دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 دی 1403 - 00:01
در گفت‌وگوی آنا با عماد آبشناس بررسی شد؛

لزوم حفظ اقدامات پدافند رسانه‌ای و توجه به سیاست‌های آفندی/ در مقابل جنگ رسانه‌ای ترکیه چه باید کرد؟

لزوم حفظ اقدامات پدافند رسانه‌ای و توجه به سیاست‌های آفندی  در مقابل جنگ رسانه‌ای ترکیه چه باید کرد؟
مدیر منطقه‌ای خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گفت: در برابر اقدامات رسانه‌ای ترکیه، باید علاوه بر اقدامات پدافندی در حوزه رسانه کمی هم به سیاست‌های آفندی توجه شود. همچنین تقویت نیرو و رسانه‌های داخلی نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.
کد خبر : 948817

 به گزارش خبرگزاری آنا، بیش از دو دهه است که از دریچه فرهنگ، ترکیه تهاجمی آرام و پیوسته را در سطح منطقه و حتی فراتر از آن آغاز کرده و با ساخت سریال‌ها، فیلم‌های سینمایی و راه‌اندازی شبکه‌های مختلف ماهواره‌ای درصدد افزایش قدرت نرم خود برآمده و اخیراً هم شبکه TRT فارسی را با همین هدف روی آنتن‌های ماهواره برده است.

نکته جالب آنکه آنکارا در هدف‌گذاری رسانه‌ای خود چندان اهل پنهان‌کاری نیست تا آنجاکه حتی «زاهد سوباچی» مدیر شبکه‌های رادیو و تلویزیون دولتی ترکیه (TRT) مهرماه سال جاری در مراسمی اعلام کرده بود که همسایه ترک قصد دارد با راه‌اندازی کانال فارسی زبان این شبکه، ایران را اذیت کند! 

هدفی که سوباچی به عنوان مدیرکل شبکه TRT برای رسانه دولتی ترکیه تعریف کرده را باید به مثابه زنگ خطری برای مسئولان رسانه‌ای کشور توصیف کرد تا متوجه شوند این کشور همسایه بنا دارد راهبردی را که عربستان با «ایران اینترنشنال» و انگلیس با «بی‌بی‌سی فارسی» برای نبرد با ایران در پیش گرفته‌اند، دنبال کند. 

نباید گمان کرد که ترکیه با اهداف خیرخواهانه این شبکه فارسی‌زبان را تأسیس کرده است. شواهد و قرائن نشان می‌دهد سیاستمداران ترکیه‌ای و مدیران شبکه مذکور بعد از شهادت رهبران حزب‌الله و پس از سقوط «بشار اسد» در سوریه، به‌گونه‌ای آشکار و بی‌پرده، با سیاست‌های رژیم صهیونیستی، آمریکا و دشمنان محور مقاومت هم‌سو شده‌ و می‌خواهند از آب گل‌آلود ماهی بگیرند و با انحراف افکار عمومی داخل ایران، میان حاکمیت و ملت فاصله بیندازند تا به نوبه خود، نظام سیاسی حاکم بر کشورمان را به چالش بکشند.

«عماد آبشناس» مدیر منطقه‌ای خبرگزاری اسپوتنیک روسیه در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره تبعات راه‌اندازی این شبکه فارسی‌زبان ترکیه‌ای و ضرورت عدم غفلت در مواجهه با آن اظهار کرد: رسانه‌های معاند و مخالف نظام جمهوری اسلامی ایران توانسته‌اند طی سال‌های گذشته تأثیرگذار باشند؛ متأسفانه حتی آشوب هم ایجاد کرده‌اند و به همین دلیل رسانه‌های فارسی‌زبانی که جدیداً تأسیس می‌شوند نیز هدف  مشابهی را دنبال می‌کنند و در قضیه شبکه TRT فارسی هم این موضوع کاملاً مشهود بوده؛ طوری که حتی مدیر این شبکه مستقیم و شفاف به آن اشاره کرده است.

وی افزود: هدف اصلی رسانه، اطلاع‌رسانی است ولی وقتی مدیر یک شبکه مستقیم می‌گوید می‌خواهیم ایران را اذیت کنیم و درونش را ناامن سازیم، در اصل پا را از یک رسانه فراتر گذاشته و می‌خواهد به امنیت ملی کشور خدشه وارد کند و باید نسبت به آن حساس شد. 

این کارشناس مسائل منطقه و فعال رسانه‌ای با اشاره به ضعف رسانه‌های ایران در برابر جنگ شناختی دیگر کشور‌ها و رقبای منطقه‌ای جمهوری اسلامی گفت: کشور‌های دیگر مانند ترکیه برروی تربیت خبرنگار خبره و نیروی رسانه‌ای ماهر تمرکز کرده‌اند و هزینه می‌کنند ولی ما از این اصل مهم غفلت کرده‌ایم. رسانه‌های موفق خارجی به نیروی متخصص حقوق‌های چندین هزار دلاری پرداخت می‌کنند و در ازایش خروجی باب میلشان را به دست می‌آورند، اما در ایران حاضر به پرداخت حقوق‌های بالا نیستیم و از خبرنگاران آماتور و سطحی یا حتی از نیرو‌هایی که در مقابل افراد کارکشته رسانه‌های خارجی حرفی برای گفتن ندارند، توقع داریم مقابل جنگ شناختی و رسانه‌ای خوب و قوی ظاهر شوند.

آبشناس با ابراز تأسف از اینکه مسئولان داخلی به اهمیت رسانه و نقش آن بی‌تفاوت هستند، اظهار کرد: بی‌تفاوتی مسئولان به رسانه‌های داخلی آنقدر شدت گرفته که ترجیح می‌دهند به جای مصاحبه با رسانه‌های داخلی با رسانه‌های معاند نظام مانند CNN مصاحبه کنند، چرا باید به رسانه‌های هم‌سو با نظام پشت کرد و به آنها امتیاز نداد؟! دادن امتیاز به رسانه‌های داخلی و اهمیت دادن به آنها منجر به تقویت رسانه‌های داخل کشور می‌شود.

وی با بیان اینکه ترکیه در رقابت منطقه‌ای با ایران شکست خورده و پروژه نوعثمان‎گرایی‌اش به نتیجه نرسیده است، گفت: ترکیه به دنبال گرفتن انتقام از ایران برآمده و به همین دلیل با راه‌اندازی شبکه TRT فارسی در راستای آسیب‌پذیر کردن هرچه بیشتر جمهوری اسلامی گام برمی‌دارد و باید علاوه بر اقدامات پدافندی در حوزه رسانه کمی هم به سیاست‌های آفندی توجه شود. ظرفیت‌های خوبی در عرصه داخلی وجود دارند ولی باید به نیروی داخلی و رسانه‌های داخل توجه کرد.

مدیر منطقه‌ای خبرگزاری اسپوتنیک روسیه در همین رابطه ادامه داد: به همین منظور ضرورت دارد به تربیت خبرنگاران ترک زبان روی بیاوریم تا در مقابل اقدامات رسانه‌ای ترکیه، فعالانه‌تر ظاهر شویم.

وی افزود: ترک‌زبانان بسیاری در ایران وجود دارند ول خبرنگار حرفه‌ای ترک‌زبان اندک هستند. برای تأسیس شبکه‌ای که به زبان ترکی برای جامعه ترکیه تولید محتوا کند باید خبرنگار حرفه‌ای مسلط به زبان ترکی تربیت شود تا در جنگ رسانه‌ای بتواند مقابل رسانه‌هایی مانند TRT فارسی قوی ظاهر شود. 

آبشناس در پایان تأکید کرد: اگر واکنش بجا و منطقی و قوی از خود نشان ندهیم قطعاً آسیب خواهیم دید. پس در شرایط کنونی نباید درگیر محافظه‌کاری شد و به بهانه عدم تخاصم با ترکیه سکوت کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب