روماتیسمهای مفصلی و قلبی ناشی از کمبود امگا ۳ است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، آرش رشیدی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: امگا 3 از چربیهای ضروری و مورد نیاز بدن است که باید در رژیم غذایی تمام افراد گنجانده شود.
رشیدی در توضیح اهمیت مصرف چربیهایی نظیر امگا 3 و لزوم تعادل بین انواع چربیها، عنوان کرد: چربیها از مهمترین درشت مغذیها به شمار میروند و مصرف آن در کنار پروتئین و کربوهیدراتها توصیه میشود.
وی افزود: چربیها علاوه بر این که انرژی ذخیره بدن را تشکیل میدهد، موجب میشود فرد به مدت طولانی احساس سیری کند؛ ضمن اینکه بسیاری از ترکیبات بدن با کمک چربیها ساخته میشوند.
رشیدی ادامه داد: بعضی از ترکیبات مورد نیاز مانند، ویتامینهای A، E و D توسط چربی در بدن حمل میشود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با شبکه رادیویی سلامت، یادآور شد: متاسفانه در طول تاریخ، تعادل مصرف چربی و توجه کمتر به امگا 3 اتفاق افتاده است. الگوهای غذایی که اکنون رواج یافته سرشار از امگا 6 است؛ اما توصیه متخصصان تغذیه به مصرف چربیهای امگا 3 است.
رشیدی در تعریف امگا 3 و نقش آن در بدن بیان کرد: در بدن هر انسان، بیشمار سلول و داخل هر سلول، اندامکهایی دیگر وجود دارد. نقش امگا 3، روان نگه داشتن غشای اندامکها است. از سوی دیگر، ترکیباتی در بدن تولید میشود که امگا 3 پیش ساز آنها به شمار میآید.
وی ادامه داد: این ترکیبات مانع از انعقاد خون شده و در نتیجه، خون به راحتی در رگ لخته نمیشود. به همین دلیل توصیه میشود افرادی که ناراحتی قلبی دارند، حتما اسیدهای چرب امگا 3 مصرف کنند.
به گفته رشیدی، بیماریهایی مانند آسم، آلرژی، روماتیسمهای مفصلی و قلبی و بسیاری از بیماریهای التهابی روده از کمبود اسیدهای چرب امگا 3 ناشی میشود.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: تکامل مغز و شبکیه چشم در دو سال ابتدایی زندگی صورت میگیرد و قطعا اسیدهای چرب حاوی امگا 3 در این تکامل جایگاه ویژهای دارد.
وی گفت: بیشک آبزیان بهترین منبع امگا 3 است به ویژه آبزیانی که در آبهای سرد و شیرین زندگی میکنند.
رشیدی افزود: روغنهای گیاهی منبع دیگر امگا 3 به شمار میآیند. میزان امگا 3 موجود در روغن کلزا، سویا بیشتر از ذرت و آفتابگردان است. به همین دلیل توصیه میشود ترکیبی از روغنهای مختلف در سبد غذایی خانوار گنجانده شود.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی خاطرنشان کرد: گردو، تنها مغز دانه است که در ایران به مقدار فراوان وجود دارد که حاوی امگا 3 است و به همین دلیل مصرف مغزدانهها همواره به مردم توصیه میشود.
انتهای پیام/