دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 اسفند 1402 - 12:16
متخصص تغذیه در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

نمک زیاد یعنی ریسک ابتلا به دیابت/ نان در ایران کیفیت ندارد

نمک زیاد یعنی ریسک ابتلا به دیابت  نان در ایران کیفیت ندارد
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: نان‌ها در ایران استاندارد نیستند و به‌صورت فله‌ای نمک به آن‌ها اضافه می‌شود.
کد خبر : 898553

کوروش جعفریان متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: لازم نیست به غذاهایی که مصرف می‌کنیم نمک اضافه کنیم، به‌ عنوان‌مثال در خیار و گوجه نمک کافی برای بدن وجود دارد و نیازی به اضافه کردن نمک ندارد.

جعفریان با بیان اینکه ذائقه مردم ایران شوری را دوست دارد، گفت: مردم ایران با توجه به ذائقه خود نمک مصرف می‌کنند، نه نیاز بدن و متأسفانه میزان مصرف نمک در مردم چندین برابر نیاز واقعی بدن است.

متخصص تغذیه عنوان کرد: هر فرد در روز حداکثر به 5 گرم نمک نیاز دارد؛ 5 گرم نمک یعنی یک قاشق چای‌خوری که حداقل 3 گرم آن در وعده‌های غذایی وجود دارد و نیازی به مصرف جداگانه آن نیست.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه نان موجود در ایران اصلاً خوب نیست و کیفیت ندارد، گفت: نان‌ها در ایران اصلا استاندارد نیستند و به‌صورت فله‌ای نمک به آن‌ها اضافه می‌شود و افراد با خوردن نان بین 5 تا 7 گرم نمک مصرف می‌کنند.

وی افزود: غذاهایی همچون فست‌فود‌ها، غذا‌های ناسالم، تنقلات، چیپس و پفک و... سرشار از نمک هستند که سلامتی را تهدید می‌کند. نمک عامل اصلی بیماری فشارخون است و کسانی که دچاراین بیماری هستند باید نصف افراد معمولی نمک مصرف کنند.

جعفریان با بیان اینکه مطالعات نشان می‌دهد نمک زیاد یعنی ریسک ابتلا به دیابت گفت: افرادی که دچار بیماری دیابت هستند و حتی اگر فشارخون نداشته باشند باید در مصرف نمک دقت کنند.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب