لغو ممنوعیت پیوند عضو برای مهاجرین افغانستانی دارای اقامت رسمی
به گزارش گروه اجتماعی آنا از خبرگزاری فارس، محمد کاظمینی، رئیس مرکز مدیریت پیوند اعضای وزارت بهداشت ایران در نشست «نقد و بررسی قانون پیوند عضو به اتباع خارجی در ایران» در رابطه با ممنوعیت پیوند اعضاء برای اتباع خارجی، گفت: با پیشرفت پیوند عضو در ایران اتباع خارجی از کشورهای دیگر به ایران مراجعه میکردند و این زمینه سوء استفاده را برای برخی فراهم کرد.
وی خاطرنشان کرد: توریست درمانی برای پیوند عضو عمل غیراخلاقی است و باید پیوند عضو در جهت مسائل انسانی انجام شود.
کاظمینی گفت: از سال 78 بخشنامهای صادر شد که اگر پیوند عضوی در ایران انجام شود این پیوند از هموطن به هموطن انجام شود تا از سوء استفاده برخی افراد سودجو جلوگیری شود.
رئیس مرکز مدیریت پیوند اعضای وزارت بهداشت ایران تأکید کرد: پیوند عضو نباید بر اساس خرید و فروش و توریست درمانی باشد، برای همین به شدت جلوی این پدیده را گرفتیم و بر اساس قوانینی که 2 سال قبل از سوی وزارت بهداشت ایران وضع شد پیوند عضو اتباع خارجی در ایران ممنوع شد.
وی در ادامه با اشاره به موارد استثناء پیوند عضو اتباع خارجی در ایران، اظهار کرد: یکی از این موارد افغانستان به عنوان کشوری که در جنگ بود، مطرح شد چرا که معتقد هستیم که از نظر انسانی باید به افغانستان کمک شود.
امتیاز وزیر بهداشت ایران به اتباع افغانستان
کاظمینی خاطرنشان کرد: بر اساس بخشنامهای که توسط وزیر بهداشت ایران دکتر هاشمی صادر شد وی امتیازی را نسبت به اتباع افغانستانی مقیم ایران که دارای اقامت رسمی و قانونی هستند،قایل شد و دقیقا در بخشنامه وزیر بهداشت ایران کلمه «مثل ایرانی» قید شده است.
رئیس مرکز مدیریت پیوند اعضای وزارت بهداشت ایران در ادامه گفت: پیوند عضو از هموطن به هموطن روش اخلاقی است که در دنیا مقبول و مرسوم است و در غیر این صورت امری ناپسند است که شرایط سوء استفاده را فراهم میکند، به غیر از مواردی با اجازه مستقیم وزیر بهداشت ایران و با شرایط خاص اجازه پیوند عضو امکانپذیر است.
پیوند عضو اتباع در مشهد، تهران و شیراز
وی با اشاره به مواردی از پیوند عضو اتباع خارجی در شیراز، مشهد و تهران گفت: در موارد خاصی بوده است که بیمارانی که مشکل داشتهاند از پیوند عضو استفاده کردهاند.
کاظمینی با اشاره به دورههای آموزشی برای پیوند عضو پزشکان در افغانستان گفت: دوره آموزشی در مشهد و هرات برای پیوند عضو انجام شد و در طی یک هفته گذشته 7 پیوند عضو در هرات انجام شده است.
رئیس مرکز مدیریت پیوند اعضای وزارت بهداشت ایران با انتقاد از عدم همکاری دولت افغانستان با برگزاری این دورههای آموزشی که به سود مردم افغانستان است، بیان کرد: دولت افغانستان میتواند در این زمینه همکاری کند و اگر بخش پیوند عضو در افغانستان تشکیل شود کیفیت کار هم بالاتر میرود.
وی با اشاره به موضوع مراقبتهای درمانی بعد از پیوند عضو برای بیماری تأکید کرد: مجموعه مراقبتها بعد از پیوند عضو به مراتب ضروریتر از خود پیوند عضو است چرا که ممکن است پیوند عضو بعد از عمل بیمار به علت عدم رسیدگی با مشکل روبه رو شود، بنابراین بهتر است که پیوند عضو در همان کشور انجام شود.
علت فوت لطیفه رحمانی پیشرفت بیماری
کاظمینی با اشاره به فوت «لطیفه رحمانی» دختر افغانستان گفت: علت فوت لطیفه رحمانی پیشرفت بیماری وی بوده است و قرار بود که پدر لطیفه به او پیوند بدهد اما پیشرفت بیماری مانع از عمل پیوند شد و بیمار به پیوند نرسید.
رئیس مرکز مدیریت پیوند اعضای وزارت بهداشت ایران با تأکید بر راهاندازی شبکهای برای پیوند عضو در کشور افغانستان، خاطرنشان کرد: برای اینکه پیوند عضو با نتیجه رضایت بخشی انجام شود بهتر است که پیوند عضو از هموطن به هموطن و در همان کشور انجام شود.
انتهای پیام/