی به جای نمک و روغن، یک راه امن برای پیشگیری از آلزایمر است. ادویه جات سرشار از آنتی اکسیدانها هستند و مطالعات نشان داده اند که کورکومین موجود در زردچوبه برای مثال خطر ابتلا به سرطان، آرتروز، افسردگی و آلزایمر را کاهش می دهد. فقط یک چهارم قاشق چای خوری از ادویه جات و مصرف آنها دو بار در روز قند خون ناشتا را نیز کاهش می دهد و این برای مبتلایان به دیابت 2که در معرض خطر ابتلا به آلزایمر در سنین بالاتر هستند، مهم است.
اجتناب از گوشتهای فراوری شده: برخی از ترکیبات مضر در گوشتهای فراوری شده از قبیل بیکن و سوسیس باعث ایجاد تغییرات خطرناک در مغز می شوند و تنها راه حفاظت از مغز، اجتناب از مصرف این نوع گوشتها است.
مصرف ماهی آبهای سرد یک بار در هفته: اسیدهای چرب امگا 3 در ماهی به منظور کاهش التهاب در سراسر بدن توصیه شده است. مطالعات نشان داده اند کسانی که حداقل یک بار در هفته ماهی می خورند، 60 درصد نسبت به کسانی که گه گاه و به ندرت ماهی مصرف می کنند، کمتر است.
مصرف آجیل و دانهها: این محصولات علاوه بر اسیدهای چرب امگا 3، حاوی دوز مناسبی از سلنیوم، و ویتامین ای هستند؛ دو ماده مغذی مهم در ترویج سلامت مغز. گردو در این میان خوراکی محافظ مغز است و اسیدهای چرب امگا 3 و آنتی اکسیدانهای موجود در آن به منظور کاهش خطر ابتلا به آلزایمر سودمند است.
منبع: جامجم
انتهای پیام/