جنگ ترکیبی ترکیه علیه ایران با سلاح «تیآرتی»
به گزارش خبرگزاری آنا، «محمود عباسزاده مشکینی» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم و کارشناس حوزه رسانه در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره تأسیس شبکه TRT فارسی و تأثیری که میتواند بر امنیت ملی ایران داشته باشد، گفت: صاحبنظران جامعهشناسی سیاسی بر این باورند که رسانه پشتوانه گفتمان و ایجادکننده گفتمان اسن و اقدرت شکلدهی و جهتدهی به رفتارهای انسان و مدیریت آن را دارد. اشراف به اهمیت و کارکرد رسانه در جنگ ترکیبی امری لازم و ضروری است و باید به آن توجه کرد.
در جنگ ترکیبی قطعاً رسانه نقش اسلحه را ایفا میکند
وی افزود: وقتی جنگ ترکیبی بهجای جنگ کلاسیک به رسمیت شناخته شود، قطعاً رسانه نقش اسلحه را ایفا میکند و کشوری در این عرصه موفق است که از این سلاح جنگی به بهترین شکل ممکن بهره ببرد. در جنگ ترکیبی رقابت میان کشورها از بُعد سخت خارج و وارد فرآیندهای نرم میشود. زمانی تسخیر سرزمین و گسترش قلمروی جغرافیایی ملاک و اولویت اقدامات سخت دولتها محسوب میشدند ولی امروز تسخیر مغزها، فکرها و تغییر باورها جایگزین شده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم با بیان اینکه کشور ترکیه طی سالهای گذشته از طریق مهندسی فرهنگی تلاش کرده فکر و باورهای دیگر ملتهای منطقه را تغییر و همسو با خود سازد، اظهار کرد: این کشور با به استخدام درآوردن ابزار رسانه و درک خوبی که از کارکرد آن دارد، توانسته نفوذ فرهنگی خود را طی یک دهه گذشته افزایش دهد، پس طبیعی است به تأسیس شبکههای تلویزیونی با موضوعات و زبانهای مختلف مبادرت ورزد و به تولید محتوا بپردازد.
عباسزاده مشکینی بیان کرد: درک صحیح و عمیق از کارکرد رسانه، نفوذ سیاسی و بینالمللی ترکیه را از طریق نفوذ فرهنگی و تسخیر افکار عمومی محقق ساخته و با تولید برنامهها و محتواهای جذاب و مخاطبپسند بهنوعی به پیشبرد گفتمان و پروژههای سیاسی خود در منطقه و دیگر کشورها جامه عمل پوشانده و از این طریق امنیت ملی و گفتمان سیاسی همسایگان خود و دیگر کشورها را به چالش کشانده است.
هرچقدر در حوزه قدرت سخت موفق عمل کردهایم، به دلیل عدم شناخت از کارکرد رسانه در تقویت مؤلفههای قدرت نرم از خود ضعف نشان دادهایم
وی با بیان اینکه در نظم فعلی جهانی، ترکیه یک بازیگر مهم منطقهای محسوب میشود، ادامه داد: این بازیگر مهم منافعی دارد و میخواهد برای تحقق آن بازی کند و این موضوع امری طبیعی است و نباید آن را کتمان کرد.
این فعال رسانه تأکید کرد: رقبای منطقهای و دشمنان جمهوری اسلامی ایران ضعف و کاهش قدرت مانور کشورمان را دنبال میکنند و در عرصه رقابتهای جهانی تغییر موازنه قدرت بهوفور اتفاق افتاده و لذا کشورمان اگر منفعلانه عمل کند، موازنه قدرت به نفع دیگر رقبا تغییر پیدا خواهد کرد. در شرایط کنونی همه مؤلفههای قدرت را باید در نظر داشت و صرفاً روی یک ابزار نباید تمرکز کرد. همچنین باید پذیرفت هرچقدر در حوزه قدرت سخت موفق عمل کردهایم، در تقویت مؤلفههای قدرت نرم از خود ضعف نشان دادهایم و آن هم فقط به خاطر عدم شناخت صحیح از کارکرد و نقش رسانه است.
عباسزاده مشکینی با بیان اینکه در جنگ رسانهای فقط باید با ابزار رسانه وارد شد، گفت: بروز رفتارهای متناسب با ضرورتهای تاریخی، معرفی فرهنگ غنی ایرانی، ایجاد جذابیتهای فرهنگی، تولید محتواهای فاخر فرهنگی و معرفی گفتمان جمهوری اسلامی از این طرق به موفقیت ما در جنگ رسانهای کمک خواهند کرد. متأسفانه ظرافتهای کار رسانهای را بهخوبی درک نکردهایم و توقع هم داریم در جنگ ترکیبی قوی ظاهر شویم.
وی با طرح این پرسش که چرا باید امواج دیگر رسانهها بهخصوص رسانههای معاند بر امنیت و منافع ملی ما تأثیرگذار باشند، تصریح کرد: رسانه باید قلوب و افکار را تسخیر کند ولی در این زمینه موفق عمل نکرده و نتوانستهایم تولیدکننده امواج باشیم. در برابر اقدام ترکیه در تأسیس شبکه TRT فارسی نباید صرفاً بیانیه صادر کرد یا موضع سیاسی گرفت، چون به تنهایی اثرگذار نیستند بلکه ضرورت دارد در دفع تهدیدات رسانهای کشور از ابزار رسانه استفاده شود.
انتهای پیام/