دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 بهمن 1403 - 09:28

ایجاد انحراف در مهدویت؛ ضربه به اعتقادات مردم با راه‌اندازی بابیت و بهائیت

ایجاد انحراف در مهدویت؛ ضربه به اعتقادات مردم با راه‌اندازی بابیت و بهائیت
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان بوشهر گفت: یکی از انحرافاتی که در بحث مهدویت به‌وسیله دشمنان ایجاد شد، راه‌اندازی بابیت و سپس بهائیت بود که در راستای ضربه زدن به اعتقادات مردم صورت گرفت.
کد خبر : 954423

به گزارش خبرنگار آنا، حجت‌الاسلام مسعود داستار مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان بوشهر در نشست مهدوی این دانشگاه با اشاره به موضوع انجمن حجتیه اظهار کرد: این انجمن سال ۱۳۳۲ توسط شیخ محمود ذاکرزاده (حلبی) تأسیس شد. مؤسس این گروه انگیزه خود برای تأسیس این انجمن را خوابی می‌داند که در آن، امام زمان (عج) دستور تأسیس چنین گروهی را می‌دهند! این انجمن اگرچه سه دهه پیش منحل شد؛ اما هنوز تفکرات آن نزد عده‌ای باقی و هرازگاهی خبرساز شده است.

وی با بیان اینکه یکی از انحرافاتی که در بحث مهدویت به‌وسیله دشمنان ایجاد شد، تأسیس بابیت و سپس بهائیت بود، عنوان کرد: این اقدامات در راستای ضربه زدن به اعتقادات مردم صورت گرفت. در زمان طاغوت، علما و روحانیون ازجمله مرحوم آیت‌الله بروجردی و بسیاری دیگر، علیه این انحرافات فعالیت می‌کردند که در همان زمان هم انجمن حجتیه به انگیزه مبارزه با فرقه بهائیت در سال ۱۳۳۵ وارد این عرصه شد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان بوشهر با بیان اینکه ازنظر انجمن حجتیه، اسلام دین عبادت است نه سیاست، توضیح داد: از این‌رو، هر کس از افراد عضو انجمن به طرف امور سیاسی می‌رفت، بلافاصله او را اخراج می‌کردند؛ چراکه به اعتقاد آنان، اسلام فقط دین عبادت بوده و دخالت در سیاست زیبنده علما و پیشوایان دینی نیست.

داستار با اشاره به اینکه از نظر این انجمن، همگان فقط وظیفه دارند دین خود را حفظ کنند، اضافه کرد: از رهبران آنها شیخ محمود حلبی است که می‌گفت، شیعه می‌گوید در عصر غیبت امام زمان (عج)، جهاد نیست؛ زیرا حاکم اسلامی که باید معصوم باشد ظاهر نیست، فقط وظیفه داریم دین خود را حفظ کنیم، تکالیف شرعی خود را انجام دهیم به شبهات منکران جواب بدهیم و دیگر هیچ وظیفه‌ای نداریم.

وی با تأکید بر اینکه ازنظر انجمن، کسی که فلسفه می‌خواند از عدالت ساقط است، گفت: ازجمله افکار این گروه این بود که فلسفه را نوعی بدعت می‌دانستند و اعتقاد داشتند کسی که فلسفه درس می‌دهد یا می‌خواند از عدالت ساقط است.

این پژوهشگر با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های اصلی انجمن حجتیه این است که معتقد به تشکیل حکومت اسلامی در عصر غیبت نیست و مخالف با هرگونه قیام و جهاد هستند، تشریح کرد: آنان، امربه‌معروف و نهی از منکر را کوچک می‌دانند و با توجه به اینکه قیام در عصر غیبت را قبول ندارند، ولایت‌فقیه را نیز قبول ندارند؛ البته ولایت‌فقیهی که این گروه ادعا می‌کنند قبول دارند، ولایت مرجع تقلید است.

داستار یکی دیگر از ویژگی‌های این انجمن را مخالفت افراطی با فلسفه و عرفان برشمرد و ادامه داد: آنان به فلاسفه، تکفیر و توهین می‌کنند از این‌رو یکی از دلایل کینه این انجمن از حضرت امام خمینی رحمت‌الله علیه، فیلسوف و عارف بودن ایشان است. این انجمن در بسیاری از مواقع از مصداق کَلِمَةُ حَقٍّ یُرَادُ بِهَا الْبَاطِلُ (سخن حقّی است که از آن اراده باطل می‌شود) استفاده می‌کنند، یعنی حرف حق و باطل را با هم ادغام می‌کنند و به عوام می‌گویند.

وی بیان کرد: انجمن حجتیه با استناد به این حدیث که در روایتی پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید: مهدی موعود زمانی ظهور می‌کند که جهان پر از ظلم و جور شده باشد، مبارزه با فساد را خلاف مسئله ظهور می‌دانست. آنان معتقد بودند بر اساس این روایت باید در مقابل ظلم و فساد سکوت کنیم، بعضی حتی فراتر رفته و می‌گویند باید به ظلم و فساد دامن بزنیم و هر گونه حرکت اصلاحی یا انقلاب مذهبی خلاف مسئله ظهور است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب