نقش شاخصهای دهگانه در تدوین نقشه تغذیه کشور
احمد اسماعیلزاده مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به تدوین نقشه تغذیه کشور اظهار کرد: این نقشه جامع برای نخستینبار بر اساس 10 شاخص مهم تغذیهای در کشور در دفتر بهبود تغذیه تدوین شده است.
وی افزود: چاقی کودکان، نوجوانان، جوانان، بزرگسالان و سالمندان، لاغری در کودکان، نوجوانان، جوانان، بزرگسالان و سالمندان، عدم وزنگیری مطلوب مادران و کوتاه قدی کودکان از جمله شاخصهایی است که این نقشه تغذیهای بر اساس آنها تدوین شده است.
اسماعیلزاده ادامه داد: با تدوین نقشه تغذیه کشور وضعیت این شاخصها در هر استان و تمامی کشور کاملا مشخص است. دادههایی که این شاخصها از آنها استخراج شده دادههای موجود در سامانه سیب و سایر سامانههای سطح یک وزارت بهداشت است.
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت یادآور شد: در گام بعدی پس از تدوین این نقشه به دنبال این هستیم که در هر استان برای هر شهرستان به تفکیک شهر و روستا دادهها و شاخصهای آنها استخراج و نقشه تغذیهای آنها را نیز تدوین کنیم.
وی بیان کرد: این نقشه قرار است به عنوان یک نصبالعین در برابر معاونین بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور قرار بگیرد تا نقاط بحرانی و محلهایی که اعداد و ارقام مربوط به این شاخصها از استانداردها بالاتر بوده را سریع شناسایی و اقدامات لازم را برای بهبود وضعیت طراحی کنند.
این مقام وزارت بهداشت اظهار کرد: در حال حاضر این نقشه طراحی شده و به صورت استانی وضعیتهای سبز و قرمز مشخص هستند. نقشه در اختیار وزیر بهداشت، معاونین و سیاستگذاران گذاشته شده است تا مداخلات لازم را طراحی کنند.
انتهای پیام/