دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 دی 1395 - 01:44

معاون وزیر علوم: امضای قرارداد 300 میلیارد تومانی خرید فناوری و دانش فنی با بخش خصوصی

معاون پژوهش و فناوری وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری گفت: حدود سه هزار میلیاردریال (300 میلیارد تومان) از سال گذشته تاکنون قرارداد بین این وزارتخانه و سرمایه گذاران بخش خصوصی برای خرید فنآوری و دانش فنی امضا شده است.
کد خبر : 150297

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا از ایرنا, وحید احمدی روز چهارشنبه در حاشیه پنجاهمین اجلاس معاونان پژوهشی و فناوری دانشگاهها، پژوهشگاهها، موسسات و مراکز آموزش عالی و پارک های علم و فناوری کشور در دانشگاه سیستان و بلوچستان در نشت خبری اظهار داشت: دو هزار و 200 میلیارد ریال از این مبلغ مربوط به بعد از هفته پژوهش سال گذشته و افزون بر 770 میلیارد ریال مربوط به هفته پژوهش امسال است.
وی با بیان اینکه گام های مطلوبی در زمینه ماموریت گرایی که پژوهش را به فنآوری و تولید ثروت تبدیل کرده صورت گرفته است خاطرنشان کرد: هم اینک افزون بر 178 مرکز رشد وابسته به دانشگاه ها یا مستقل و 39 پارک علم و فناوری در کشور وجود دارد.
این مسئول اضافه کرد: وزارت علوم اقدامات مطلوبی را در منطقه در زمینه راه اندازی شبکه های بین المللی، پارک های علم و فناوری زیر مجموعه کشورهای اسلامی و غیره را انجام داده است.
وی با اشاره به اهمیت اجلاس معاونان پژوهشی کشور بیان کرد: این اجلاس به عنوان بزرگترین نشست تصمیم گیری و مدیریت فنآوری در کشور هر سال 2 بار برگزار می شود.
معاون وزیر علوم افزود: در هر اجلاس که در برگیرندگی مجموعه های 10 گانه در قالب استان ها و مراکز فناوری است نتایج کار فکری و تخصصی انجام می شود و نهایتا برنامه های آینده تصویب می شود.
وی گفت: رویکرد موجود در وزارت علوم بر این مبناست که ماموریت گرا، پژوهش و فناوری و ارتقای کیفیت و پیگیری دستیابی مرجعیت علنی و علم برتر را دنبال کردیم.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: خوشبختانه از لحاظ تحقق موارد ذکر شده در دنیا و منطقه وضعیت خوبی داریم به این معنی که بر اساس پایگاه های بین المللی از لحاظ رشد علمی به معنی رشد تعداد مقالات و مقالات برتر در دنیا وضعیت بسیار بالایی داریم.
وی تصریح کرد: ایران از نظر تعداد مقالات رتبه سوم دنیا را در سال 2015 نسبت به 2014 کسب کرد و از نطر رشد تولید مقالات برتر بالای یک درصد نیز رتبه نخست را کسب کرد.
احمدی با اشاره به وضعیت دانشگاههای کشور در پایگاه های علمی دنیا گفت: در پایگاه لایدن در سالهای 2011و 2012 حدود 2 دانشگاه کشور مطرح بود که هم اینک 14 دانشگاه در این پایگاه قرار دارند.
وی افزود: همچنین در پایگاه تامیز 2 دانشگاه کشور مطرح بود که هم اینک به 13 دانشگاه ارتقا یافته است.
معاون وزیر علوم تصریح کرد: همچنین در حوزه های مختلف فنآوری و مراکز رشد، ارتباط با صنعت و قراردادهای صنعتی اقدامات بی سابقه و کم سابقه بوده است.
احمدی ادامه داد: این وزارتخانه قراردادهای مختلفی با نهادهای مختلف نطیر نفت، نیرو، دفاع و غیره امضا کرده به گونه ای که با وزارت دفاع افزون بر هزار و 200 طرح با افزون بر سه هزار میلیارد ریال درحال انجام است.
وی ادامه داد: همچنین برداشت نفت در 20 منطقه به دانشگاه واگذار شده که واگذاری این طرح به وزارتخانه ها بی سابقه است.
این مسئول با بیان اینکه مرکز توسعه پارک های زیر مجموعه یونسکو برعهده این وزارتخانه است گفت: راه اندازی فن بازار و بوت استرپ و تشویق و حمایت از ایده های خلاقانه که منجر به طرح اقتصادی و فناوری شود کارهای اساسی است که در حال انجام است.
احمدی ادامه داد: این وزارتخانه المپیاد طرح کسب و کار دانشجویی را در قالب جشنواره شیخ بهایی در 2 سال اخیر در کنار سایر المپیادها برگزار کرده است.
وی با اشاره به اهمیت فن بازارها گفت: در آدز امسال فن بازار های گسترده ای داشتیم به گونه ای که افزون بر پنج هزار طرح و فناوری و دستاورد و محصولی که قابلیت تجاری سازی یا به مرحله تجاری رسیده عرضه شد که در این مجموعه دستاوردها تعداد زیادی از آنها لول و به سطح تجاری سازی رسیده و نیازمند سرمایه گذاری هستند.
معاون وزیر علوم با اشاره به امضای قرار داد خرید فناوری و دانش فنی در حدود سه هزار میلیارد ریال از سال گدشته تاکنون را نشانه قابلیت فنآوری کشور و اعتماد سرمایه گذاران به این حوزه دانست.
وی با اشاره به اقدامات مطلوب در حوزه زیر ساخت های پژوهش در کشور گفت: ساماندهی مجموعه آزمایشگاههای دانشگاههای کشور با عنوان شبکه آزمایشگاههای علمی ایران به منظور تعمیرات، تجهیزات و غیره را برای نخستین بار گامی ارزنده و موثر در این حوزه ذکر کرد.
معاون وزیر علوم تاکید کرد: رویکرد و جهت گیری این نهاد به سمت ایجاد دانشگاههای کار افرین است به گونه ای که شعار اصلی دولت نیز همین بوده است.
این مسئول با بیان اینکه تربیت افراد کارآفرین به معنی علاوه بر اینکه افراد خلاق نوآور و اشتغال زا هستند برای دیگران نیز می توانند صاحب ایده باشند گفت: در این راستا دفاتر کار آفرینی، مراکز رشد و کار افرینی و نوآوری در کنار دانشگاه تاسیس شده که در این زمینه آیین نامه ها و شیونامه ها نیز ابلاع شده است.
وی ادامه داد: با همکاری دانشگاهها تحریک تقاضای قانونی را دنبال کردیم به گونه ای که شرکت ها، کارخانه ها و سایر نهادهایی که با دانشگاهها و مراکز پژوهش و فنآوری همکاری کنند از معافیت مالیاتی برخودار می شوند.
احمدی با بیان اینکه جهانی شدن حوزه علم و فنآوری یکی از رویکرد های اساسی این وزارتخانه است گفت: رمز توفیق و پیشرفت کشورهای دیگر در حوزه علم و فنآوری آنها با نقش بین المللی است.
وی افزود: دراین راستا در 2 سال اخیر با توجه به فراهم شدن فضای ارتباط کشور، این وزارتخانه تفاهمنامه های مختلفی را با کشورهای اروپایی و آسیای شرقی نطیر آلمان، ایتالیا، فرانسه، ژاپن، چین، کره و غیره به امضا رسانده و کارهای اساسی را انجام داده است.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اهمیت اقتصاد مقاومتی گفت: یکی از اقدامات وزارت علوم دخیل شدن در طرح های اقتصاد مقاومتی است که در این زمینه چهار طرح اقتصاد مقاومتی شامل دانشگاه کار آفرینی، دانشگاه برتر مطابق با استانداردهای بین المللی، دانشگاههای اثر گذار در مشکلات اقتصادی و پایش و ارزیابی نظام علم و فناوری به این نهاد واگذار شده است.
وی با قدردانی از دانشگاه سیستان و بلوچستان در برگزاری پنجاهمین اجلاس معاونان پژوهشی دانشگاههای کشور گفت: بررسی میزان سهم پژوهش ازدرآمد ناخالص ملی برای توسعه علمی، نقش و اهمیت تحقیقات عمومی در توسعه مبتنی بر دانش، بررسی راهکارهای ارتقای جایگاه مدیریت پژوهش و فناوری کشور، ماموریت گرایی پایان نامه، رساله ها و پروژه های تحقیقاتی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی در راستای حل مسایل و مشکلات کشور، برنامه ریزی علمی برای تهیه سند و برنامه های راهبردی و عملیاتی برای تحقق دانشگاه کارآفرین و تدوین نظام نامه نحوه همکاری و تعامل پارک های علم و فناوری، دانشگاه ها و مراکز پژوهشی با یکدیگر در چهار چوب یک اکوسیستم نوآوری در حوزه های مراکز رشد، نوآوری، کار آفرینی. انتقال فناوری و فن بازار از جمله برنامه های این اجلاس مهم است.
معاون وزیر علوم با اشاره به اقدامات ارزنده دولت در زمینه سرمایه گذاری گفت: با توحه به برنامه های دولت یازدهم در پرداخت یارانه به خرید برق از انرژی های نو هم اینک شاهد هستیم سرمایه گذاری خوب خارجی و داخلی زیادی در این حوزه صورت گرفته است.
رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز در این نشست خبری گفت: این دانشگاه از نظر پژوهشی در رده 20 کشور قرار دارد که با راه اندازی زیرساخت ها از جمله آزمایشگاه شماره یک و غیره در سالهای اخیر در رده های بالاتر قرار خواهد گرفت.
علیرضا بندانی افزود: مزرعه تحقیقاتی 20 هکتاری کشت گیاهان دارویی به عنوان یک مدل نمونه در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی تحت نظارت دانشگاه سیستان و بلوچستان در استان ایجاد می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته