دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 خرداد 1395 - 14:45
مسئول اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو:

اثربخشی انسولین در شرایط نامناسب نگهداری از بین می‌رود

مسئول اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو گفت: شرایط نامناسب نگهداری و مصرف انسولین به ویژه در فصل گرما، اثربخشی آن را تحت تاثیر قرار می دهد و حتی آن را بی اثر می کند.
کد خبر : 95122

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری خبرگزاری آنا از سازمان غذا و دارو، علی واشقانی فراهانی اظهار کرد: انسولین یکی از داروهای بسیار مهم و پرمصرف کشور به شمار می‌رود که شرایط نگهداری در اثر بخشی آن حائز اهمیت است.


وی تصریح کرد: استفاده کنندگان این فرآورده دارویی با توجه به فرارسیدن فصل گرم سال، باید به شرایط نگهداری انسولین توجه کافی داشته باشند.


واشقانی فراهانی تاکید کرد: هموطنان باید اطلاعات هر دارو را به صورت اختصاصی از روی برگه راهنمای دارو و اقلام بسته بندی آن بخوانند و بنابراین توصیه می‌شود که قبل از مصرف هر دارو از جمله انسولین، برگه راهنمای آن به دقت مطالعه شود.


مسئول اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو ادامه داد: انسولین‌ها جزو داروهای بیولوژیک طبقه بندی می‌شوند و نسبت به شرایط نگهداری حساس هستند. گرم شدن بیش از حد مجاز و یخ زدگی انسولین می‌تواند اثر نامطلوبی بر ساختار دارو وارد کند و موجب بی اثر شدن آن و حتی گاهی اثرات ناخواسته دارویی شود.


واشقانی فراهانی گفت: تمام انسولین‌های موجود در بازار دارویی کشور باید در دمای 2 تا هشت درجه سانتیگراد نگهداری شوند.


وی افزود: البته با توجه به اینکه نگهداری داروها در یخچال، مشکلاتی را فراهم می‌کند، برخی شرکت‌های تولید کننده انسولین، محصولاتی را تولید کرده‌اند که به صورت محدود (معمولا یک ماه ) قابلیت نگهداری در دمای اتاق یعنی دمای کمتر از 25 درجه سانتیگراد را داشته باشند.


مسئول اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو گفت: تاریخ انقضای دارو از زمان خروج از یخچال، یک ماه خواهد بود؛ بنابراین لازم است زمان دقیق خروج از یخچال ثبت و نگهداری شود و دارو بعد از زمان مجاز مورد استفاده قرار نگیرد.


واشقانی فراهانی افزود: همچنین باید به حساسیت انسولین در مقابل نور توجه داشت و آن را دور از نور نگهداری کرد. برای این کار می‌توان دارو را در جعبه آن نگهداشت یا با استفاده از در پوش مخصوص در نوع قلمی، دارو را از نور محافظت کرد.


وی یادآور شد: باید توجه کرد که دارو در زمان نگهداری در یخچال از یخ زدگی محافظت شود زیرا ساختار پروتئینی آن ممکن است در اثر یخ زدن، تخریب و یا تحت تاثیر قرار گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب