توسعه تکنولوژی استخراج ذخایر نفت و گاز خزر در دستان دانشجویان و دانش بنیانها

خبرگزاری آنا-محمدحسین دانشور؛ بخشی از شرکت های زیر مجموعه شرکت ملی نفت ایران از دهه ۸۰ وارد مسئله استخراج نفت از آبهای عمیق شده و تجربه فعالیتهای نفتی در دریای خزر بسیار نو است و سطوح فناوری در خصوص بهرهبرداری نفتی از آبهای عمیق نیز به تبع این موضوع به سطح اقتصادی نرسیده است.
در حال حاضر بالاترین عمق عملیات استخراج ما در خلیج فارس ۹۰ متر و در میدان گازی هنگام است؛ اما در حوزه اکتشاف و در دریای خزر به عمق ۷۰۰ متری نیز نفوذ کردهایم و در آن جا به فعالیتهای اکتشافی میپردازیم. باید توجه داشت که تجربه فعالیتهای نفتی در دریای خزر بسیار نو است و عمری حدود ۲۰ ساله از آن میگذرد. سطوح فناوری در خصوص بهره برداری نفتی از آبهای عمیق نیز به تبع این موضوع به سطح اقتصادی نرسیده است.
با توجه به اهمیت توسعه فناوریها برای بهره برداری نفت از آبهای عمیق میتوان گفت که در همین راستا ما برای ارتقا سطح فناوریها در زمینههای مختلف مانند کالا و تجهیزات در حال تلاش هستیم و سعی میکنیم با استفاده از پتانسیل شرکتهای دانش بنیان و تولید کنندگان داخلی برای بسط تکنولوژی بهره برداری از میادین نفتی واقع در آبهای عمیق استفاده کنیم.
پتانسیل نهفته در دانشگاهها یکی از موضوعاتی است که باید دراین مسیراز آن بهره گرفت چراکه با علاقه شخصی که به کار با جوانان و دانشگاهها در شرکت نفت خزر وجود دارد تلاش شده است که ارتباط این شرکت با دانشگاهها برا یافزایش تعامل بیشتر شود. در همین راستا طی چند ماه گذشته ۳ قرارداد همکاری پژوهشی را با دانشگاههای مختلف، دانش بنیانها و همچنین بخش خصوصی برنامه ریزی کردهایم. اولین قرار داد یکی ازشرکت های ملی نفت ایران با دانشگاه صنعتی امیرکبیر امضا شد و بر اساس این قرارداد پژوهش گران این دانشگاه در موضوع تضمین جریان سیال در محلهای بهره برداری و چاههای نفت به همکاری میپردازند.
قرارداد دیگری نیز با پژوهشگاه صنعت نفت امضا شد که از خدمات آنها برای موارد مختلف مطالعاتی امضا خواهیم کرد. همچنین با توجه با تفاوت لایههای رسوبی و زمین شناسی در خزر با دریای جنوب، قرار داد دیگری نیز با یکی از شرکتهای داخلی تولید کننده گِل حفاری به امضا رسید. این قرارداد موجب میشود که که با کمک این تولید کننده داخلی گِل حفاری مخصوص به استخراج نفت در دریای خزر تولید و مورد بهره برداری قرار گیرد.
کشور ما باید از منابعی که در دریای خزر وجود دارد بهرهمند شود و با توجه به شرایط خاص این منطقه تمام پیشرفتهای حاصل شده در این حوزه در دوران انقلاب شکوهمند اسلامی حاصل شده است. در ادامه نیز تلاش میشود که منابع کشور در حوزه دریای خزر با دقت شناسایی شده و مورد بهره برداری قرار گیرد تا به نقطهای برسیم که برای آینده کشور شرایط مطلوبی را فراهم نماییم؛ همچنین با تمرکز بر منابع موجود در آبهای کم عمق نیز تلاش بر افزایش تولید نفت داریم.
انتهای پیام/