دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 خرداد 1395 - 12:08

مقاومت قیمت نفت در کانال 50 دلاری

روند افزایشی قیمت نفت، در حالی با نوسانات اندک ادامه دارد که به اعتقاد اغلب کارشناسان حوزه انرژی، قیمت طلای سیاه به بالای 55 دلار نخواهد رسید زیرا در صورت رشد قیمت ها به بالای این قیمت،‌ تولید نفت های گران و در راس آنها نفت های غیر متعارف اقتصادی خواهد شد و با توجه به افزایش عرضه نفت خام، ‌قیمت ها مجددا کاهشی می شوند.
کد خبر : 95046

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا،‌ با وجود این، ‌با نزدیک شدن قیمت ها به حوالی 50 دلار، ‌تحرکات در میادین نفت غیر متعارف آمریکا آغاز شده است. با عبور قیمت نفت خام از مرز 50 دلار در آمریکا طی هفته اخیر،‌ اولین افزایش تعداد دکل های حفاری فعال در میادین نامتعارف نفت اتفاق افتاده است و اگر روند صعودی قیمت به همین شکل ادامه یابد، ‌تولید نفت های غیر متعارف افزایش خواهد یافت.


با وجود این پیش بینی، قیمت نفت نزدیک 50 دلار خود را ثابت نگه داشته است. بحران در ونزوئلا و کاهش 11 درصدی تولید نفت این کشور، ناآرامی ها در نیجریه و حمله شورشیان به چاه های نفت، ‌رشد اقتصادی در منطقه یورو،‌ افزایش تقاضای نفت خام در چین، پیش بینی رشد تقاضای نفت خام در هند و کاهش ذخیره سازی نفت خام آمریکا از جمله عواملی است که تاثیر مثبتی بر بازار نفت داشته است.


همچنین طبق پیش بینی ها، تقاضای جهانی نفت در سال 2016 در مقایسه با گزارش قبلی، تجدید نظر صعودی 30 هزار بشکه ای در روز را نشان می دهد. بر این اساس، ‌تقاضای نفت خام چین 230 هزار بشکه در روز و هند نیز 40 هزار بشکه افزایش داشته است.


اما فارغ از نفت های غیر متعارف که قیمت نفت را تهدید می کند،‌ عواملی نظیر افزایش صادرات نفت خام ایران، افزایش دکل های حفاری آمریکا و ... نیز بر بازار نفت اثرگذار خواهد بود.


در حالی که تقاضای جهانی نفت در سال 2016 افزایشی خواهد بود اما به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی در آمریکای لاتین، روسیه و ژاپن، تقاضای نفت در این کشورها کاهش خواهد داشت.


نکته مهم این است که با وجود رشد ملایم اکثر شاخص های اقتصادی در ژاپن، ‌کاهش فعالیت های صنعتی در این کشور دلیل اصلی کاهش تقاضای نفت خواهد بود.


به رغم همه این عوامل،‌ ایران توانسته در ماه جاری میلادی، تولید و صادرات نفت خود را به بالاترین میزان طی چهار و نیم سال گذشته برساند.


بر اساس آمارها، چین بزرگترین بازار صادراتی نفت خام ایران در ماه جاری بوده است. این کشور با واردات 610هزار بشکه نفت از ایران بیشترین سهم از نفت صادراتی اران داشته است.


پس از چین کشورهای اروپایی با مجموع 580 هزار بشکه در روز،‌هند با 406 هزار بشکه در روز،‌کره جنوبی با 323 هزار بشکه و ژاپن با 290 هزار بشکه در روز مقاصد بعدی صادراتی نفت خام ایران بوده اند.


سایر کشورها مانند کشورهای آفریقایی نیز در مجموع، ‌خریدار 100 هزار بشکه نفت ایران بوده اند. با توجه به این ارقام،‌ ایران روزانه 2میلیون و 310 هزار بشکه نفت خام صادر کرده که حکایت از رشدی 100 درصدی نسبت به پیش از تحریم ها دارد.


با وجود افزایش عرضه ایران، قیمت نفت خام سبک و سنگین ایران در بازارهای جهانی در هفته منتهی به ١٠ ژوئن (جمعه، ٢١ خردادماه) حدود ٢ دلار افزایش یافت تا بیشترین افزایش را در میان نفت خامهای شاخص به خود اختصاص دهد.


قیمت نفت خام سبک ایران در این هفته با یک دلار و ٩٣ سنت افزایش به ٤٧ دلار و ٥٨ سنت برای هر بشکه رسید؛ میانگین قیمت نفت خام سبک ایران از ابتدای امسال تاکنون ٣٥ دلار و ٥٤ سنت برای هر بشکه بوده است.


قیمت نفت خام سنگین ایران با یک دلار و ٩٥ سنت افزایش به ٤٥ دلار و ٥٤ سنت برای هر بشکه رسید، میانگین قیمت نفت سنگین ایران امسال تاکنون ٣٣ دلار و ١٢ سنت برای هر بشکه بوده است.


قیمت سبد نفتی اوپک نیز در هفته مورد بررسی، به ٤٧ دلار و ١١ سنت برای هر بشکه رسید که نسبت به هفته پیش از آن، یک دلار و ٧٧ سنت افزایش نشان می دهد.


به هر حال طبق پیش بینی ها،‌ قیمت نفت در کوتاه مدت کاهش یا افزایش چشمگیری نخواهد داشت و این فرصتی برای ایران است تا بدون تحمل نوسانات بزرگ قیمتی،‌سهم خود را از بازار نفت تثبیت کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب