دانشگاه هاروارد در تیررس اقتدارگرایی ترامپ

به گزارش خبرگزاری آنا، این بررسی که در ۳۱ مارس اعلام شد، پس از تحقیقات مشابهی در دانشگاه کلمبیا انجام میشود که منجر به قطع ۴۰۰ میلیون دلار کمکهای فدرال و پذیرش خواستههای دولت ترامپ توسط این دانشگاه شد، از جمله قرار دادن دپارتمان مطالعات خاورمیانه، جنوب آسیا و آفریقا تحت «تحت نظارت آکادمیک برای حداقل پنج سال».
سپس در اول آوریل، سیانان گزارش داد که کمکهای تحقیقاتی به دانشگاه پرینستون به مبلغ ۲۱۰ میلیون دلار نیز توسط ترامپ به عنوان بخشی از بررسی یهودستیزی در محوطه دانشگاهها معلق شده است. کریستوفر ال. آیزگروبر، رئیس دانشگاه پرینستون، در ایمیل به جامعه دانشگاهی گفت دلیل این تعلیق «کاملاً روشن نیست».
همچنین شبکه ایبیسی نیوز در ۴ آوریل فاش کرد که ترامپ قصد دارد بیش از نیم میلیارد دلار از قراردادها و کمکهای مالی به دانشگاه براون را متوقف کند.
لیندا مکماهون، وزیر آموزش و پرورش، در اعلام بررسی هاروارد، این دانشگاه را متهم کرد که به تاریخ خود به عنوان قدیمیترین و معتبرترین دانشگاه کشور که در سراسر جهان تحسین میشود، وفادار نمانده است.
تحقیقات در خطر
آلانام. گاربر، رئیس دانشگاه هاروارد، در پاسخ به نامه نیروی ویژه، نامهای به جامعه هاروارد نوشت. او بدون اشاره مستقیم به نهادها، تهدید دولت برای قطع کمکها و قراردادهای هاروارد را در کنار کاهش بودجه مؤسسات ملی بهداشت، بنیاد ملی علوم و سازمان توسعه بینالمللی آمریکا قرار داد که تحقیقات پزشکی و ارائه خدمات درمانی در بسیاری از کشورهای فقیر را نابود کرده است.
او نوشت: «اگر این بودجه متوقف شود، تحقیقات نجاتبخش متوقف شده و پژوهشهای علمی مهم به خطر میافتد».
هاروارد در تیررس
هاروارد از پایان فوریه میدانست که در تیررس دولت ترامپ قرار دارد. در آن زمان، نیروی ویژه فدرال مبارزه با یهودستیزی اعلام کرد که از ۱۰ دانشگاه از جمله هاروارد، کلمبیا و دانشگاه کالیفرنیا، برکلی بازدید خواهد کرد تا بررسی کند که آیا این دانشگاهها در جریان اعتراضات پس از حمله اسرائیل به غزه در اکتبر ۲۰۲۳، از دانشجویان و اعضای یهودی خود در برابر تبعیض غیرقانونی محافظت نکردهاند یا خیر.
یهودستیزی بهانهای برای اهداف سیاسی
لارنس اچ. سامرز، رئیس سابق هاروارد (۲۰۰۱-۲۰۰۶)، در پستی در ایکس (توییتر) بررسی بودجه هاروارد را «بهانهای برای هدف قرار دادن نهادهای حقیقتجو که برای اقتدارگرایان بالقوه تهدید محسوب میشوند» محکوم کرد.
نگرانیهای جامعه مسلمانان
شورای روابط آمریکایی-اسلامی (CAIR) همچنین از نیروی ویژه به دلیل نادیده گرفتن ناامنی دانشجویان مسلمان و طرفدار فلسطین در هاروارد انتقاد کرده است.
وزلی ویستل، مدیر پروژه موفقیت دانشجویی در موسسه نیو امریکا، گفت: «این اقدام تهدیدی برای سلامت و رشد اقتصادی کشور است». او افزود: «این درباره ایمنی نیست، بلکه درباره کنترل است. این یک هشدار به تمام مؤسسات آموزش عالی است: مطیع شوید یا با عواقب روبهرو خواهید شد».
ویستل همچنین گفت: «آسیبپذیری فقط مربوط به هاروارد نیست. هدف قرار دادن دانشگاههای بزرگی مانند کلمبیا و هاروارد پیامی به تمام نهادها است که باید مطیع شوند؛ و وقتی دانشگاههایی مانند کلمبیا تسلیم میشوند، تأثیر خنککنندهای بر مؤسساتی دارد که منابع بسیار کمتری دارند». او در پایان نوشت: «این باید یک زنگ بیدارباش برای همه ما باشد».
انتهای پیام/