دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 مرداد 1396 - 13:31

شاهرضایی: هدف اصلی جایزه بهترین کتاب دفاع مقدس، رشد و بالندگی در ژانرهای مختلف است

سخنگوی هفدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس ضمن ارائه آخرین اخبار از مراحل برگزاری این جایزه، از رویکرد برگزارکنندگان در انتخاب داوران و تلاش برای بالابردن کیفیت جایزه سخن گفت.
کد خبر : 197442

محسن شاهرضایی سخنگوی هفدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا درباره مراحل برگزاری این جایزه گفت: «بعد از به اتمام رسیدن مهلت فراخوان ارسال آثار، بیش از دو هزار عنوان کتاب با موضوعیت دفاع مقدس به دبیرخانه ارسال شده است و کار داوری آثار در 16 گروه، با تشکیل گروه های داوری پیگیری می‌شود.»


وی اظهار داشت: «گروه‌های داوری تشکیل شده و به موازات کار داوری، نشست‌های تخصصی خاصی را به تعداد گروه‌ها، برگزار می‌کنیم که تاکنون 3 نشست برگزار شده است. البته این نشست‌ها در ادوار گذشته نیز وجود داشته اما در این دوره، با جدیت بیشتری پیگیری می‌شود.»


این نویسنده درباره هدف برگزاری این نشست‌ها توضیح داد: «هدف ما از برگزاری این جایزه، صرفا انتخاب بهترین کتاب، معرفی و جایزه دادن به نویسنده آن‌ها نیست؛ بلکه هدف اصلی ما ایجاد بالندگی و رشد علمی در ژانرهای مختلف –از ادبیات گرفته تا پژوهش و ...- کتاب دفاع مقدس است. نشست‌های تخصصی نیز با این رویکرد برگزار می‌شوند.»


شاهرضایی همچنین درباره مراحل داوری گفت: «با تشکیل کامل گروه‌های داوری، مرحله اول داوری‌ها آغاز می‌شود که طی آن، کتاب‌های حائز اهمیت برای داوری‌های پیشرفته انتخاب می‌شوند. در مرحله دوم داوری، کتاب‌های انتخاب شده با دقت‌نظر بیشتری مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و کتاب‌هایی که بیشتری امتیاز را بگیرند، به عنوان کتاب‌های برتر انتخاب می‌شوند.»


وی ادامه داد: «البته ممکن است در برخی از گروه‌ها، کتاب‌های برگزیده اول نداشته باشیم اما مطابق با دوره‌های گذشته، برگزیده‌های دوم یا سوم در هر گروه اعلام و از نویسندگان آن‌ها تجلیل به عمل خواهد آمد.»


سخنگوی هفدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس ضمن بیان این مطلب که هنوز برای قضاوت کیفیت آثار ارسالی و مقایسه آن‌ها با کتاب‌های دوره‌های قبل زود است، اظهار داشت: «باید اجازه داد حداقل بررسی‌های اولیه انجام شود. شاید در گروه‌هایی شاهد پیشرفت کیفیت کتاب‌ها باشیم و در برخی نه.»


وی در پاسخ به این سوال که دقت و سلامت داوری‌ها،‌ چقدر برای برگزارکنندگان حائز اهمیت و حساسیت است، گفت: «به هر حال برگزاری هر جایزه‌ای، مثل برگزاری هر امتحانی، انتقادها و نارضایتی‌هایی را به همراه خواهد داشت. ما تمام تلاش‌مان را برای برگزاری عادلانه این رویداد انجام می‌دهیم اما ارزیابی میزان رضایت‌مندی نویسندگان در این حوزه را باید در آینده ارزیابی کرد.»


وی ادامه داد: «کاری که ما باید انجام می‌دادیم و انجام دادیم، این بوده که چهره‌های شناخته شده و صاحب‌نظر را به عنوان داور انتخاب کنیم که خودشان نویسنده و منتقد‌ هستند. ضمن اینکه امسال از اساتید دانشگاه‌ها نیز در کار داوری استفاده کرده‌ایم تا کیفیت کار بیشتر شود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب