مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت: روزانه معادل دو میلیون بشکه نفت هدر رفت انرژی در کشور

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، حسین حسین زاده، امروز (دوشنبه ۶ اسفند) در جریان سومین همایش پتروتک در خصوص بهینه سازی انرژی در کشور گفت: با توجه به وقوع جنگ روسیه به تدریج صادرات نفت روسیه به سوی شرق معطوف شده است و این اتفاقی نیست. هر چند که چین از این وضعیت منطفع، اما باید توجه داشت که موصوع این جنگ اقتصادی بود و عمده هدف آن نیز موضوع تامین انرژی بود. باید توجه داشت که حتی آمریکا که تولید ناخالص داخلی آن به اندازه دنیا است نیز با استفاده از تکنولوژی سعی در رفع ناترازی خود در موضوع ناترازی انرژی دارد.
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت ادامه داد: در سال ۲۰۱۲ آمریکا مجبور به خرید نفت بود و به واسطه خرید نفت دلار وارد بازار میشد و ارزش آن کاهش مییافت، اما در حال حاضر با عدم نیاز به خرید نفت دلار از بازار جمع شده و ارزش آن کاهش مییابد. با توجه به این الگو میتوان در یافت که در حوزه انرژی استفاده از تکنولوژی تا چه حد اهمیت دارد.
هوش مصنوعی و انرژی
حسین زاده در خصوص استفاده از هوش مصنوعی در صنعت نفت گفت: استفاده از هوش مصنوعی موضوعی است که شرکتهایی مانند شل حدود ۱۰ میلیون دلار در آن سرمایه گذاری کرده است و بدیهی است که ما از این قافله نباید عقب بمانیم. همچنین شیوه مصرف در کشور نیز باید به سرعت اصلاح شود تا بتوانیم به سوی رفع ناترازی انرژی نزدیک شویم. در روز چیزی معادل حدود ۲ میلیون بشکه نفت در روز در کشور هدر میرود که معادل سالانه ۵۰ میلیون دلار هدر رفت منابع کشور میشود.
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت تصریح کرد: در قالب نهضت مردمی سازی صرفه جویی انرژی سعی داریم در قالب استفاده از طرحهای فناورانه و با استفاده از اپلیکیشنی معادل صرفه جویی در مصرف انرژی را به حساب مشترکان واریز کنیم تا تشویقی بر صرفه جویی بیشتر در کشور باشو و اگر موفق به اجرای آن شویم معادل تولید یک فاز پارس جنوبی را صرفه جویی خواهیم کرد. شایان ذکر است که این طرح هم اکنون در اردکان یزد در حال اجرا است و در ادامه به ۷ استان دیگر نیز تسری مییابد.
هدر رفت ۲ میلیون بشکه انرژی در روز
در ادامه برنامه علی اصغر رجبی مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران اظهار کرد: روزانه معادل ۲ میلیون بشکه نفت خام انرژی در کشور هدر میرود که در برنامه هفتم تعیین شده است که ۱.۲۸۵ میلیون بشکه از این هدر رفت باید اصلاح شود. باید توجه داشت که تقاضا انرژی در کشور روزانه حدود ۱۲۰۰ میلیون متر مکعب است که حدود ۳۰۰ میلیون مترمکعب ناترازی وجود دارد. در حال حاضر نیز گاز طبیعی ۸۳.۲ میلیارد دلار یارانه دریافت میکند.
وی ادامه داد: برای اجرای بهینه سازی در این شرایط اولین اقدام سرمایه گذاری در حوزه تکنولوژی برای بهبود شرایط مصرف و تولید است. دومین محور اقدامات مدیریتی است؛ در بحث اقدامات مدیریت تقاضا با هزینه بسیار اندک میتوانیم یک سوم بهینه سازی را انجام دهیم. همچنین لازم است که با استفاده از فرهنگ سازی اجتماعی نیز به سوی صرفه جویی میل نماییم.
مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد: حدود ۶.۵ علمک گاز باید تعمیر شوند که همین کار ساده حدود ۱.۲ میلیارد م م صرفه جویی به ارمغان میآورد و هر متر مکعب آن ۱۲ هزار تومان برای کشور صرفه جویی میکند. پس میتوان گفت که مبحث صرفه جویی نه تنها هزینه ندارد بلکه فقط با کار جهادی درآمدزایی نیز میکند. لازم است تا پایان برنامه هفتم ۲۰ درصد از ساختمانهای اداری برق خود را از طریق انرژیهای تجدید پذیر تامین کنند و این موضوع میتواند کمک شایانی به مصرف گاز طبیعی در کشور باشد.
انتهای پیام/
